kayıt

kızlık zarı

  1. 5
    kızlık zarı ergenlik öncesi dölyatağını ve dölyolunu enfeksiyonlara karşı korur... regl sonrası çok da önemli bir görevi yoktur..
    şimdi gelelim bazı gerçeklere ** neyse azizim:

    her 100 kadından 5'i kızlık zarı hasarlı olarak doğmaktadır. bu 5 kadındn 1'i zar olmadan doğarken; 4'ü kızlık zarı tamamlanmamış olarak doğmaktadır. yapılan araştırmalara göre kadınların yarıya yakın bir kısmında ilk cinsel ilişki sırasında kanama olmamaktadır (bkz: wikipedia)...
    zira kızlık zarının özgün yapısı bazı kadınlarda penis girişine izin verir ve birden çok defa ilişkide bulunsa bile zarda yırtık meydana gelmez. bu tür zarlara " duhule 'geçişe' müsait zar" adı verilir. halk arasında ise "esnek zar" veya "elastik zar" olarak adlandırılır. bu durumda zar ancak normal doğum sonrasında yırtılacaktır (bkz: jinekolognet.com)

    yani senin bakire sandığın partnerin şehrin yarısıyla cinsel ilişkiye girmiş, sırf kanama olmadığı için orospu dediğin partnerin aslında kimseyle yatmamış olabilir.... evet kızlık zarı ''iffet'' kontrolü için güvenilir bir yol..
    hem kızlık zarı diktirme diye bir olay var.. atalarımız bunun için de çok güzel bir laf söylemiş (bkz: ayıkla pirincin taşını)
    #10788 duman | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör