kayıt

cemaat üyelerinin odtüden kovulması

  1. 1
    http://www.youtube.com/watch?v=SX2f0sdPMgg&feature=youtu.be
    #74424 overlokmakinesi | 11 yıl önce
     
  2. 2
    odtü gibi bütün fikirlere hoşgörü ile yaklaşan, en azından insanların öyle olduğunu düşündüğü bir üniversiteye yakışmamıştır. bırakınız ne halt yiyorlarsa yesinler. herkes kimin ne mal olduğunu biliyor zaten. ha bilmediğini iddia ediyorsan o zaman da bilgilendirir, doğruları anlatarak bu insanlarla mücadele edersin. ama pkk yapılanmasından tutun da komünizm, kemalizm gibi ideolojilere kadar birçok oluşumun rahatça propaganda yaptığı bir okulda, rektörlükten gelmiş görevli edasıyla biz okulumuzda bu tarz yapılanmalara izin vermiyoruz, okulumuzdan gider misiniz demenin, üstelik bunu da pankartlarla eylem yaparcasına o insanları fikirleri her ne olursa olsun rencide ederek gerçekleştirmenin çok da bir anlamı olmasa gerek.
    #74431 kamikaze | 11 yıl önce
     
  3. 3
    hala türban meselesidir diye düşünen var ne yazıkki.oysaki odtülülerin yakasına yapışan cemaatçilerin, velileri sıkıştırıp odtü yurtlarında fuhuş yapılıyor, kızlar çocuk düşürüyor gibi iğrenç iddialarda bulunan iğrenç heriflerin odtü'den kovulmasına açıkcası pek üzülmedim.
    #74433 materialist | 11 yıl önce
     
  4. 4
    videoda izlediklerimi çok talihsiz buldum. bir insana yakışmayacak davranışlar vardı. cemaatin yaptığı propagandaları savunmam hatta nefret ederim ancak ordaki başörtülü kızların düştüğü zor durum cemaatle falan açıklanamaz. bu her dindarı cemaatçi sanan, her başörtülüyü cemaatçi sanan zihniyetin davranışları. açıkçası videoda gözüken bir propaganda yok, aklı çelinen bir öğrenci yok, olsa da o muamele yapılmaz. sen kimsin ki burada duramazsın, kimliğini göster şu bu diyebilesin. hala daha özel güvenliklerin kimlik sorma yetkisi var mı yok mu tartışılırken odtü'yü cemaatçilerden kurtarmaya yemin etmiş üç beş nefer sorabiliyor.

    ben geldiğim zamanda çokça şey söylendi bana. yok garip garip kızlar gelip etkileyip partilere çağırıyomuş, yok hap falan satıyolarmış bilmem ne, açıkçası 4 yıldır o kızların gelmesini bekledim. son 1 yılım, eğer varsa böyle bir şey niye beklettiniz bu kadar ama bir gün kapımızı çalan olmadı ama bu da akıl mantık işi sonuçta.

    sonuç olarak şu okulda her kesimden adamın, adam gibi yaşayacağı, kimsenin kimsenin işine, bağlı olduğu güruha karışmadan geçireceği günler olmayacak. bu tanıma her kesim dahil.
    #74449 mtd | 11 yıl önce
     
  5. 5
    ülkemin en parlak okulunun insan hakları tüccarı öğrencileri tarafından imzalanmış fiyaskodur. utanç vericidir. odtü'de cemaatlerin yapılanmasına izin vermiyoruz diyen arkadaş odtü'nün ağası olmaktadır.

    senin gücün ancak oradan 2 tane kızı hakaret ederek kovmaya yeter. zamanında okul kapılarından giremeyen o kızlar şimdi seninle aynı sıralarda oturuyor ya hani ondan kinin bu denli büyük. ama senin için rahat olsun gün gelecek o kızı evinin önünden kovmaya bile gücün yetmeyecek faşist delikanlı.

    ayrıca "camaat" değil "cemaat" zeka küpüm benim
    #74452 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  6. 6
    cemaatin insanları etiketlediğini söyleyen ama her başörtülüyü de cemaatten sanan insanların yaptığı eylem. ne vardı kızların üzerinde cemaate ait kart falan mı. şahsen başörtülü olarak başörtü meselesidir diye düşünmedim lakin orada üzerine gidilen iki kız da başörtülü ve cemaatten ayrı olarak düşünürüm olayı. cemaate karşı olabilirsiniz. tepki göstermek en doğal haktır ama iki tane kızın üstüne bu şekilde yürüyerek mi oluyor bu iş anlayabilmiş değilim. yok odtü özgürlükçüdür odur budur. bu mudur özgürlük. hala umudumu koruyorum ama o bile zorlaşmaya başladı yavaş yavaş.
    #74453 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  7. 7
    yine insaflı davranmışlar dediğim olay. hiç unutmam sene 2010. odtü'ye kayıt olmaya gelmişim. kayıttan sonra kkm'nin önünde 417'yi bekliyorum. bi tane badem bıyıklı arkadaş yaklaştı. konuşmaya başladı benle. odtü'deki yurtlarda insanların ahlaksız olduğundan, rahat rahat yurtta alkol alınabildiğinden falan bahsediyor. ben de içimden "aha tam bana göreymiş lan odtü" diyorum.* o sırada iki tane eleman bu badem bıyıklıyı yanımdan alıp ağzını burnunu kırıyolar. sonra da yanıma gelip böyle bir olaya ilk günden şahit olmak zorunda kaldığım için özür diliyorlar benden. ben de "sorun değil elinize sağlık" diyorum.

    her neyse şimdi ben görsem ben de aynı şeyi yapardım. mevzu sadece kendi yurdunun reklamını yapmak olsa neyse ama odtü'nün yurtlarını yalanlarla uydurmalarla kötüleyerek yeni öğrencilerin ve velilerin kafasını bulandırmak var ortada. haliyle buna izin verilmemesi gerekir. bu mevzuda da benzer bir olay tanıklar tarafından aktarılmıştır. odtü yurtlarında fuhuş yapıldığını ve kızların bebek düşürdüğünü falan söylüyorlarmış. bunu aktaran insan o gün kayıt olmaya gelmiş bir öğrencinin annesi. yani olay sadece videoda görüldüğü kadar değil biraz araştırmak lazım. kaldı ki cemaatin insanları nasıl sindirdiğini ve özgürlüklerini kısıtladığını sanırım bilmeyenimiz yoktur. şimdi biz odtü öğrencileri olarak çok özgürlükçü olduğumuza göre sizce cemaatlerin insanları kandırma ve insanların özgürlüklerini kısıtlama özgürlüğüne saygı mı duymalıyız? özgürlüğü yok etme amacı taşıyan bir oluşumun da rahat rahat örgütlenme ve yayılma özgürlüğü olmalı mıdır odtü'de? bu sorunun cevabını vermeme gerek yok sanırım. bu biraz karl popper'ın demokrasi paradoksuna benziyor. anlatmıycam bunu araştırın öğrenin arkadaş.

    tabi protestocu tayfada hiç mi hata yok? elbette var. bi kere o videonun başında cemaatci kıza kimlik soran eleman var ya, hani "kimliğini göstermiyorsan kalk git arkadaşım" diyen, onun yaptığı rezalet bi davranış. bırak öğrenciyi ben ögb'nin bile kimlik sormasına karşı çıkarım arkadaş. öğrencinin biri bana kimlik sorsa o kimliği kıvırıp bi tarafına sokarım muhtemelen. bence haklı olan bi protestonun içine etmiştir o davranış.

    ama şunu vurgulamak lazımdır. sorun türbanlı öğrencilerle değil aktif bi şekilde faaliyet gösteren cemaat üyeleriyle yaşanmıştır. videoda da zaten cemaat üyesi olduğunu açık açık söylüyor elemanlardan biri. türbanlı öğrenciler zaten gayet rahat öğrenimlerini sürdürebiliyorlar odtü'de. neyse sonuç olarak oh iyi olmuştur. bi daha gelsinler bi daha kovulsunlar. hep kovulsunlar.
    #74454 galaxi90 | 11 yıl önce
     
  8. 8
    başka üniversitede stant açan öğrencileri önce dövüp sonra da sürükleyerek dışarı atan zihniyetin aklına demokrasi kabuğu düşürmüş olaydır. noldu demokratik mi oldunuz bir an da diye sormak lazım.
    çok masumlar aşti de odtü de , odtü yurdunda kalmayın fuhuş yeri bebekleri tuvalette düşürüyorlar diye yalanlar atıp insanları gelin bizim yurdumuzda kalın diye çekerken hiç bunlar yoktu akıllarında tabi.fişleme belgelerinden bahsetmiyorum bile.
    ha bir de bu ağaçlar kesilirken de görmek isteriz cemaatçileri tabi dozerin üstünde değil önünde olmak şartıyla.
    bir de son olarak odtü öğrencilerinin yaptığı hiçbir şey yok bir grup stant açmak istiyor öğrencilerde onları protesto ediyor bu kadar basit. hemen yine acıtasyona bağlamayın lütfen baydınız.
    #74461 calculus | 11 yıl önce
     
  9. 9
    Öncelikle odtü yurtları nasıldır ona bakalım, kimse yalan söylemesin ,yahut gözünü kapatmasın

    - ilk giriş katın kızlara ait olması (2. , 4. yurtlar gibi) üst katların erkeklere ait olması başka bir yer yok. aynı kapıdan giriyorlar. yurt yönetiminin kasti aldığı bir karar. erkek yurtlarının giriş katında kalan kızları toplayıp tek bir yurdu onlara verebilirsin.ama yapmıyorlar maksat millet ifsat olsun.

    - bölüme giderken stadyumun orda çok kullanılmış prezarvatif gördüm. evet korumalı olduğundan düşük bebek olmaz, yalan söylemişler.

