kayıt

kemalizm

  1. 20
    (bkz: kamalizm )
    #72881 trolleybus | 11 yıl önce
     
  2. 19
    kendilerini türkiyenin sol kesimi diye nitelendirirler genelde
    #56127 srdranl | 11 yıl önce
     
  3. 18
    atatürk'e tapınmaya dönüşen ideoloji.
    #55998 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  4. 17
    ülkede tam anlamıyla bir liberal yapıyı isteyen ve kendini vahşi kapitalizmin çarklarında hayal eden, emperyalizme hizmet etmeyi kendine ahlak edinmiş, yobazlaşmış kişiler tarafından yönetilmeyi seçen, her türlü olayı dine bağlayıp insanları bel altından vuran, über özgürlükçü olduğunu savunup insanları fişlemeyi ve hedef göstermeyi kendine şiar edinmiş, 100 yıl önceki kamalizmi diktayla suçlayıp 10 yıllık akpnin yaptıklarına, bütün otoriterleşme eğilimlerine göz yuman, ayrıca dönemin şartlarını bilmeden 5 yaşındaki çocuk gibi "banane ya banane öyle işte öyle işte" der gibi papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayarak kemalizmi bitirebileceğini sanan kişilerle tartışılmaması gereken konudur. çünkü tartışmalar uzlaşmak için yapılır. siz onu ikna etmeye çalıştıkça o sizi kandırmaya çalışır çünkü kendisi de kandırılmıştır. ayrıca günümüzün en büyük eksikliği kemalizmi adam gibi eleştirebilen insanların eksikliğidir. merak edilmesin, eğer türkiye yeniden bir aydınlanma çağına girecek ve bilinçli bir topluma dönüşecekse bu kemalizm veya türevi bir aydınlanma ideolojisi ile mümkün olabilecektir. bir de allah aşkına her kemalistim diyene inanılmasın ahmet taner kışlalı, uğur mumcu gibi insanlar referans alınsın eleştirilirken.
    #55950 kaleydoskop | 11 yıl önce
     
  5. 16
    bazı kavramların tek bir tanımının olması imkansızdır. bazı kavramlar kişiden kişiye değişir ve aslında hepsi bir yönünden doğrudur. mesela (bkz: milliyetçilik)
    kimine göre vatana hizmet etmektir,kimine göre bir milletin varlığını savunmasıdır vs. kemalizmde böyledir. temel anlamı atatürkü anlamak ve onun yolundan yürümektir. herkesin farklı farklı atatürkü yorumlandığını düşünürsek farklı farklı tanımlar çıkmasıdır doğaldır. hepsinden önemlisi özünü anlamaktır. o da akıl ve bilimdir.
    #55916 calculus | 11 yıl önce
     
  6. 15
    (bkz: resmi ideoloji)
    #47734 brazzerstaki kel | 13 yıl önce
     
  7. 14
    kemalist olduğunu söyleyen insanların kullandığı yöntemler sonucunda eleştirilen ideolojidir. kemalizmi anlamak ve akabinde eleştirmek için, kişilerin kullandığı yöntemlerden sıyrılarak ideolojinin özünü kavramak gerekir.
    #47721 burocknroll | 13 yıl önce
     
  8. 13
    bütün atatürkcülerin kendilerine göre en uygun gördüğü yönetim şekline koyduğu isimdir.esasen kürtlere zorla türküm dedirtmek sonrada hak eşitlik düşüncesi demektir.seyyar mahkemelerle insanları asıp hürriyet den bahsetmektir. başkumandanlık kanunuyla bütün yetkiyi toplayıp cumhuriyetden söz etmekdir. çinde ki mao gibi anayasanın 5816. kanunuyla bir ölmüş insanın korunması demektir.tabi atatürk ölmemiş yüreğirde yaşıyor değilse.
    #47720 anil3 | 13 yıl önce
     
  9. 12
    atatürk'ün kemalist olduğunu düşünen insanları doğurmuş akım.
    #38319 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  10. 11
    türkiyedeki cemaat yapılanmasının oldukça genişlediği ve cemaatlerin siyasi-sosyal alanda birçok olaya nasıl hükmettiği göz önünde bulundurulduğunda kemalizmin ne iş yaptığı ve kendini ne kadar yenileyebildiği tartışılması gereken bir noktadır...
    #38317 kamikaze | 13 yıl önce
     
  11. 10
    bir anglo-sakson icadıdır. aslında sistemleştirilmiş bir ideoloji değildir. o yüzden tatırmanın yararı da yoktur. çünkü aslında neyi tartıştığınızı bilmiyorsunuz. aslında ben kemalistim diyen adamların kitaplarını, kadrolarını, siyasetlerini ve hatta darbelerini tartışıyorsunuz. adolf hitler kendini nasyonel sosyalist olarak tanımladığı için yahudi soykırımı'nın suçlusu marx olamaz değil mi?* bu kadar da uç anlatmazsak, anlamazsınız. şimdi bir de ona bok atmayın.
    #30272 pascal ciburnika | 14 yıl önce
     
  12. 9
    ne değişti ki söylemlerde ne kadar güncel kemalizm. milliyetçilik mi kaldı veya halkçılık? niceliksel değil niteliksel bir zaman algısı bahsettiğim; kemalizmin günün şartlarına uymaması ancak hala takılmış duran plakların martaval okuması. ha bir de devletçilik. üzerinde onlarca millet yaşayan topraklara, devletçilik dayatılması. bir durup düşünün. tabularınızı yıkmanın zamanı gelmedi mi ama doğru ya; "ne mutlu türküm diyene- amin"(!)
    #30270 kundi | 14 yıl önce
     
  13. 8
    içerik,doğruluk-yanlışlık veya başka hiçbir açıdan bir dinle karşılaştırılmayan ideoloji.dikkat çekilen nokta -daha açık anlatmak gerek belli ki- bir görüşün siyasal-dinsel ne olursa,üzerinden geçen zamana göre değerlendirilmesinin yetersiz olacağıdır.
    #30269 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  14. 7
    bir dindir bazılarına göre. dinlerle karşılaştırıp dururlar. allah'ın bizzat kendi ağzından söyledikleriyle, bir adamın kendi düşünceleri arasında farkı göremezler onlar. kemalizm gericiyse din daha gericiymiş*.
    #30264 kundi | 14 yıl önce
     
  15. 6
    özgürlüğün, eşitliğin, kardeşliğin ve barışın ideolojisiymiş. anadoluyu, o bin renkli güzel anadoluyu türkleştirmek, tektipleştirmek isteyen bu ideoloji değil miydi? daha düne kadar kürtlerin dilini, kültürünü, her şeyini yasaklayan; tunceli'ye bombalar yağdıran bu ideoloji değil miydi? insanların ibadetine, dinine, hatta giyimine kuşamına, saçına, başına karışan bu ideoloji değil miydi? bu mudur özgürlükçülük, kardeşlik, barış? darbeye karşı ağız dolusu küfürler sallayıp, darbe karşı anayasaya hayır diyenler değil midir bu ideolojinin kuyrukçuları? hala bu ideolojiyi savunanlar kendileriyle çeliştiklerinin farkındalar mı?

    tanım: yavaş yavaş devletten tasfiye edilmekte olan köhne ideoloji.
    #30185 kundi | 14 yıl önce