kayıt

izmirliler'in kendilerini üstün görmeleri

  1. 1
    sürekli yaptıkları birşeydir. küçük bir şehirden geldikleri ve aşırı milliyetçi yapıya sahip oldukları için böyle olduklarını düşünmekteyim. odtüdekiler hele ki sinir bozucu seviyeye çıkarlar. onları izmire kapatmak ve karantinaya almak en son önlemdir.
    #32803 sondaj | 13 yıl önce
     
  2. 2
    yıllarca dayatılmışlığın ürünüdür. ama aslında hayır izmirin kızları güzel değildir, orada da güzel kızlar vardır, hayır izmir en güzel şehir değildir, daha niceleri vardır, hayır deniz bir şehri güzel kılmaz, başka bambaşka güzellikler aranmalıdır. bir izmirli profili vardır. muhafazakar*, milliyetçi ve dar görüşlü. ama istisnalar da kaideyi bozabilir. genellemeler her daim hatalıdır. bir insan yaşadığı çevreyi de eleştirel gözlerle görebilir. ne vakit izmirliler kordonboyundan ötesini görür belki o zaman farkeder sıyrılırlar. bir şehre fetiş derecesinde bağlanmak zaten baştan yanlıştır. izmir elitizmi kökü kurutulması gereken bir meseledir.
    #32806 pamparipampam | 13 yıl önce
     
  3. 3
    kendilerini modern ve ileri bir çağın insanları(!) olarak görmelerinin getirmiş olduğu şeydir.
    #33964 jeune ottoman | 13 yıl önce
     
  4. 4
    sonuna kadar haklıdırlar adamlar bi şeye sahip ki böyle diyorlar sonucta bir gerçek var adamlar turklerden farklı bana sorarsanız izmirliler turkiyenın'' ''übermensh''leridir...
    #33968 godisnowhere | 13 yıl önce
     
  5. 5
    karşıyakalıların kendilerini üstün görmeleri kadar iğrenç olmayandır... tamam bir ilçe güzel olabilir, ama tutup da türkiye cumhuriyetinin başkentine bok atman senin öküzlüğünü gösterir, üstünlüğünü değil. kırmızı yeşil bir atkı sallarlar sürekli, maksimum bank asya'da playoff finali oynayan takımdırlar. bu insanlara new york knicks taraftarının miami heat'li oyunculara verdiği cevabı yolluyorum:

    overrated!*

    herkes kendi şehrinin bu kadar faşizanı olsa, her şehir böyle efsane olurdu. eskişehir şöyle düzgün böyle muhteşem büyük şehir işte, her taraf yemyeşil laflarını duyardım 20 yıl boyunca, paris gibi bir şey hayal ederdim. bizim odtünün a1 kapısından sunshine'a kadar olan mesafede kurulmuş bir şehirmiş meğersem.

    izmiri, karşıyakayı görmemiş bir insan olarak çok atıp tutmak da istemiyorum. ama günün her saati sokakta bira içebilmen, günün her saati sahilde rahat dolaşabilmen, sıcak midye yiyebilmen, yaşlı amcalardan nazım şiirleri dinleyebilmen o şehri muhteşem yapmaz. gel mersine aynılarını göstereyim.. tekrardan söylüyorum; overrated!
    #33973 bobigeloglum | 13 yıl önce
     
  6. 6
    istanbullu(!)ların her fırsatta verdiği reaksiyondan çok da bi farkı yoktur. izmirlilerin yaptığı milliyetçilik olarak nitelendirilebilir tabi ama bu durumda ilk örnek olan istanbullu reaksiyonu ırkçılığa(!) varan tanımlara kadar gider. nitekim izmir bu konuda yalnız değildir, daha bi çok örneği vardır.
    #34044 richter | 13 yıl önce
     
  7. 7
    ben eşşek sikenini bile gördüm o yüzden hiçte modern değiller !
    #92271 daş mühendisi | 10 yıl önce