kayıt

cumhuriyet halk partisi

  1. 11
    heyecan getiren, ecevit e yakın bir çoşkuyla karşılanan yeni liderin * kendisini başa getiren, inönü ve baykal gibi iki kurt siyasetçiyi devirmeyi başarmış müzmin genel sekreteri * tasfiye etmeye çalıştığı partidir.
    yeni lider bence doğru olanı yapıyor zira bir çok bilinçli fakat kararsız seçmen 'tamam baykal gitti ama sadece baykal gitti, tepedeki yaşlılar aynen kaldı, önder sav orada durdukça kalmaya da devam edecek' diyorlardı. ama önder sav ı tasfiye etmek çok zor, ayrıca kılıçdaroğlu için daha zor. adamın desteğiyle geldi çünkü başa ve üstelik halk tarafından sevilmesine rağmen delegeler arasında arkasında önder sav olmadan pek bir etkisi yok. parti iç dinamiğini de ne yazık ki delegeler belirliyor, halk değil. önder sav dediğin adam, chp nin en uzun süreli genel sekreteri, 10 senedir örgütün başındaki adam. elini öpmeye uzanan il başkanları var. hadi başkansın, ben yaptım oldu dedin adamı tasfiye ettin, o il başkanları ne olacak? zaten taraftarlar saadet teki hoca taraftarları misali parti binası basmaya başladı.
    umarım kılıçdaroğlu kararlılığını sürdürür ve en az zararla bu işi kapatmayı başarırlar. gürsel tekin ile süheyl batum da yeni mevkilerine çok yakıştılar, eğer bu iş kötü biter de onlar harcanırsa asıl ona üzülürüm.
    #31409 gitbasimdanaysel | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör