kayıt

türkiye'de kadın olmak

  1. 1
    Türk kadınına düşen görevler anlaşıldığı kadarıyla şöyle özetlenebiliyor...

    1. Evlen ve kendini kocana sakla.
    2. Kocana en az 3 çocuk (mümkünse erkek olsunlar) ver.
    3. Sezaryen harici şekilde bunları doğur.
    4. Ama o sırada evde otur. Doğurmaya hastaneye gidebilir misin orasını daha anlamadım.
    5. Mümkünse regl olmadan doğurgan ol çünkü ayıp yani ama mümkün değilse bunu doğal bir şey gibi değil de saklanması gereken bir utanç gibi yaşa.
    6. Kürtaj ve doğum kontrolünü unut, hiçbir koşulda aklından dahi geçirme.
    7. Açık saçık giyinme, sen meyve gibi bir şeysin, insan değilsin, insanlar (erkekler) meyvenin kabuklusunu sever, unutma.
    8. Açık saçık giyinirsen tecavüze uğrama çünkü uğrarsan haksız olursun, pantolon giydiysen, mini giydiysen, içki içtiysen vs. tecavüzcüye haklı olarak indirim yapılır.
    9. Sen çocuk olmayacaksın, doğduğundan itibaren kadınsın. Ona göre davran, ağır ol, fazla kikirdeme, mesela 13 yaşında kendi isteğinle onlarca erkeğin tecavüzüne uğrama.
    10. Sen meyve olduğun kadar dişi köpeksin de, ona buna kuyruk sallama! Zavallı, kendi halinde sapık ve tecavüzcüleri tahrik etme.
    11. Gece çıkma, içki içme, kızlı erkekli ortamlara girme, bir erkekle bankta yan yana oturma, öpüşmeli film filan da seyretme.
    12. Kafanı örtmen hakkında da, açman hakkında sana fikrin sorulmayacak, hep erkekler konuşacak, söz hakkın varmış gibi davranma.
    13. Menopoz konusunda bir açıklama gelmedi henüz ama sanırız o da faiz lobisinin işi olmalı, doğurganlığımızı elimizden alıp ülke ekonomimizi bozmak için. O nedenle mümkünse menopoza da girme.
    14. Ha bir de vajina deme, ayıp.
    15. Feministsen çirkinsin. Lezbiyensen erkek bulamamışsındır. Sevgililerin olduysa motorsun. Olmadıysa kezbansın. Bekarsan, boşandıysan, dulsan eksiksin. Çocuğun yoksa bir işe yaramazsın. Hani hobi olarak uygun bir şeyler yap elbette ama var oluş sebebin bir erkeğin karısı ve çocuklarının annesi, başka da bir işin yok, bunu unutma.
    16. Bu memlekette bir kadın olarak, %50 ile azınlıksın. Hayatın zor olacak, bunu unutma, kafayı üşütmeden yaşamaya çalış.
    #72629 materialist | 11 yıl önce
     
  2. 2
    hem kadınlığını korumak açısından hem de çevrenin beklentilerini yerine getirmek açısından çok zordur.
    #72654 starbuck | 11 yıl önce
     
  3. 3
    5 kiz arkadas olarak ciktigimiz tatilde -mekan izmir ve urkmez taraflari- ugradigimiz tacizlerin sayisi 93842309482394u gectigi icin diyebilirim ki turkiyede kadin olmak sekstir. turkiyede kadin seks demektir.
    gaziemir: gece 1 gibi arkadaslarimizin yanindan eve gitmek icin ayrildik ve yolda yururken yanimizdan gecen 2 adam laf attilar. yolun karsisina gectik korkumuzdan cunku takip edebilirlerdi. yolun karsisina gectikten sonra 1 adam bizi gorunce biraz durakladi, arkadasim fark ettigi icin yonumuzu tekrar degistik ve bizi takip etmeye basladi ve arkamizdan islik calip ssst beyazli beyazli diye bagirmaya basladi. sansimiza yolun uzerindeki bir cafe daha kapanmamisti, oraya girdik. sag olsunlar oradaki adam iyi cikti da bizi arabayla eve kadar biraktilar.
    alsancak: bir hadise olmadi. ortalik kalabalik, yanimizda erkek arkadaslarimiz da vardi.
    urkmez: migrosa 3 arkadas alisveris icin giderken aksam karanliginda sadece siluetlerimizden kadin oldugumuz anlasildigi icin 10 metre uzaktiktaki 3-4 adam tarafindan sozlu tacize ugradik. yine baska bir gun yolda karsidan karsiya gececektik arabalarin bitmesini bekliyorduk bi arac yavasladi yol verir gibicesine. bi araba yol verirse size naparsiniz gecersiniz dimi. biz tam gecerken arabayi gazladi, orada olebilirdik ve ben inanmiyorum ki bu magandaligi yapan adam orada karsidan karsiya 5 erkek geciyor olsaydi boyle bir sey yapmazdi, yapamazdi.
    bunlar sadece 3 gunde 5 kadinin basina gelen taciz olaylari ve biz her defasinda tecavuze ugrar miyiz, oldurulur muyuz, basimiza bir is gelir mi diye korkarak hareket ettik. o malin arabayi ustumuze surdugu gece biz biralarimizla sahile gidip icmeyi planliyorduk, vaz gectik. en acisi da oydu. cogu erkegin aksine kendimi korumak icin yapmak istediklerimden vazcaymakti en cok koyan.
    kazasiz belasiz her seye ragmen geride guzel hatiralar birakarak evimize geri donduk. ama ya donemeseydik?
    o zaman da kiz baslarina oralarda ne isleri vardi olurdu. o saatte disarida ne yapiyorlardi olurdu. ne icki mi icmisler olurdu. olurdu da olurdu.
    #99683 oralettanesi | 9 yıl önce
     
  4. 4
    yolda yürürken bile korkarak yürümek demektir. başımızı kaldırıp sağa sola bakma hakları bile yoktur.
    #99709 kivirciksalatasi | 9 yıl önce
     
  5. 5
    zordur, hele güzel olunca daha zordur. laf atanı, rahatsız edeni vs vs çoktur ancak sadece buralarda değil her yerde öyle bence, yani okuyoruz duyuyoruz neleri var
    #99712 müteahhit | 9 yıl önce
     
  6. 6
    çantada biber gazı taşımak, kafasının içinde beyin yerine bok çuvalı olan andavallarca kezban diye etiketlenmek, her daim düz mantıkta çığır açmış türk erkeğine karşı savunma geliştirebilmek, ülkenin genel nüfus profilini oluşturan kör cahil veya daha kötüsü okumuş cahillere karşı sürekli gardını tutmak, taciz; tecavüz; özel hayata müdahale; baskı ve şiddet karşısında başvurabileceğin hukuki bir yol olmadığını bilmek, bu ülkede yaşama şansının senin çabanla olduğunu görerek büyümek, gece dışarı çıkarken tedirgin olmak, toplu taşımada yalnız kaldığında tedirgin olmak, etek giydiğinde tedirgin olmak, ta-ciz-e-dil-di-ğin-de tedirgin olmak (çünkü biliyorsun ki kuyruk sallamışsındır), dövme, piercing, saç ve daha nice sadece 'kendine yakıştırdığın' için yaptığın şeyin, senin 'alternatif' olarak damgalanmana sebebiyet vereceğini bilmek, kendine kadın hakları savunucusu diyen erkeklerin bile düzenin temel taşlarını oynatmak yerine kendilerine 'kadınları koruma' görevi biçmiş olması ve erkek hegomanyasının kaldırılması yerine süpürülmesi, üzerine kadının sadece adının eklenmesi, tecavüze uğrayan kadının suçlu, 'zaten kız değil kadın', direnmemiş, bağırmamış; fakat tecavüzcünün mağdur olması.
    kadının adının olmaması, erkeğin çok normal olan taciz ve şiddet eylemlerine karşı onu 'kışkırtmaması', 'aranmaması'.
    ve daha hakkında sayfalar dolusu şey yazılabilecek olan durum.
    http://www.anitsayac.com/
    bu da dursun burda.
     
  7. 7
    ''Kadının sırtından sopayı,karnından sıpayı eksik etmeyeceksin.''
    ''Kızını dövmeyen dizini döver'', tarzı atasözlerini misyon edinmiş homosapienlere karşı kanlı bir direniştir.
    #99788 valarmorghulis | 9 yıl önce
     
  8. 8
    gece bindiğin dolmuşta bulunan 3 erkeğin üçünün de aynı anda orospu çocuğu olma ihtimaline karşı telefon elde arama modunda tetikte beklemeyi öğretir.
     
  9. 9
    Melih gökçek'in belediyeciliği yüzünden olmayan üniversite ulaşımını otostopla karşıladığım için çakı taşımaktır mesela. Henüz kullanmadım, bakalım....
    #102149 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  10. 10
    ülkede yaşamak zaten zorken, kadın olmak ayrı zordur. Kızını zar zor başka şehre okumaya yollamış annenin içi rahat etmez, yolda sağa sola bakmaman gerekir, yanında araba durunca yüreğin ağzına gelir, gece yalnız başına dolaşmaksa adeta en zor modda half-life oynamaktır. Ülkenin çoğunluğuna göre evlenip çocuk bakman gerekir.
    #102150 dark matter | 8 yıl önce
     
  11. 11
    banyo terliği almaya ufak bir dükkana girersiniz. bir terlik beğenir, 40 numarası var mı diye sorarsınız. kadın terliklerinde 39a kadar denir. erkek terliklerinden birini seçip 40 numara istersiniz, "abla o erkek teriği yauvv" der 39 numara pembe terlik satmaya çalışır.

    ulannnnnn
    #104633 dark matter | 4 yıl önce