    - sararmış kiloduyla ortada dolaşan herifler, ortalığa kusan, odada por.. izleyenler

    - tuvalet kullanmasını bilmeyen adamların olduğu ve 12 kişinin tek bir tuvaleti kullanması

    - kışın aman üşeyeceğim diye sabah leş gibi odada, havasız uyanamayan adamlar

    - her zihniyetten adamın kaçtığı mekan olmuş odtü yurtları, çömezlikten çıkan, arkadaş çevresini kuran herkes eve çıkıyor

    nezih olmayan odtü yurtları kalınmak istenen mekanlar değiller.

    (bkz: odtü yurtları )(bkz: odtü'nün leş tuvaletleri )
    #74462 haso | 11 yıl önce
     
  10. 10
    saldırgan odtülü kız bakın kim çıktı

    http://goo.gl/Mfw3E9

    elinde fırçayla "barış" için merdiven boyarken görüntüleniyor. İşte, başörtülülere saldıran öğrencinin samimiyeti konusunda düşündürücü nitelik taşıyan o fotoğraf.
    #74464 haso | 11 yıl önce
     
  11. 11
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırıya ilişkin, ''Eğitim, herkesin temel hakkıdır. Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücü yetmez, dolayısıyla bu tartışmalar çok geride kalmıştır. Onun için Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birisidir ODTÜ. Bu tip davranışlar hem yakışmaz hem de kimsenin gücü yetmez. Bu şekilde herhangi bir öğrenciye fikrinden, düşüncesinden dolayı baskı yapmayalım. Geçmişte kalan meseleler'' dedi.
    #74465 haso | 11 yıl önce
     
  12. 12
    eğitim alma hakkıyla misyonerlik hakkının ayırt edilmesi gereken hadise. kimse insanları başında türban var diye ayrımcılık görüyormuş gibi, eğitim hakkı engelleniyormuş gibi, çaresiz, masum, fakat mağdur gibi göstermeye çalışmasın. ortada eğitim hakkıyla ilgili bir konu yok, eğitim hakkına evet, yurduna adam toplamak için başka yerlere çamur atmaya, misyonerlik yapmaya hayır. ha, misyonerlik yanlış da, yapılan müdahalenin şekli doğru mu dersen, ona da hayır.
    #74467 gitbasimdanaysel | 11 yıl önce
     
  13. 13
    bakiyorumda hala yok efendim turbanli kardeslerimize saldirdilar,odtuden kovdular falan tarzinda entry girenler var.
    1-ODTÜ'de öğrenci olan ve bizimle aynı sıraları paylaşan başı örtülü ve türbanlı arkadaşlarım bugüne kadar ne zorluk çektiler ? aynı amfide aynı dersi alıyor hepimiz görüş bildiriyoruz..bu kısım eğitim bunun açığı kapalısı olmaz..
    2-ama sapla da samanı ayıracağız..özgür bilim yuvası ODTÜ'ye de bilime sırtını dönmüş bir zihniyet olan cemaat kültürü sokmamız beklenemez..biat kültürünü evlerinde medreselerinde servis etsin..burası ODTÜ ve burası özgür insanın yeri..
    3-ODTÜ öğrencisini en ufak bir eyleminde dövmek, gözaltına almak ileri demokrasi iken ODTÜ öğrencisi olmayan illegal çalışma yapan cemaat mensubu yanında pankart açıp tepki gösteren ODTÜ öğrencisi mi faşist veya zorba ?
    4-AK Gençlik, parti başkanı erdoğan'dan da bir şeyler öğrenmeli..3500 polis 20 zırhlı araç ve 8 TOMA ile gelmeden rahat vakit geçiremezsiniz ODTÜ'de..biz sizi iyi biliyoruz bir kere daha anlamışsınızdır..
    saygılarla
    #74469 materialist | 11 yıl önce
     
  14. 14
    Bir ODTÜ öğrencisi olarak açık yüreklilikle şunları ifade etmek isterim :
    1-ODTÜ sizin o bildiğiniz lümpen küçük burjuvanın elinde oyuncak olmuş din olgusuyla kandırılmış insanlardan oluşan bir üniversite değildir.
    2-ODTÜ hiçbir zaman cemaatin elinde oyuncak olmamıştır olmayacaktır olamaz.
    3-Bir öğrenci ODTÜye girecek kadar zeki ise zaten cemaatin oyuncağı köpeği kölesi olmaz ODTÜ burası canım Çemişgezek değil.
    Saygılarımla ve en ODTÜlü duygularımla arz ederim.
    #74479 genc | 11 yıl önce
     
  15. 15
    mantıklı bir amaçla çıkılmasına rağmen saçma sapan gerçekleştirilmiş eylem. böyle bir cemaat örgütlenmesi var ise* bağıra çağıra okuldan adamları atmaktan daha rezil bir şey olamaz. bu insanlar ki kıçından element uydurup başörtülü bacılarımıza saldırdılar diye aslı astarı olmayan şeylere zırıl zırıl ağlayan. özgürlük bekçiliğiyle övünen insanlar bu şekilde aşağılayarak insanları kovamaz. böyle bir eylem şekli kabul görmemeli. biz bi dakka orda asıl mesele başörtüsü değil demek zorunda kalmamalıyız.
    bu derdimizi anlatamadığımızın bir kanıtıdır aynı zamanda.