kayıt

cumhuriyet halk partisi

  1. 1
    mustafa kemal ataturk liderliginde kurulmus türkiye nin ilk ve en uzun omurlu partısıdır
    #12611 matematicus | 14 yıl önce
     
  2. 2
    1923'te atatürk tarafından kurulmuş,80darbesinde diğer partilerle birlikte kapatılmış,92'de tekrar açılmıştır.mustafa kemal dönemi haricinde en parlak yılları kesinlikle ecevit yıllarıdır.
    (bkz: karaoğlan )
    #12613 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  3. 3
    kemal kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle hareketlenen partidir.
    #25909 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  4. 4
    destekleyenlerinin düşüncelerini yansıtmayan parti *
    #25944 oguzhan92 | 14 yıl önce
     
  5. 5
    gandhi nin dertlerine çare olmadığı, ulusalcı, laikçi, gerici partidir. yeniliğe kapalıdır. son dönemde türlü batılı alavere dalaverelerle, genel başkanlarının rezilliğini ve ahlaksızlığını kullanmışlardır. askerin kuyruğundan ayrılmaz. üyelerinin halkın %60 ını aptal gördüğü sözde halkçı parti. belki de fönden beyinleri yanmıştır kim bilir.
    (bkz: laikçi teyzeler)
    #30273 kundi | 14 yıl önce
     
  6. 6
    büyük bir değişim sürecine girmiş halkın sorunlarına çözüm olması beklenen partidir.
    #30276 burocknroll | 14 yıl önce
     
  7. 7
    chp'lilerin içinde bulunduğumuz yüzyıla, hatta yeni binyıla henüz intikal edememeleri barizdir. yani eski kafalı yani kendisini yenileyememiş, kendisini hala 20. yy'da sanmalarından söz ediyorum. hala 1920'lerin baskıcı rejiminin terminolojisini kullanıyorlar. gerçi tabii onlara göre o dönem asr-ı saadet. sonuçta tabii kimsenin de onları taktığı yok ama, gürültüleri çok çıkıyor. o biraz rahatsız edici. ha evet değişmiştir bu sezon. seks düşkünü bunak out gandhi kemal in, nato mermer nato kafa forever.
    #30280 kundi | 14 yıl önce
     
  8. 8
    beni hayal kırıklığına uğratmış partidir. kardeşim sen türban sorununu çözelim dedin mi? dedin. adamlar da peki gel çözelim dedi, görüşmeye geldi, kurul oluşturalım dedi. sen ne dedin o zaman; sadece türban olmaz yök, dokunulmazlıklar falan da olsun. yakıştı mı? yakışmadı. niyetin böyleyse baştan belli et kardeşim, ondan sonra chp neden oy alamıyor diye yakınıyor millet.alamaz tabi bu adımlarla.
    #30924 gitbasimdanaysel | 14 yıl önce
     
  9. 9
    iç karışıklıkları olduğunu düşündüğüm parti herkes farklı birşey söylüyor.
    #30926 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  10. 10
    iyice karışmış parti. geçen yarım yüzyılı geride bıraktığını sananlara en iyi cevap, chp nin sokullusundan gelmiştir- "yeni diyorlar, hala aynı."
    #31405 kundi | 13 yıl önce
     
  11. 11
    heyecan getiren, ecevit e yakın bir çoşkuyla karşılanan yeni liderin * kendisini başa getiren, inönü ve baykal gibi iki kurt siyasetçiyi devirmeyi başarmış müzmin genel sekreteri * tasfiye etmeye çalıştığı partidir.
    yeni lider bence doğru olanı yapıyor zira bir çok bilinçli fakat kararsız seçmen 'tamam baykal gitti ama sadece baykal gitti, tepedeki yaşlılar aynen kaldı, önder sav orada durdukça kalmaya da devam edecek' diyorlardı. ama önder sav ı tasfiye etmek çok zor, ayrıca kılıçdaroğlu için daha zor. adamın desteğiyle geldi çünkü başa ve üstelik halk tarafından sevilmesine rağmen delegeler arasında arkasında önder sav olmadan pek bir etkisi yok. parti iç dinamiğini de ne yazık ki delegeler belirliyor, halk değil. önder sav dediğin adam, chp nin en uzun süreli genel sekreteri, 10 senedir örgütün başındaki adam. elini öpmeye uzanan il başkanları var. hadi başkansın, ben yaptım oldu dedin adamı tasfiye ettin, o il başkanları ne olacak? zaten taraftarlar saadet teki hoca taraftarları misali parti binası basmaya başladı.
    umarım kılıçdaroğlu kararlılığını sürdürür ve en az zararla bu işi kapatmayı başarırlar. gürsel tekin ile süheyl batum da yeni mevkilerine çok yakıştılar, eğer bu iş kötü biter de onlar harcanırsa asıl ona üzülürüm.
    #31409 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  12. 12
    oy toplamak için tabanına ters olmasına ragmen çarsaf açılımı ve bunun gıbı bırcok hatayı yapmış, gelecege emin adımlarla yuruyemeyen artık koklu bir degısıme ıhtıyac duyan, halkın kendisinden cok sey bekledigi ataturkun mirasına sahıp cıkamayan en eskı partımız
    #31422 banned | 13 yıl önce
     
  13. 13
    şu günlerde her kafadan bir ses çıkıyor deyiminin cuk diye oturduğu siyasi parti
    #37145 kamikaze | 13 yıl önce
     
  14. 14
    kemal kılıçdaroğlu ve deniz baykal gibi siyasetçilerle;

    chp bir sol parti değildir, chp bir sağ parti değildir, binaenaleyh chp bir parti değildir.

    #38727 lady tagaga | 13 yıl önce
     
  15. 15
    caddebostan solu'ndan öteye gidememiş, halka inemeyen, lider özelliklerine sahip olmayan bir lidere(!) sahip, sadece günü kurtaracak politika izleyen artık kötünün iyisi bile diyemediğim parti.
    #39460 duman | 13 yıl önce