kayıt

izmir faşisti

  1. 5
    yakin bir zamanda izmirli bir acenta ile karadeniz turuna katildim, haliyle benim disimda herkes izmirliydi. Tum gezi boyunca duymak zorunda kaldigim muhabbetlere gore ogrendim ki turkiyenin izmir disinda kalan kismi bok icinde yasiyormus.

    gezinin son gunlerinden birinde Gumushanedeydik. Diz hizasinda sortla dolasan balyajli bir abla yanima yaklasarak (saniyorum uzun sacli kupeli ve dovmeli olmamdan oturu idi bu yakinlik) biz burda yasasak bizi taslarlar deyip bir gulus firlatti karsilik beklercesine. Yuzunde garip bir gurur cok net goruluyordu. cevap vermek istedim siktret dedim. Daha sonra diger izmirlilerle gelismilik uzerine son derece sikik muhabbetlere devam ederlerken usulca uzaklastim.
    Gezi boyunca gordukleri her kapaliya kucumser gozle bakan bu izmir fasistlerinin yasadigi muhitlerde,balyaj ablanin gelismemis dedigi insanlar yasayor olsaydi, bu seferde izmirliler olacak taslayan taraf.

    Simdi bu balyajli ablanin ayni genetik mirasla konyada dogdugunu ve muhafazakar bir aile ile buyudugunu farzedelim. Yine balyaj yaptirip sortla dolasan bir kadin mi olacakti? hic samiyorum. Izmir gibi ekonomik kosullarin egitim imkanlarinin cok daha avantajli oldugu yerde dogmus olmasina ragmen hayati irdeleyememis kendi zincirleri kiramamis bu izmir fasiti medeni oldugunu ustun oldugunu dusunedursun bence gumushanedeki bagnaz dedigi insandan daha bagnazdir.

    #73778 c19h28o2 | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör