kayıt

izmirliler'in kendilerini üstün görmeleri

  1. 2
    yıllarca dayatılmışlığın ürünüdür. ama aslında hayır izmirin kızları güzel değildir, orada da güzel kızlar vardır, hayır izmir en güzel şehir değildir, daha niceleri vardır, hayır deniz bir şehri güzel kılmaz, başka bambaşka güzellikler aranmalıdır. bir izmirli profili vardır. muhafazakar*, milliyetçi ve dar görüşlü. ama istisnalar da kaideyi bozabilir. genellemeler her daim hatalıdır. bir insan yaşadığı çevreyi de eleştirel gözlerle görebilir. ne vakit izmirliler kordonboyundan ötesini görür belki o zaman farkeder sıyrılırlar. bir şehre fetiş derecesinde bağlanmak zaten baştan yanlıştır. izmir elitizmi kökü kurutulması gereken bir meseledir.
    #32806 pamparipampam | 13 yıl önce
     
  2. 4
    sonuna kadar haklıdırlar adamlar bi şeye sahip ki böyle diyorlar sonucta bir gerçek var adamlar turklerden farklı bana sorarsanız izmirliler turkiyenın'' ''übermensh''leridir...
    #33968 godisnowhere | 13 yıl önce
     
  3. 3
    kendilerini modern ve ileri bir çağın insanları(!) olarak görmelerinin getirmiş olduğu şeydir.
    #33964 jeune ottoman | 13 yıl önce
     
  4. 1
    sürekli yaptıkları birşeydir. küçük bir şehirden geldikleri ve aşırı milliyetçi yapıya sahip oldukları için böyle olduklarını düşünmekteyim. odtüdekiler hele ki sinir bozucu seviyeye çıkarlar. onları izmire kapatmak ve karantinaya almak en son önlemdir.
    #32803 sondaj | 13 yıl önce