kayıt

odtü'de müslüman olmak

  1. 35
    Potansiyel enerjisi fazla olan durumdur *
    #102713 kurthoca | 8 yıl önce
     
  2. 34
    (bkz: kendine müslüman)
    #89214 ysminc | 10 yıl önce
     
  3. 33
    müslümanlık üzerine o kadar yazdıktan sonra şu dandik başlığa denk geldim ve diyorum ki, okula yeni şafağın faşist gazetecisini çağırmaya kalkan türkçe topluluğunun müslümanlarındansanız o müslümanlık değil faşistlik. o adam da faşist, ki bu sebepten dolayı da okula giremedi zaten. kaldı ki yurtta merdivenlerin orada namaz kılan kişinin yanından geçerken benim gibi islamın varlığını bile hiç hoş karşılamayan biri bile arkadasını susturup o insanı işaret ediyorsa -namaz kıldıgını ve sessiz olmamız gerektiğini belirtmek için-, kimsenin odtüde bu konu üzerinden mağdur edebiyatı yapmaya hakkı yok. ayrıca sabah namazına kalkmak için alarm kurup bizi hiç düşünmeden sesi sonuna kadar açan müslüman da burada mağdur edebiyatı yapmasın. kalkamıyosa kalkmasın kardesim, "allah sevdiği kulunu sabah ezanında kaldırırmış ezanı duymasına gerek olmadan" derler. allah sevmiyosa seni zaten kasma. bizi de uykumuzdan etme.


    ha bi de odtüdeki lgbt'lere iğrenerek bakan bi müslümansan senin konuşmaya hiç hakkın yok.

    sinirimi atamadım. ne dinmiş be. (bkz: azalarak bitsin )
    #86200 haydaaa | 10 yıl önce
     
  4. 32
    "İcmiyo musun?E sana da vişne suyu alalım bari?"şeklinde önerilere açık olmayı gerektirir
    #86165 zeyna | 10 yıl önce
     
  5. 31
    Şu başlık altına yazılanlar bile ne kadar zor olduğunu gösterir. Bir yerden sonra okuyamadım zaten yazılanları. Adam "zor" diyor belki namazını kılan biri olarak, ama bizim her şeyi bilen arkadaşlarımız "zor değil" diye diretip, özgürlük nağmeleri atıp tutabiliyorlar. Bari bu kadar özgürlüğü çok görmeyelim, bırakalım adam zor diyorsa zor olsun. Hem özgür düşünce diyip duracaksın hem de insanlara fırsat vermeyeceksin, üstüne resmen adama yalancı muamelesi yapacaksın. adama göre zor belki sana ne.
    #84653 byln | 10 yıl önce
     
  6. 30
    odtü de müslüman olmakta hiç bir sıkıntı yoktur. yeter ki bazı kavramlara açıklık getirmek lazım. müslüman ile faşist sağcıyı ayırtmak, sol görüşlü kemalist görüşlü insanlarla da faşist solcuyu ayırmak lazım. ben de müslümanım çok şükür ve girdiğim hiçbir ortamda sıkıntı yaşamıyorum. 3 arkadaşım da müslüman 2 tanesi ateist görüşe yakın ve biz bir arkadaş gurubuyuz çok da mutluyuz. ne zorluğu var ben anlamıyorum. sol faşistlerin yarattığı belli başlı sıkıntılar olabilir, doğrudur. faşist sağcıların çıkardığı sıkıntıları da unutmamak gerekir. ben odtülü bir müslümanın bir sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum. kesinlikle de ikna edemezsiniz. son zamanlarda bir yurdun mescidinde belli bir kaç tatsız olay yaşanmış. müslüman olarak benim de hoşuma gitmedi ancak bunu "solcular! atesitler" yaptı diye gereksiz galeyana gelmek çok saçma. bu bölücülükten başka bir şey değildir. taraflaştırmadır. aynı şekilde türkiyede de ateistler sıkıntı çekmektedir. ulan insansınız insan bunu unutmayın. türksünüz türk. yaftalamaktan vazgeçin. bir bireyin suçunu genele yıkmaktan vazgeçin. düşmanlaştırmaktan vazgeçin. sol görüşlü müslüman bir türkiye aşığıyım. ne diye yaftalayacaksınız beni? kurtulun bunlardan. unutmayın ki çok şükür okulumuz müslüman öğrencilerimize "sizin can güvenliğinizi sağlayamayız, başka yerde girin sınava" diyecek bir durumda değildir. yeter ki düşmanlaştırma empozelerine direnirse veya direnmeye çalışırsa. oh be yeter.
    #82662 hyena | 10 yıl önce
     
