kayıt

tecavüzcüyü koruyan yasa

  1. 2
    bazı kesimlerce tecavüzcüyü koruduğu zannedilen yasadır.
    oysaki aynı kişiler (örneğin chp milletvekili aylin nazlıaka) "akranlar arası cinsel ilişkilere yönelik cezaları" eleştirir.
    yani onlara göre sizi taciz eden ile kişi ile aynı yaşta iseniz sorun olmamalıdır.
    elbette tecavüz çok ağır bir suçtur. ve ne yazık ki türk hukuk sisteminde tecavüzcüler bazı açıklardan yararlanarak gereken cezayı alamamaktadır.
    ki sadece tecavüzün değil daha pek çok suçun cezası bana göre çok hafiftir. bana göre cezalar kısasa kısas kıstasına dayanacak derecede ağır olmalıdır.
    farzı misal tecavüzün cezası kati surette hadım etmek olmalıdır. bununla birlikte tecavüzün durumuna göre ek olarak başka cezalar da verilebilir.
    ayrıca tecavüz "hafifletici bir sebep" olduğunu da düşünmüyorum. ne bileyim insan bir anlık öfke ile birini vurabilir. kendini korumak için başka birini öldürebilir, vesayre vesayre. ancak tecavüz bilerek yapılır. insan hangi psikolojide olursa olsun bu tecavüzü meşru kılmaz.
    o yüzden tecavüz durumunda hiçbir hafifletici sebep olmamalıdır. bilakis tecavüzcünün durumuna göre ceza daha da çok artırılmalıdır.
    son olarak "türkiye tecavüz son dönemlerde çok fazla arttı" şeklindeki yaklaşımları da samimi bulmuyorum.
    şimdi diyeceksiniz ki elimizde veriler var. bu yıl bu kadar oldu şu yıl bu kadar oldu. elbetteki elimizde sayılar var ama eskiden kadınlar tecavüze uğradıklarını çok kolay dile getiremiyorlardı. artık eskiye nazaran kadınlar biraz daha "cesur" davranabiliyorlar.
    #83351 fenomenon | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör