kayıt

soma maden kazasında ölenlere şehit denilmesi

  1. 9
    (bkz: bir yozlaştırma aracı olarak tdk)

    ne kadar türkiye'de yaşasak da devletin dini islam olmasa da bu topraklarda yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu şehit kelimesine islamdan dolayı bir anlam yüklemektedir. tdk denilen kurum 80 yıllık bir kurum olup, şehadet kavramı bu topraklarda yüz yıllardır kullanılmaktadır. tdk kafasına göre bu kelimenin anlamını değiştirme hakkına sahip değildir değiştirse bile bunun bir bağlayıcılığı yoktur. şehitlik kavramı islama aittir öyle de kalacaktır.

    şehitlik kavramının karşıladığı anlamı başka hiç bir kelimede bulamayan yurdum dinsizi ise buna bir alternatif oluşturmak yerine bu kavramın içini boşaltmak ve onu kendine göre tanımlamak gibi bir strateji izlemiştir. hakkını teslim etmek gerekir ki başarılı da olmuştur kendi çapınca. yıllarca televizyonlar trafik kazalarında ölen paşaları bile şehit diye itelemiş şehitlik kavramı deforme edilmeye çalışılmıştır.

    sonuç olarak sizin dininizin şehitlik tanımına göre bu insanlar telef olmuş olsa bile islama göre şehittirler. zaten güzel ülkemin güzel insanları da buna önem vermektedirler üç tane götü boklu dinsizin şehitlik tanımına değil. eğer insanların dini bir şeye bu kadar önem vermesi çok ağır geliyorsa sizi kudurtuyorsa böyle yerinizde filan da duramıyorsanız var gücünüzle da başka bir kavram oluşturmak için uğraşabilirsiniz.
    ama bizim kavramlarımız üzerinden bize ahkam kesmeyin değerli ocu bucu dinsiz ve/veya din düşmanı dostlarım.
    #82246 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör