kayıt

odtü'de müslüman olmak

  1. 20
    ateistin deistin nihilistin de olduğu gibi gayet doğaldır.arada araştırma yapmadan yobazları örnek veren cahil dangalakların alay etmeye çalıştığına rastlamışlığım vardır.
    #82390 muhalif | 10 yıl önce
     
  2. 19
    (bkz: fenomenonu mumla aramak)
     
  3. 18
    sığ düşüncelerin insanları için tahammül edilemeyendir. neymiş dinin şunu bunu emrediyorsa yaşama zatenmiş. sana ne a benim güzel kardeşim istersem muzu daha üstün gören bir dine inanırım. bunun derdi odtü'dekileri neden geriyor? sadece başka görüşleri düşünceleri baskılayarak kendi görüşlerini egemen kılabildikleri için olsa gerek. müslüman düşmanlığının prim yaptığı havalı gibi göründüğünden olsa gerek. özgür bir düşünce ortamında kendi düşüncesini bir kere sorgulamayan insanların, düşüncesine güvenemediğinden onu korumak için başvurdukları bir yol olduğundan olsa gerek.

    ama dert etmeyin dostlarım odtü'de müslüman olmak ne kadar zor olsada başka yerlerde gittikçe kolaylaşıyor. gittikçe kabusunuz olacağımızı ve bunu hiç bir zaman engelleyemeyeceğinizi bilerek odtü'deki müslümanlara kin dolu bakışlarınızı atın hor görün hakir görün.
    #82279 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  4. 17
    "dinimizi tam olarak yaşıyamıyoruz"

    eğer dinin erkeği kadından üstün tutmayı, senin gibi düşünmeyeni öldürmeyi emrediyorsa sen dinini tam olarak yaşamasan daha iyi olur kardeş.

    Ha eğer "benim dinim bunları emretmiyor" diyorsan ya müslüman değilsin ya da dinini daha tanıyamamışsın.

    Ya dinini iyice araştır ya da sen dinini tam olarak yaşama.
    #82278 buburadamutluyum | 10 yıl önce
     
  5. 16
    sorgulama özgürlüğünü hala tam olarak kullanmamış bireylere hastır.
    #82260 nihil | 10 yıl önce
     
  6. 15
    türkiyede insan olmaktan zor olmayan durumdur...
     
  7. 14
    sadece müslüman olmaktır. ancak ve ancak siz bir ateiste, budiste, ona, buna önyargıyla yaklaşıp; ortada hiçbir şey yokken sizi yargılıyormuş gibi davranırsanız zor durumda kalırsınız.
    ancak ve ancak odtü ateizmin komünizmin kalesi ehehe diye gezinen andavallara itibar edip bir önyargıyla odtüye gelirseniz zor durumda kalırsınız.
    şahsi kanaatimce odtü bir şeyin kalesi ise o da özgürlüktür. kimse size müslüman olduğunuz için diğer insanlara davrandığından farklı davranmaz.
    inancınızın sorgulanması bie zordur.
     
  8. 13
    odtü'deki bunca hristiyan budist ateist arasında haklı olarak azınlıkta kalıp garip görülmek *sanırsın new york'da veya avrupada okuyor.

    edit: all we need is a sense of humor.
     
  9. 12
    (bkz: antikapitalist müslümanlar)
    #66481 burocknroll | 11 yıl önce
     
  10. 11
    müslüman olan bireyin dışında herhangi bir başka bireye olumlu olumsuz bir etkisi olmaması gereken durum. şu an odtü'de öyle olduğunu da düşünüyorum. kampus sınırları içine odtü kimliğiyle girebilen biri, düşünce ve inançlarını mantıklı bir şekilde dile getirebilecek ve desteklemediği görüşe de olgunlukla cevap verebilecektir. doğal olarak, odtü kampus sınırları içinde inancının/düşüncesinin gereklerini yaparken ya da bunları ifade ederken sert de olsa eleştiriye açıktır, çünkü zaten onu savunabilecek kapasitededir. ancak, eylemi yerine getirmek ya da eleştirmek aşağılayıcıysa, o halde "zorluk" o olgunluğa varamamış bireyin kendisinden kaynaklanır, odtüden değil. inanç ne olursa olsun.
    #66472 didaydidayday | 11 yıl önce
     
  11. 10
    herkesin sandığı kadar kolay olmayandır. olaya inançlı ya da inançsız biri olarak yaklaşmıyorum. sizin daha önce böyle insanlarla karşılaşmamış olmanız onların olmadığı anlamına gelmiyor ne yazık ki. daha önce birkaç kez aşağılayıcı konuşmalar yapan insanlarla karşılaştım. hala da ara sıra denk geliyorum. bahsedilen türde alaya alıcı konuşmalar insanların içinde rahat rahat yapılıyor bazı kişiler tarafından. empati kurulması için örnek vereyim, çok sevdiğiniz bir insan hakkında yanınızda ileri geri konuşulsa büyük ihtimalle kendinizi kötü hissedersiniz. ayrıca konuyu sadece müslümanlarla sınırlamamak lazım hıristiyanlar da aynı duruma düşüyor kimi zaman.
    #66200 dadada | 11 yıl önce
     
  12. 9
    genelde olması gereken ortamda inancını yaşamaktır. bilmemkaç bin ağacın bulunduğu açık alanda bira kokusu alabilen birisi hakkaten varsa 15 litre gül suyu da alırım ben ona şahsen.

    bildiğim kadarıyla müslümanlara yönelik hiçbir kısıtlama yok, var mı? müslüman adam gider mescitte namazını kılar, isterse oruç da tutar, karışan eden de olmaz. içkili ortamda bulunmak istemiyorsa da kendi bilir, niye gidiyorsun diye tepki gösterip aşağılayan olmaz. ha tartışılabilir, bu da gayet normal bir şey olsa gerek.

    eğer bu müslüman makyajını yapıp üstüne türbanını takıyorsa da değersizdir benim gözümde, amacı provokasyondur çünkü. şenlikte ortalık içki kokuyor diyenler gibi.
    #66197 42 | 11 yıl önce
     
  13. 8
    bir müslüman olarak odtü'de olmayı kasteder, odtü'ye gelince müslüman olmakla karıştırılmamalıdır.
    #66193 originofsymmetry | 11 yıl önce
     
  14. 7
    Biz gavuruz zaten. Kendini doğru düzgün ifade edip, kabullendiremeyen kişinin söylemidir bu. Toplumun her kesiminden bir ezilmişlik söylemi çıkıyor. burda lgbt ciside aynı şeyi söylüyor, sağcısıda solcusuda. herkes, her kesimden adam hor görülüyor. kimse mutlu değil.
    #66167 mtd | 11 yıl önce
     
  15. 6
    ODTÜ'de müslüman olmak. Başlığın varlığı bile saçmadır. 'ODTÜ'deki insanların %80i müslüman kardeşim, sen neyin kafasındasın.' derler adama. Alkol kullanmıyorsan bu bir tercih meselesidir, kimse de demez yani neden içmiyorsun diye. Samimi olunan arkadaşlar sorabilir belki, ki böyle bi başlık açan arkadaşın çevresindeki adamlar ancak 'Neden içki içiyorsun?' diye sorabilir.
    Müslümanlığın şekilciliğinin bir örneğidir bu.
    ODTÜ'de müslüman olmak kolaydır, kütüphanenin altında ibadetini yapabilirsin, ki benim ibadethanem yok bu kampüs içerisinde ama şahsen sorun etmiyorum.
    #66099 firtina | 11 yıl önce