kayıt

vicente del bosque

  1. 1
    Real Madrid'in los galacticos olduğu dönemde teknik direktörlüğünü yapmış ve başarı elde etmiş, istifa etmesi gündemde olan İspanya milli takımı teknik direktörü.

    Başarılı Real Madrid yıllarının ardından Beşiktaş'ın başına geçmiş ancak 23 maçta sadece 11 galibiyet elde edebildi ve takımdan kovularak 8 millyon euroluk tazminatı cebine koydu.

    Beşiktaş yıllarında kötü gidişat, oyuna etki eden değişiklik yapamama, bıyık şekli ve göbeği gibi sebeplerle "yeniköy kasabı" lakabını aldı.

    2008 yılında Luis Aragones'in kurduğu tiki taka ekolünü benimsemiş İspanya milli takımının başına geldi ve bir avrupa şampiyonası ve bir dünya kupası kazandı.

    Şöyle bir genel olarak kariyerine baktığımız zaman en büyük iki kupa olan şampiyonlar ligi ve dünya kupasını kazanmış ve parlak bir kariyere sahip, istediği kulübün başına geçecek bir kapisetede bir teknik adammış gibi gözüküyor.

    Ancak bu başarıları elde ettiği iki takımdan birincisi real madrid, kulüp başkanı Florentino Pérez'in büyük paralar harcayarak kurduğu los galacticos, ikincisi ise luis aragones'in kurduğu, taktik anlayışını benimsettiği İspnaya...

    Her iki takım da bakıldığında başına yeniköyde kasaplık yapmakta olan herhangi birini çevirip teknik direktörü yaptığımız taktirde onların bile başarılı olabileceği kapasiteye sabit.

    Sürekli hazıra konan Del Bosque'nin başarısız bir teknik direktör olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

    Gerçek bir yeniköy kasabı...
    #84827 buburadamutluyum | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör