kayıt

orta doğu teknik üniversitesi vs bilkent üniversitesi

  1. 1
    (bkz: ergenlikten kurtulamamis üniversiteli basligi )
    (bkz: sözlüklerin olmazsa olmaz baslığı. )
    #57018 kareligomlek | 11 yıl önce
     
  2. 2
    hazırlıkta okuyan yazarın başlığı
    #57019 dadada | 11 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: am vs kuku)
    #57052 brazzerstaki kel | 11 yıl önce
     
  4. 4
    ikisi de dünyanın sayılı üniversitesi olma yolunda ilerlemektedir. ikisininde kendince avantajları dezavantajları vardır. sırf ikisi de değil boğaziçi itü gibi üniversiteler de vardır. bu belli başlı üniversiteler arasında birisi en iyisidir demek saçmadır.bu üniversiteler artık belirli bir çıtayı aşmıştır ve hepsi benim gözümde iyidir.
    #57087 calculus | 11 yıl önce
     
  5. 5
    bu gibi durumlarda genellikle odtü'lü öğrencinin "abi bilkentte güzel okul iki okulumuz da kaliteli" demesine karşın bilkentli bir öğrencinin " abi odtü bozdu, odtü artık kötü, bilkent çakar" demesidir. odtülü bilkentin kalitesini bilir ve bunu açık sözlülükle onlaylar ama bilkentli odtüye sürekli bok atar. durum budur. bırakın bu karşılaştırma olayını. birisi birisinden iyiyse bile ne olacak yani. oturup bir sene daha çalışıp üniversite mi değiştireceksin. 3. sınıfa geldiğinde bilkent odtüyü geçmiş dendiğinde bilkente geçmeye mi çalışacaksın. koy g.tüne gitsin be ya.


    -- spoiler --


    odtü iyidir


    -- spoiler --

    #57098 hyena | 11 yıl önce
     
  6. 6
    odtü dünyada çoktan ilk 100e girmiştir. ikiside 500e giremez bıd bıdı gibi cümleleri yazanların araştırması dileğiyle
    ayrıca odtü siker.
    #57106 eskiblackhand | 11 yıl önce
     
  7. 7
    http://www.metu.edu.tr/tr/odtu-en-unlu-100-universite-listesinde

    kanıtsız delilsiz gelenlere kapak olacak link.

    http://www.metu.edu.tr/tr/times-higher-education-en-iyi-400-universite-2012-2013-siralamasi

    ayrıca pardon kim önde? duyamadım ne odtü mü?

    bugüne kadar bilkent sadece bir kere yapılan sıralamalarda odtüyü geçmiştir. heralde ondan millet bi yanılgıya kapıldı. (onunda linki hazır)
    bilkentin şu anki arazisini bile odtü ona vermiştir odtü bu ülkenin öncü üniversitesidir her alanda ceolar çıkaran beyin fabrikası bir üniversitedir.
    bilkentin sikimsonik para basıp okuyan tipleri bu sebepten odtüyü kıskanır. ha bilkentin imkanları belki daha iyidir onu bilemeyiz o da ancak ve ancak money talks olayından dolayıdır. bilkent dişiyle tırnağıyla didinerek değil parasıyla bugünlere gelmiştir. saygılar.
    #57116 eskiblackhand | 11 yıl önce
     
  8. 8
    yukarıdaki girdilerde paylaşılan sıralama listelerinin ikisinin de kriterlerini incelemiş bulunuyorum. gözlemlediğim kadarıyla odtünün sıralamaya konulmadığı listenin kriterlerinde genel olarak yayımlanan makale sayısı, üniversite bünyesindeki insanların kazandığı nobel ödülleri vs. hesaba katılmış. buraban bakıldığında odtü gibi genç bir üniversitenin* bu kadar kısa ömründe nobel ödülü alan bilim insanı yetiştirme ihtimali pek de fazla değildir.

    diğer listeyi incelediğimizde araştırmalara ayrılan bütçe, üniversitenin tanınırlığı, eğitim öğretim ortamı gibi diğerinden çok farklı olan kriterlerle karşılaşacağız. her iki sıralamanın da kendi alanlarında güvenilir olduğuna inanan biri olarak, odtünün sadece bir listede olmasını gayet tabii karşılıyorum. sonuç olarak bizim ülkemiz gibi tarihi yeni başlayan bir ülkenin üniversitelerinin de dünya tarihinde kök salmış çoğu üniversite arasına giremeyeceği aşikardır. tartışılması saçma.o yüzden üniversitelere bok atmak yerine o listelerde daha üst sıralamalara çıkması için uğraşmamız en mantıklısıdır. bizler bilim ağacının meyvelerini tatmış insanlarız. böyle boş tartışmaların yakışık almayacağını düşünüyorum.*

    ayrıca odtü mü bilkent mi sorusuna gelirsek, üniversiteler liseler gibi tek alanda eğitim veren kurumlar değildir. bir fakültenin bile ana dallar hariç onlarca bölümü varken böyle bir kıyaslamanın daha daraltılmış kriterlerle yapılması gerekir. örn: odtü nanoteknoloji araştırma ekibi vs bilkent nanoteknoloji araştırma ekibi**.
    #57132 dadada | 11 yıl önce
     
  9. 9
    ankaradaki bazı kuaförlerde odtü kızılı, bilkent sarısı renkleri mevcuttur, duyduunuzda espri sanmayınız
    #57136 nefertiti | 11 yıl önce
     
  10. 10
    (bkz: time higher education ve ne üdüğü belirsizlik)
    (bkz: da fak)
    (bkz: liselilik)
    #57157 eskiblackhand | 11 yıl önce
     
  11. 11
    çoğu kesimin parayla girebildiği bir okul nasıl ülkenin en iyi okulu olabilir ki? en iyi hocalara sahip olsan da en iyi öğrenci potansiyeline sahip olamadıktan sonra ne işe yarar? odtü'de öğrencilerin ortalama bir zekadan daha yüksek olduğu kanısındayım ama bilkent'in çoğu öğrencisi için bunu söylemek zor.

    salak salak tripleri olan tiki kızlarını bi eğitimden geçirsinler, biz de bakımlı güzel kızları severiz de dudaklarını büzerek fotoğraf çekme yarışından vazgeçsinler. paralı okumalarına karşın her bilkentlinin mezun olunca yok mu ceo olacağım yok patron olacağım havaları.torpil ve çevre olmadan kaçı akedemik başarılı ki? ülkenin her alanında başarılı isimlere bakarsanız zaten odtü mezunu olduğunu göreceksiniz. ( merkez bankası iyi bir örnektir. ) ayrıca burslu, dereceli, başarılı , ahlaklı öğrencilerine zerre kadar sözüm yok zaten bu yarışa okullarını sokan o başarılı öğrenciler ama havasını atmaya çalışanlar para verenler ya onlara lafım.

    odtü ülkenin en iyi teknik üniversitesidir, bilkent de en iyi özel üniversitesidir. görüşündeyim *
     
  12. 12
    devlet üniversitesi ile özel üniversiteyi karşılaştırmak çok saçmadır bilkentin para sayesinde elinde daha çok imkanı vardır fakat paralı olarak girenlerin bolca bulunduğu bir okulun odtü yü geçebileceğini düşünmüyorum
    #57284 gittigeliyorkom | 11 yıl önce
     
  13. 13
    cope = proficiency
    öğretim kadrosu odtü mezunları olduğu için daha iyidir odtü mezunları tobbda bilkentte yüksek ücretlerle öğretim elemanı olurlar veya sektörü yönetirler.
    babanın şirketi varsa tabi mezun olunca işe girersin odtülülerin babalarının şirketi olmadığı halde mezun olur olmaz iş bulurlar.
    gelip metusozlukte odtülü olmayan bir yazarın ahkam kesmesiyle kimse kimsenin önüne geçmiyor, önceki entrymde verdiğim linklere bakan birisi hem the hem de webometricsin yaptığı sıralamalarda türkiyenin açık ara en iyi üniversitesinin odtü olduğunu zaten görür.
    #57716 eskiblackhand | 11 yıl önce
     
  14. 14
    bilkent i yakalım odtü müzü selamlayalım . babadan burslu hıyarlar
    #57793 v for rockdetta | 11 yıl önce