kayıt

odtü'de müslüman olmak

  1. 11
    müslüman olan bireyin dışında herhangi bir başka bireye olumlu olumsuz bir etkisi olmaması gereken durum. şu an odtü'de öyle olduğunu da düşünüyorum. kampus sınırları içine odtü kimliğiyle girebilen biri, düşünce ve inançlarını mantıklı bir şekilde dile getirebilecek ve desteklemediği görüşe de olgunlukla cevap verebilecektir. doğal olarak, odtü kampus sınırları içinde inancının/düşüncesinin gereklerini yaparken ya da bunları ifade ederken sert de olsa eleştiriye açıktır, çünkü zaten onu savunabilecek kapasitededir. ancak, eylemi yerine getirmek ya da eleştirmek aşağılayıcıysa, o halde "zorluk" o olgunluğa varamamış bireyin kendisinden kaynaklanır, odtüden değil. inanç ne olursa olsun.
    #66472 didaydidayday | 11 yıl önce
     
  2. 9
    genelde olması gereken ortamda inancını yaşamaktır. bilmemkaç bin ağacın bulunduğu açık alanda bira kokusu alabilen birisi hakkaten varsa 15 litre gül suyu da alırım ben ona şahsen.

    bildiğim kadarıyla müslümanlara yönelik hiçbir kısıtlama yok, var mı? müslüman adam gider mescitte namazını kılar, isterse oruç da tutar, karışan eden de olmaz. içkili ortamda bulunmak istemiyorsa da kendi bilir, niye gidiyorsun diye tepki gösterip aşağılayan olmaz. ha tartışılabilir, bu da gayet normal bir şey olsa gerek.

    eğer bu müslüman makyajını yapıp üstüne türbanını takıyorsa da değersizdir benim gözümde, amacı provokasyondur çünkü. şenlikte ortalık içki kokuyor diyenler gibi.
    #66197 42 | 11 yıl önce
     
  3. 4
    problem yaşamadığım, aynı zamanda problem yaşayanı da çevremde görmediğim durumdur. odtü'de camaatçi olma/cemaatten olma deseler anlarım da. ne tuhaf tepkiler gördüm, ne de tuhaf tepkiler verenleri gördüm. gayet her alanda ortak muhabbetler, ortak ilgi alanları bulunuyor insanların. odtü'de müslüman olanlar ve olmayanlar şeklinde bir ayırım yapmak ne kadar doğru bilemem ama, iki tarafın da nasıl davrandığına bağlı olan bir durumdur. hor gören ve görülen taraf her zaman bir değildir.
    #66084 eksili pilav | 11 yıl önce
     
  4. 29
    odtü'de solcu olmaktan farkı yoktur.
    #82610 rugosa | 10 yıl önce
     
  5. 31
    Şu başlık altına yazılanlar bile ne kadar zor olduğunu gösterir. Bir yerden sonra okuyamadım zaten yazılanları. Adam "zor" diyor belki namazını kılan biri olarak, ama bizim her şeyi bilen arkadaşlarımız "zor değil" diye diretip, özgürlük nağmeleri atıp tutabiliyorlar. Bari bu kadar özgürlüğü çok görmeyelim, bırakalım adam zor diyorsa zor olsun. Hem özgür düşünce diyip duracaksın hem de insanlara fırsat vermeyeceksin, üstüne resmen adama yalancı muamelesi yapacaksın. adama göre zor belki sana ne.
    #84653 byln | 10 yıl önce
     
  6. 32
    "İcmiyo musun?E sana da vişne suyu alalım bari?"şeklinde önerilere açık olmayı gerektirir
    #86165 zeyna | 10 yıl önce
     
  7. 34
    (bkz: kendine müslüman)
    #89214 ysminc | 10 yıl önce
     
  8. 20
    ateistin deistin nihilistin de olduğu gibi gayet doğaldır.arada araştırma yapmadan yobazları örnek veren cahil dangalakların alay etmeye çalıştığına rastlamışlığım vardır.
    #82390 muhalif | 10 yıl önce
     
