kayıt

bayan değil kadın

  1. 5
    tamamen saçma olarak bulduğum, hiç bir anlam veremediğim kullanım. bayanlar tarafından tamamen desteklenmekte çünkü bayan-kadın ayrımını nasıl içselleştirmişlerse tıpkı en basit diğer olaylar gibi, içinden çıkılmaz, hakkında bildiriler dağıtılacak bir mesele haline gelmiş. bayan diyen kişinin sanki o kelimeyi çok düşünüp, akıl süzgecinden geçirip kasıtlı olarak kullandığını mı düşünüyorlar bilmem ama bu saçma nedenlerden sonra kesinlikle destek vermeyeceğim bir kullanım.

    bir başka bayan arkadaşım da, toplumda kadının çalışan, üreten kendi ayakları üstünde duran, bayanın ise muhtaç, kırılgan kişiler için, ya da kadın olgusunu aşağılamak için kullanıldığını söyledi. bu kıyaslamayı ve ayrımı yapan türk "kadını"nın ne ürettiğini çok merak ediyorum. gecenin 2 sinde 3 ünde iş makinası kullanan, şehirler arası otobüs kullanan, 5 çocuğu olmasına rağmen kendi işine sahip olan aynı zamanda doktorasını yapan ve lisans dersi veren "kadın" gördükten sonra, 1 çocuktan sonra işi gücü bırakan, her şeye mızmızlanan türk "kadını" bayandır benim gözümde.

    tanım: belirtili, belirtisiz ve zincirleme isim tamlamasının bir parçası olarak kullanılırken kadın, kendi başına kullanılırken bayan olarak kullanılan söz. örneğin türk kadını vs. bayan ev arkadaşı aranıyor.
    #67163 mtd | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör