kayıt

birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan şu günler

  1. 1
    ukde: metalurjici kiz araniyor

    tam hali "birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyaç duyulan şu günler" olan ifade. insanların, vatandaşı oldukları devlete bağlılıklarını yine yeni yeniden ıspatlamalarını sağlamaya yönelik bir çağrı olarak dile gelir. bir türlü bitmek bilmez bu günler. bireyler, her kim ve ne fikirde olurlarsa olsunlar, böyle günlerde bunları bir kenara bırakıp devletlerinin onlara çıkar diye sunduğu amaç arkasında birleşmelidirler. gösterilen hedefe kilitlenmeyen her birey haindir ve katli vacibdir.

    batımız, doğumuz, güney doğumuz, kuzey batı güneyimiz hep bize düşman devletler ve milletlerle doludur. bunların varlıklarının yegane amacı cennet vatanımızın kadim devletini yıkıp tüm arazisini viran eylemektir. yemezler, içmezler, "ne yapsak da türkiye'ye bir fenalık etsek" diye düşünürler. aslında devletimiz çok güçlüdür fakat bütün dünya üstüne geldiği için zaman zaman zorlanabilmektedir. işte böyle zamanlarda devletine tabi tüm vatandaşların, yaklaşan muğlak dış tehlikelere karşı, her ne eylem içerisine girerse girsin devletlerini canları, malları, tüm benlikleri ile desteklemeleri gerekmektedir. varlıklarının yegane amacı budur.

    "lan bu devlet denen şey insanların, çeşitli gereksinimlerini karşılasın diye icat ettikleri bir aygıt değil mi amk" demeyiniz! zira önce devletler vardır, ondan sonra allah her devlete ihtiyacı kadar vatandaş yaratmıştır. devlet vatandaşın değil, vatandaş devletin taleplerini yerine getirmekle yükümlüdür. "insan hakları", "hukuk devleti", "özgürlük" gibi kavramlar, boku çıkarılmaması gereken "lütuflardır". hele ki devlet kendisini tehdit altında hisseder ise bunlar mevzu haline kesinlikle getirilmemelidir. insanların devletlerinden memnun olmaması, yaşamlarının biricik sebebini dışlamaları anlamına gelir ve çok ayıplıdır. "devlet=ülke"dir. mevcut devlet ezeli ve ebedidir. devletimizi sevmeli ve talep ettiğinde altına yatmaktan imtina etmemeliyiz. evet.

    metalurjiciye not: şöyle güzel ukdeler ver a.q; o ne öyle "sevgiliyle sevgisiz olmak", "metalurjici zebani araniyor", "zonguldaklı değilim bıngıldaklıyım" falan filan!
    #96885 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  2. tümünü gör