  9. 21
    okulun içine bin bir zorlukla mescid açtırıp muhafaza etmeye çalışmak ve daha sonra açılan mescidin odtülüler tarafından tahrip edildiğine şahit olmaktır odtü'de müslüman olmak. elinden gelse hiç yaşatılmayacak hiç bir hak verilmeyecek olmaktır. kininden gözü dönmüş islam düşmanlarıyla her platformda mücadele etmeye çalışmaktır. odtü'de müslüman olmak diğer her şeyi olmaktan daha çok cesaret isteyendir. islama sövülen ortamlarda hayır ben o sövdüğünüz kişilerdenim diyebilmek ya da içine atmak zorunda kalmaktır. zordur odtüde müslüman olmak, saygı duyulmamaktır, yok sayılmaktır, istenmemektir. ama değerlidir de odtüde müslüman olmak, öyle her babayiğidin harcı değildir. çok geliştirir insanı düşünmeye sevk eder, çözüm aramaya sevk eder, sağlamlaştırır duruşunuzu. hiç bir çıkar gözetmeksizin prim yapmadığını bile bile müslüman olmaktır odtüde müslüman olmak. hoştur güzeldir tadı başkadır.
    #82470 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  10. 18
    sığ düşüncelerin insanları için tahammül edilemeyendir. neymiş dinin şunu bunu emrediyorsa yaşama zatenmiş. sana ne a benim güzel kardeşim istersem muzu daha üstün gören bir dine inanırım. bunun derdi odtü'dekileri neden geriyor? sadece başka görüşleri düşünceleri baskılayarak kendi görüşlerini egemen kılabildikleri için olsa gerek. müslüman düşmanlığının prim yaptığı havalı gibi göründüğünden olsa gerek. özgür bir düşünce ortamında kendi düşüncesini bir kere sorgulamayan insanların, düşüncesine güvenemediğinden onu korumak için başvurdukları bir yol olduğundan olsa gerek.

    ama dert etmeyin dostlarım odtü'de müslüman olmak ne kadar zor olsada başka yerlerde gittikçe kolaylaşıyor. gittikçe kabusunuz olacağımızı ve bunu hiç bir zaman engelleyemeyeceğinizi bilerek odtü'deki müslümanlara kin dolu bakışlarınızı atın hor görün hakir görün.
    #82279 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  11. 17
    "dinimizi tam olarak yaşıyamıyoruz"

    eğer dinin erkeği kadından üstün tutmayı, senin gibi düşünmeyeni öldürmeyi emrediyorsa sen dinini tam olarak yaşamasan daha iyi olur kardeş.

    Ha eğer "benim dinim bunları emretmiyor" diyorsan ya müslüman değilsin ya da dinini daha tanıyamamışsın.

    Ya dinini iyice araştır ya da sen dinini tam olarak yaşama.
    #82278 buburadamutluyum | 10 yıl önce
     
  12. 15
    türkiyede insan olmaktan zor olmayan durumdur...
     
  13. 10
    herkesin sandığı kadar kolay olmayandır. olaya inançlı ya da inançsız biri olarak yaklaşmıyorum. sizin daha önce böyle insanlarla karşılaşmamış olmanız onların olmadığı anlamına gelmiyor ne yazık ki. daha önce birkaç kez aşağılayıcı konuşmalar yapan insanlarla karşılaştım. hala da ara sıra denk geliyorum. bahsedilen türde alaya alıcı konuşmalar insanların içinde rahat rahat yapılıyor bazı kişiler tarafından. empati kurulması için örnek vereyim, çok sevdiğiniz bir insan hakkında yanınızda ileri geri konuşulsa büyük ihtimalle kendinizi kötü hissedersiniz. ayrıca konuyu sadece müslümanlarla sınırlamamak lazım hıristiyanlar da aynı duruma düşüyor kimi zaman.
    #66200 dadada | 11 yıl önce
     
  14. 12
    (bkz: antikapitalist müslümanlar)
    #66481 burocknroll | 11 yıl önce
     
  15. 8
    bir müslüman olarak odtü'de olmayı kasteder, odtü'ye gelince müslüman olmakla karıştırılmamalıdır.
    #66193 originofsymmetry | 11 yıl önce