kayıt

türban

  1. 31
    islam düşmanlarının, kemalistlerin bit kadar beyinleriyle onlarca yıldır niyet okuyuculuğu yapmasına sebep olan ve islamın kadına emrettiği şeydir.

    daha 3-4 yıl öncesinde bu aşırı ileri görüşlü ve niyet okuyucu arkadaşların her ortamda "türbanlı" öğrencilerle ilgili söylediklerini düşündükçe kendi kendilerine kurdukları dünyada nasıl şizofrence ve paranoyakça yaşadıklarını bir kere daha görüyorum.

    ne mi demişlerdi? paşalarım kesinlikle istemiyormuş türbanlıları üniversitelerinde, eğer girerlerse çok büyük kutuplaşma olurmuş da ülke ikiye ayrılırmış. yaklaşık 3 senedir türkiye'nin her yerinde başörtülüler rahatça derslere girip çıkabilmekte ve ne söylendiği gibi bir kutuplaşma oldu ne de kimsenin gıkı çıkabildi.

    sözüm size sayın kemalistler, cehapeliler, komünisler, sosyalisler, onlar, bunlar, bütün islam düşmanları ya da başörtüsü düşmanları; o sahip olduğunuz züper ileri görüşlülük ve analiz yeteneğinizle toplumunuzun ihtiyaçlarına ve haklarına saçma sapan yorumlar getirmeye devam edin lütfen, böyle daha komiksiniz, hiç bozmayın bir daha ki seçimde bişey deniycez. ayrıca biz sizi böyle daha çok seviyoruz.
    #72058 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  2. 32
    kimilerine göre başörtülüler başörtülerini çıkarmadan kamuda çalışmamalı, hakim olmamalılardır; çünkü başörtülüler tarafsız karar veremezler. asıl korkutucu olan böyle düşünen insanların hakim olmasıdır. kafalarında nasıl düşüncelerin döndüğü, başörtülülere karşı ne tür önyargılarının olduğu merak konusudur.

    bir kadının iyi veya kötü oluşu, dürüst veya yalancı oluşu, falan veya filan oluşu başörtüsüne bağlı değildir. başörtülü biri herkes gibi yalan söyleyebilir, hırsızlık yapabilir, en yakın arkadaşınızı aldatabilir, arkanızdan konuşabilir; bu başörtülü oluşuyla değil pislik oluşuyla ilgilidir.

    "başörtüsü bilime engelmiş.. heyhat..! siz uzaya mekik gönderdiniz de, başörtüsüne mi takıldı.." necip fazıl kısakürek

    (bkz: özgürlük)
    #75982 fikirdenadam | 11 yıl önce
     
  3. 33
    Acaba bunu bir moda ürünü olarak kullansam, istediğim zaman takıp istediğim zaman çıkartsam mesela şapka gibi alacağım tepkiler nasıl olur diye içten içe merak etmişimdir. Sosyal deneyler listemde yerini aldı, yaparım bir gün inş.
    #101088 oralettanesi | 8 yıl önce