kayıt

tecavüzcüye hadım kanunu

  1. 1
    henüz çıkmasa da, çok yakında tck'nın en şahane köşesini süsleyecek süpersonik akp teklifi. ileri demokrasimizin ne kadar ilerlediğinin bir kanıtı, öyle ki sürekli ileri gidersen geldiğin yer başlangıç noktası olur ekliptik düzlemde. asıl fena olansa bunu destekleyen ileri demokratlar, yarın muhalifette olduklarında ve iktidarı muhafaza memleketin yegane mevzusu haline geldiğinde bu gibi kanunlardan çok çekeceklerinden bihaber.

    daha ileride, saban kıranın elini götüne sokma, hırsızlık yapanın parmaklarını tornadan geçirme, kopya çekenin gözlerini dağlama gibi kanunların da ivedi olarak çıkarılmasını teklif ediyorum ben ayrıca. durmak yok gençler, yola ancak böyle devam.

    ulusalcılar tuhaf bir şekilde ergenekon'dan değil "tecavüzden" yargılanmaya başladığında, sosyalistler terörle mücadeleden değil "asayiş şubeden" gözaltına alınmaya çalışıldığında, olur a bir gün liberaller akp'ye muhalefete girişince bir bir çocuk pornocusu oldukları "ortaya çıktığında" çok geç olacak.

    hukuk istisnalarla var olur ve bu varlığını sürdürür. toplumca hukuksuzluğa tahammül edilen tek suç terördü bu ülkede yıllardır ancak toplu mezarlar, kemikler, kontrgerillanın bütün boku püsürü herkesçe öğrenilince, "terör sorununun" başka yollardan çözülebileceği ayyuka çıkınca, bunların etkisiyle teröre toplumsal bakış değiştikçe, bu istisna artık yerini başka bir istisnaya bırakmak zorunda kaldı yavaş yavaş.

    işte bu onun kanunudur. hukukun kendine bulduğu yeni istisna budur. siz, kemik muhalifler, akp'nin tek olumlu icraati bu, diye düşünedurun, bugün haklı ve haksız yere söndürdüğünüz hayatların yarın sizinkiler olmayacağından maalesef emin olamayacaksınız. öptüm, kib, bye!

    ilgili haber:
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25180737/

    #36979 hao jiu bu jian | 13 yıl önce
     
  2. 2
    cinsel organın kesilmesini içermeyen durumdur ilaçlarla testesteron seviyesini düşürmeyi amaçlıyor kanun aslında kusursuz olarak uygulanırsa gayet iyi olabilecek kanundur. (bkz: hüseyin Üzmez) ama böyle olmayacağı kesin zira bu ülkede imam nikahı adı altında ufacık çocuklara tecavüz edilmesine göz yumulabiliniyor.
    #36981 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  3. 3
    rehabilite etmekten çok, belli yetilerini kaybeden tacizciyi kadına karşı daha çok bilemesinden korktuğum düzenleme. ayrıca bir de keyfi kullanımı olursa, vay ki vay.
    #37037 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  4. 4
    an itibariyle 32. gün´de tartışılıyor.
    #37038 isinylmz | 13 yıl önce
     
  5. 5
    siz de bir benzeşme sezdiniz mi?

    http://haber.ekolay.net/haber/2908/742628/iranda+hirsizlik+yapan+kisinin+elleri+kesildi.aspx
    #37061 gzmaknc | 13 yıl önce
     