  7. 29
    odtü'de solcu olmaktan farkı yoktur.
    #82610 rugosa | 10 yıl önce
     
  8. 28
    odtü'de olunabilecek en kolay şeydir. her şeyi olmaktan çok daha kolaydır. hele solcuların çektiği sıkıntıları hiç sormayın gariplerim bir bellerini doğrultamadılar. yerseniz.
    #82572 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  9. 27
    en zoru bahire bacı bulamamaktır. nerdesin ey şeriyat ?
    #82568 stranger | 10 yıl önce
     
  10. 26
    difficulty olarak easy'dir. hatta üstüne hile bile açıktır.
     
  11. 25
    herhangi bir zorluğu yoktur hatta cuma günleri toplu olarak camiye gidebilirsiniz zaten okulunda büyük bir çoğunluğu müslümandır
    #82519 exorcist | 10 yıl önce
     
  12. 24
    ODTÜ'de müslüman olmakla Türkiye'de ateist olmak aynı şeydir. İkisi de saygısızlık göstergesidir. Aslında olması gereken bırakınız inansınlar, bırakınız reddetsinlerdir.
    #82516 faki | 10 yıl önce
     
  13. 23
    Madem odtü türkiyedeki özgürlükler ülkesi ve komünist bi üniversite insanların eşitlik adelet ve özgürlüklerini düşünmek değil midir komünizm o zaman bırakın kendi hallerinde ibadetlerini yapsınlar müslüman olsunlar bundan size ne amk mescide saldırmak falan beyninize sokuyim
    #82512 sirmc | 10 yıl önce
     
  14. 22
    herhangi bir ortamda herhangi bir inanca sahip olmaktan yada olmamaktan farklı olmayan durumdur
    eğer düzenli inanç uygulamalarınız nedeniyle hor görülüyorsanız odtü'yü suçlamaktan öte, arkadaş çevrenizi sorgulamalısınız
    bundan öte, bir eğitim kurumu olan odtü'de, ibadetinizi yerine getirebileceğiniz pek çok yer de bulunuyor, ancak eğer inandıklarınız, inanmadıklarınız veya düşündükleriniz dolayısıyla özel muamele görmek istiyorsanız da öncelikle kendinizi sorgulamalısınız
    sonuç olarak ne gibi bir zorluğu olduğunu hala anlayamadığım okuldur
    #82499 nakedsense | 10 yıl önce
     
  15. 21
    okulun içine bin bir zorlukla mescid açtırıp muhafaza etmeye çalışmak ve daha sonra açılan mescidin odtülüler tarafından tahrip edildiğine şahit olmaktır odtü'de müslüman olmak. elinden gelse hiç yaşatılmayacak hiç bir hak verilmeyecek olmaktır. kininden gözü dönmüş islam düşmanlarıyla her platformda mücadele etmeye çalışmaktır. odtü'de müslüman olmak diğer her şeyi olmaktan daha çok cesaret isteyendir. islama sövülen ortamlarda hayır ben o sövdüğünüz kişilerdenim diyebilmek ya da içine atmak zorunda kalmaktır. zordur odtüde müslüman olmak, saygı duyulmamaktır, yok sayılmaktır, istenmemektir. ama değerlidir de odtüde müslüman olmak, öyle her babayiğidin harcı değildir. çok geliştirir insanı düşünmeye sevk eder, çözüm aramaya sevk eder, sağlamlaştırır duruşunuzu. hiç bir çıkar gözetmeksizin prim yapmadığını bile bile müslüman olmaktır odtüde müslüman olmak. hoştur güzeldir tadı başkadır.
    #82470 birgaripmakinaci | 10 yıl önce