kayıt

kızlık zarı

  1. 1
    önem verilmesi gereken , iffetin korunabilmişliğinin en güzel simgesi iken , yavaş yavaş yurdum gençlerinin çok üzücü bir şekilde gereksiz , evrim artığı , boşuna işkence olarak gördüğü hede.
    #10671 jeune ottoman | 14 yıl önce
     
  2. 2
    namus kavramını sadece bacak arasından ibaret görenlerin üstüne büyük önemler atfettiği bir zardır.aslında ortaçağ avrupası'nda derebeyleri tarafından,sahip oldukalrı topraklar üzerinde yaşayan her genç kızın ilk gece hakkına da sahip oldukları gibi sapkın bir düşüncenin kanıtı olarak görülmüştür ve bu denli 'ahlaki bir simge' olarak görülmesinin altında bu sebep de var.bunun yanında bu konunun kişisel bir tercih olduğunu unutmamak lazım yorum yaparken.kişinin kendisinden başka hiç kimseyi ilgilendirmez çünkü böyle bir karar.ve kimsenin ahlaki duruşu veya değeri bu mesele üzerinden belirlenemez.
    #10675 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  3. 3
    "her kızla yatarım bakire kızla evlenirim" cümlesinin sahibi olan akılsız erkeklerin böyle bir şeyi talep etme hakları olması için kendilerinin de en azından bakir olması gerektiğini düşünemedikleri olgu. hani kızlık zarımı çerçeveletip duvarıma asıcam, rahatlıcam-soranlara buyrun iffetim burda, kirletmeden, yırtmadan duvarımda bakıp bakıp ne kadar onurlu ve "hayalı" bir yaşam sürdüğümü bir daha anlıyorum diye gözlerine sokarak rahatlatıcam bütün kızlık zarcıları.
    #10683 gzmaknc | 14 yıl önce
     
  4. 4
    doğuştan olan bir zardır. namusla alakası yoktur. kişisel tercihtir. 2 bacak arasına bakılıp namus aransaydı. ohoooo. ayrıca (bkz: esnek kızlık zarı) ve ayrıca(bkz: çin malı kızlık zarı)**
    #10710 halojan | 14 yıl önce
     
  5. 5
    kızlık zarı ergenlik öncesi dölyatağını ve dölyolunu enfeksiyonlara karşı korur... regl sonrası çok da önemli bir görevi yoktur..
    şimdi gelelim bazı gerçeklere ** neyse azizim:

    her 100 kadından 5'i kızlık zarı hasarlı olarak doğmaktadır. bu 5 kadındn 1'i zar olmadan doğarken; 4'ü kızlık zarı tamamlanmamış olarak doğmaktadır. yapılan araştırmalara göre kadınların yarıya yakın bir kısmında ilk cinsel ilişki sırasında kanama olmamaktadır (bkz: wikipedia)...
    zira kızlık zarının özgün yapısı bazı kadınlarda penis girişine izin verir ve birden çok defa ilişkide bulunsa bile zarda yırtık meydana gelmez. bu tür zarlara " duhule 'geçişe' müsait zar" adı verilir. halk arasında ise "esnek zar" veya "elastik zar" olarak adlandırılır. bu durumda zar ancak normal doğum sonrasında yırtılacaktır (bkz: jinekolognet.com)

    yani senin bakire sandığın partnerin şehrin yarısıyla cinsel ilişkiye girmiş, sırf kanama olmadığı için orospu dediğin partnerin aslında kimseyle yatmamış olabilir.... evet kızlık zarı ''iffet'' kontrolü için güvenilir bir yol..
    hem kızlık zarı diktirme diye bir olay var.. atalarımız bunun için de çok güzel bir laf söylemiş (bkz: ayıkla pirincin taşını)
    #10788 duman | 14 yıl önce
     
  6. 6
    dürüstlüğü, iffeti, ahlakı bir zar parçası daha da doğrusu biraz kanda aramanın odaklandığı noktadır kızlık zarı.. kafadaki örümcek ağlarını temizlemeden konuşulmaması gereken konudur.. saçmadır gereksizdir..
    #10816 burocknroll | 14 yıl önce
     
  7. 7
    her açıdan durumu zorlaştırır
    #10852 shamo | 14 yıl önce
     
  8. 8
    her erkek için büyük bir önemi olan hededir. bakire olmayan kızla evlenmem dedirtendir. bu erkeğin hakkıdır. bir tek bakire kız kalsa da onunla evlenmek gerekir. gerisi kakadır.
     
  9. 9
    keşke hiç olmasa
    #10932 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  10. 10
    biraz kahveci mantığıyla oturup düşündüğüm* geçmişe ait baskılardan dolayı mı önemli, yoksa gerçekten de ahlaki değerlerle alakalı bir durum mu diye karar veremediğim hede. her ikisi de var sanırım biraz. kızlık zarı olmayana orospu yaftasını yapıştırıp, olana da ahlak timsali muamelesi yapılmaz elbet.*
    #11299 chronzon | 14 yıl önce
     
  11. 11
    iki bacak arasına indirgenmiş namus anlayışının simgesidir.
     
  12. 12
    namus avatarı olmasa da, eksikliği erkekte hayal kırıklığı yaratabilen*, kimi sorular sordurabilen* zar.
    #10795 numaralı entryi okuyunca acaba orası körelmiş bir kulak olabilir mi diye düşünmeden de edemedim. tersi de doğru olabilir tabi sözlük, kulaklar başkalaşıp güzel sesten hoşlanmamızı sağlamış da olabilir..
    #17615 unique | 14 yıl önce
     
  13. 13
    önüne gelen her kızla yatan erkeklerin, nedeni bilinmez bi şekilde evleniceği kadında olmasını istediği zar.
    #17728 gorkubuk | 14 yıl önce
     
  14. 14
    zar iş sokunca patlıyor kan akıyor.. bu kadar basit.. neden büyütüyorsunuz ki.. soktum bitti.. o kadar.. saçma..
    #28200 mt2atakan | 14 yıl önce
     
  15. 15
    (bkz: azalarak bitsin dedirtenler)
    #30315 pumpkin queen | 14 yıl önce