kayıt

orta doğu teknik üniversitesi vs bilkent üniversitesi

  1. 8
    yukarıdaki girdilerde paylaşılan sıralama listelerinin ikisinin de kriterlerini incelemiş bulunuyorum. gözlemlediğim kadarıyla odtünün sıralamaya konulmadığı listenin kriterlerinde genel olarak yayımlanan makale sayısı, üniversite bünyesindeki insanların kazandığı nobel ödülleri vs. hesaba katılmış. buraban bakıldığında odtü gibi genç bir üniversitenin* bu kadar kısa ömründe nobel ödülü alan bilim insanı yetiştirme ihtimali pek de fazla değildir.

    diğer listeyi incelediğimizde araştırmalara ayrılan bütçe, üniversitenin tanınırlığı, eğitim öğretim ortamı gibi diğerinden çok farklı olan kriterlerle karşılaşacağız. her iki sıralamanın da kendi alanlarında güvenilir olduğuna inanan biri olarak, odtünün sadece bir listede olmasını gayet tabii karşılıyorum. sonuç olarak bizim ülkemiz gibi tarihi yeni başlayan bir ülkenin üniversitelerinin de dünya tarihinde kök salmış çoğu üniversite arasına giremeyeceği aşikardır. tartışılması saçma.o yüzden üniversitelere bok atmak yerine o listelerde daha üst sıralamalara çıkması için uğraşmamız en mantıklısıdır. bizler bilim ağacının meyvelerini tatmış insanlarız. böyle boş tartışmaların yakışık almayacağını düşünüyorum.*

    ayrıca odtü mü bilkent mi sorusuna gelirsek, üniversiteler liseler gibi tek alanda eğitim veren kurumlar değildir. bir fakültenin bile ana dallar hariç onlarca bölümü varken böyle bir kıyaslamanın daha daraltılmış kriterlerle yapılması gerekir. örn: odtü nanoteknoloji araştırma ekibi vs bilkent nanoteknoloji araştırma ekibi**.
    #57132 dadada | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör