kayıt

odtü'de müslüman olmak

  1. 1
    hor görülmektir. siz farketmeseniz bile insanlar sizi içten içe küçük göreceklerdir. peki neden? çünkü alkol kullanmıyorsunuzdur ya da günün belirli bir vakti namaz kılmaya gitmişsinizdir. niye bu insanlar küçük görülüyor peki? inançlarından dolayı. tabii odtü'nün özgür düşünce ortamına sahip bir üniversite ve bilim yuvası olduğunu da unutmamak lazım*. bu yüzden odtü'de müslüman olmak zordur.

    edit: sanırım eklemem gerekiyor ki yukarıda bahsi geçen davranışları sergileyen insanlar her ortamda veya her yerde olmayabilir. ***
    #66054 dadada | 11 yıl önce
     
  2. 3
    kanaatimce ülkenin diğer yerlerinde olduğu gibi kolay olan hededir. müslüman olduğu için ya da belirli bir ibadet silsilesini yerine getirdiği için kampüs içinde zorluklar yaşayacağı düşüncesinde değilim. öğrencilerin sosyal yaşantılarında içkili ortamlar sıkça bulunduğu için eğer müslüman kardeşimiz "içkili ortama asla gelemem" kafasındaysa bu ortamda bulunan arkadaşlarından bir nebze de olsa ayrı düşecektir. bu sosyal bir ayrışma meselesidir, tercihlerden doğan.
    ayrıca,
    (bkz: müslüman uyuma)
    #66078 burocknroll | 11 yıl önce
     
  3. 5
    odtüde ateist olmak lgbt olmak çok daha zordur. biri halkın çoğunluğu diğeri azınlığı nokta
    #66087 eskiblackhand | 11 yıl önce
     
  4. 22
    herhangi bir ortamda herhangi bir inanca sahip olmaktan yada olmamaktan farklı olmayan durumdur
    eğer düzenli inanç uygulamalarınız nedeniyle hor görülüyorsanız odtü'yü suçlamaktan öte, arkadaş çevrenizi sorgulamalısınız
    bundan öte, bir eğitim kurumu olan odtü'de, ibadetinizi yerine getirebileceğiniz pek çok yer de bulunuyor, ancak eğer inandıklarınız, inanmadıklarınız veya düşündükleriniz dolayısıyla özel muamele görmek istiyorsanız da öncelikle kendinizi sorgulamalısınız
    sonuç olarak ne gibi bir zorluğu olduğunu hala anlayamadığım okuldur
    #82499 nakedsense | 10 yıl önce
     
  5. 33
    müslümanlık üzerine o kadar yazdıktan sonra şu dandik başlığa denk geldim ve diyorum ki, okula yeni şafağın faşist gazetecisini çağırmaya kalkan türkçe topluluğunun müslümanlarındansanız o müslümanlık değil faşistlik. o adam da faşist, ki bu sebepten dolayı da okula giremedi zaten. kaldı ki yurtta merdivenlerin orada namaz kılan kişinin yanından geçerken benim gibi islamın varlığını bile hiç hoş karşılamayan biri bile arkadasını susturup o insanı işaret ediyorsa -namaz kıldıgını ve sessiz olmamız gerektiğini belirtmek için-, kimsenin odtüde bu konu üzerinden mağdur edebiyatı yapmaya hakkı yok. ayrıca sabah namazına kalkmak için alarm kurup bizi hiç düşünmeden sesi sonuna kadar açan müslüman da burada mağdur edebiyatı yapmasın. kalkamıyosa kalkmasın kardesim, "allah sevdiği kulunu sabah ezanında kaldırırmış ezanı duymasına gerek olmadan" derler. allah sevmiyosa seni zaten kasma. bizi de uykumuzdan etme.


    ha bi de odtüdeki lgbt'lere iğrenerek bakan bi müslümansan senin konuşmaya hiç hakkın yok.

    sinirimi atamadım. ne dinmiş be. (bkz: azalarak bitsin )
    #86200 haydaaa | 10 yıl önce
     
  6. 6
    ODTÜ'de müslüman olmak. Başlığın varlığı bile saçmadır. 'ODTÜ'deki insanların %80i müslüman kardeşim, sen neyin kafasındasın.' derler adama. Alkol kullanmıyorsan bu bir tercih meselesidir, kimse de demez yani neden içmiyorsun diye. Samimi olunan arkadaşlar sorabilir belki, ki böyle bi başlık açan arkadaşın çevresindeki adamlar ancak 'Neden içki içiyorsun?' diye sorabilir.
    Müslümanlığın şekilciliğinin bir örneğidir bu.
    ODTÜ'de müslüman olmak kolaydır, kütüphanenin altında ibadetini yapabilirsin, ki benim ibadethanem yok bu kampüs içerisinde ama şahsen sorun etmiyorum.
    #66099 firtina | 11 yıl önce
     
  7. 25
    herhangi bir zorluğu yoktur hatta cuma günleri toplu olarak camiye gidebilirsiniz zaten okulunda büyük bir çoğunluğu müslümandır
    #82519 exorcist | 10 yıl önce
     
  8. 13
    odtü'deki bunca hristiyan budist ateist arasında haklı olarak azınlıkta kalıp garip görülmek *sanırsın new york'da veya avrupada okuyor.

    edit: all we need is a sense of humor.
     
  9. 16
    sorgulama özgürlüğünü hala tam olarak kullanmamış bireylere hastır.
    #82260 nihil | 10 yıl önce
     
  10. 7
    Biz gavuruz zaten. Kendini doğru düzgün ifade edip, kabullendiremeyen kişinin söylemidir bu. Toplumun her kesiminden bir ezilmişlik söylemi çıkıyor. burda lgbt ciside aynı şeyi söylüyor, sağcısıda solcusuda. herkes, her kesimden adam hor görülüyor. kimse mutlu değil.
    #66167 mtd | 11 yıl önce
     
  11. 24
    ODTÜ'de müslüman olmakla Türkiye'de ateist olmak aynı şeydir. İkisi de saygısızlık göstergesidir. Aslında olması gereken bırakınız inansınlar, bırakınız reddetsinlerdir.
    #82516 faki | 10 yıl önce
     
  12. 14
    sadece müslüman olmaktır. ancak ve ancak siz bir ateiste, budiste, ona, buna önyargıyla yaklaşıp; ortada hiçbir şey yokken sizi yargılıyormuş gibi davranırsanız zor durumda kalırsınız.
    ancak ve ancak odtü ateizmin komünizmin kalesi ehehe diye gezinen andavallara itibar edip bir önyargıyla odtüye gelirseniz zor durumda kalırsınız.
    şahsi kanaatimce odtü bir şeyin kalesi ise o da özgürlüktür. kimse size müslüman olduğunuz için diğer insanlara davrandığından farklı davranmaz.
    inancınızın sorgulanması bie zordur.
     
  13. 19
    (bkz: fenomenonu mumla aramak)
     
  14. 26
    difficulty olarak easy'dir. hatta üstüne hile bile açıktır.
     
  15. 4
    problem yaşamadığım, aynı zamanda problem yaşayanı da çevremde görmediğim durumdur. odtü'de camaatçi olma/cemaatten olma deseler anlarım da. ne tuhaf tepkiler gördüm, ne de tuhaf tepkiler verenleri gördüm. gayet her alanda ortak muhabbetler, ortak ilgi alanları bulunuyor insanların. odtü'de müslüman olanlar ve olmayanlar şeklinde bir ayırım yapmak ne kadar doğru bilemem ama, iki tarafın da nasıl davrandığına bağlı olan bir durumdur. hor gören ve görülen taraf her zaman bir değildir.
    #66084 eksili pilav | 11 yıl önce