kayıt

mumbar dolması

  1. 1
    asıl adı bumbar dolması olan bağırsaklardan yapılan doğu'ya özgü yemek çeşididr. özellikle adana ve diyarbakır'da oldukça yaygındır. İçinde bağırsak kelimesinin geçtiğine bakmayın fevkaladenin fevkinde bir tadı vardır.

    http://mustafatasar.gen.tr/gaziantep/antep_yemek/mumbar_d.htm
     
  2. 2
    temizleme aşamasında tiksinç bir koku yaymasından ötürü insanlar genel olarak nefret ederler ondan. nedeni bilinmez ama kokoreçe olan ilgi bu dolmaya yoktur. genel bir nefret onu üzer bence... bir nevi nihat doğan gibidir, dışardan herkes tiksinir, ama özünde iyi biridir belki??*
    #21726 bobigeloglum | 14 yıl önce
     
  3. 3
    Adana'da akşam saatlerinde satışı başlayıp sabah hava aydınlanana kadar devam eder. kırkkat yerken ağzına batıyor ve rahatsız ediyor ancak karından olanı kimyon, pul biber ve acı biber turşusu ile çok lezzetli oluyor. ipi kolayca çekiliyor ve içerideki pilava ulaşıyorsunuz. Satıcılar tek bir yerden aldığı için fiyatları sabittir. Şuanda ki adet fiyatı 4 TL'dir. şırdan ince olduğundan pilavı çok pişiyor ve lapa olabiliyor.
    #99464 yaris | 9 yıl önce
     
  4. 4
    sevgilim bir gece kokoreççiye gittiğimizde mumbar dolmasını önerdiğinde ne olduğunu bilmediğinden sorduğum, bağırsak dolması olduğunu öğrendiğimde "ııığğğğyy o ne ööğğk" tepkisini verdiğim -iki yüzlülüğün dik alası, bayıla bayıla kokoreç yiyen insanım- yiyecek. tabi daha sonra sevgilinin "hatrım için" ısrarına dayanamayıp -ve ikiyüzlülüğümün farkına varıp- tattığım ve lahana dolmasıyla arasında pek bir fark bulamadığım, temiz temiz yapılmışsa çok lezzetli olan bir yiyecektir.
    #99657 eksili pilav | 9 yıl önce