  6. 6
    kazete gazetesi gibi hadım kanununu iple çeken ve bundan memnun olan feminist kadın toplulukları olsa da genel yargı bu kanunun çok da işlevsel olduğu yönünde değil. kimyasal hadım olarak geçen vücuttaki testosteron oranının azaltılması bir ceza olarak düşünüldüğünde taciz ve tecavüz suçu sadece hormonal bir problemmiş gibi görünüyor. ancak bireyleri taciz veya tecavüze yönelten toplumsal dinamikleri, cinsiyetçi yapılanmaları da düşünmek gerek. hani aslında sadece bir erkek bireyin hormonlarının fazla olmasından kaynaklanan münferit bir olaya çözüm aramak gibi değil de tecavüz kültürünün önüne geçmek açısından bir şeyler düşünülmeli belki de. rehabilitasyon gibi daha dönüştürücü şeyler mesela... kimyasal yollarla testosteronun azaltılması süreci bittiğinde adamın aynı kafada devam etmeyeceğinin bir garantisi var mı?
    #39648 lilith | 13 yıl önce
     
  7. 7
    yüzde yüz desteklediğim kanun teklifidir.
    birinci olarak, biz güvenli bir ülkede yaşamıyoruz.. kendi akraban, dayın, amcan, deden bile sana tecavüz edebiliyor bu ülkede. cinsiyeti farketmeksizin küçücük çocuklar kaçırılıp tecavüz ediliyor. hatta öldürülüyor.. dokuz , on aylık bebeklere bile tecavüz ediliyor.
    ikinci olarak ceza sistemimiz zaten boktan. bir suçtan yakalanan en fazla bir haftada çıkıyor dışarı ve herkes bunu farkında ve rahatlığında.

    şimdi bunlar göz önünde tutulursa olan sadece tecavüze uğrayana oluyor bu ülkede! tecavüzcü iki kınama iki gün hapisten sonra hayatına devam edip, yeni avlar peşinden koşarken, tecavüze uğrayanların psikolojisini anlatmak bile istemiyorum. zira bunun sonu intihara bile varabiliyor.
    demokrasi naraları atıyorsun, kaçıncı yüzyıldayız kardeşim diyerek modern dünyanın kalıplarına kendini uyduruyorsun belki iyi hoş ama senin başına ya da kardeşinin, arkadaşının, sevgilinin başına böyle bir şey gelse o adamı ilk gördüğün yerde boğazlayacak olan da sensin.
    demokrasi pratikte her zaman en uygun olan değildir.

    not: akp'yi günahım kadar sevmem ve feminist de değilim.
    #39649 duman | 13 yıl önce
     
  8. 8
    yasallaşırsa sevgililer arasında geçecek muhtemel diyalog:

    - sütyeni çıkarabilir miyim?
    + ay çıkar taylan yaa, ne kadar soru soruyosun. neden tedirginsin?
    - tecavüz zanlısına hadım cezası diye yasa masa çıkarıyorlar yavrum. yok yere billurları kırdırmayalım...
    #40938 ams | 13 yıl önce
     
  9. 9
    suç denen olguyu gazete haberlerinden okuyarak ve anlık, histeriye varan duygu taşkınlıklarına maruz kalarak kendini dizginleyemeyen akılların tecavüzcüyle aynı zemine düşmek pahasına dile getirdiği teklif. şiddete şiddetle yanıt vermek ilkel bir kısır döngüdür.
    #41021 boscuval | 13 yıl önce
     
  10. 10
    aşağıda belirtilen 3 ayrı durumda da topluma muhteşem hizmetlerde bulunacak kanun. şöyle ki:

    1.iradenin sözlük anlamını bile bilmeyen,sokakta eli genital bölgesinde gezen akıl sağlığı/hormonal dengesi yerinde insan(!)lara uygulanabilir
    2.hormonal dengesinde - psikolojik durumunda veya karar yetisinde sorunlar olan insanlara uygulanabilir
    3.haksız yere suçlanmış insanlara da uygulanabilir

    ilk 2 durumda toplum kesinlikle daha sağlıklı hale gelir. 3. durumda da exponential olarak insan nüfusuna eklenecek birkaç yüz/bin yeni birey engellenmiş olur, 7 milyar nüfus az da olsa kırpılır belki.doğaya şifa olur

    her türlü insanlığın ve dünyanın yararınadır
    #42235 svchostexe | 13 yıl önce