kayıt

konya otogarı

  1. 3
    artık gitmekten kurtulduğum yerdir. selçuklu'nun uzak bir köşesinde (bazılarına göre uzak değildir, çünkü eviniz üniversiteye ya da real'e yakınsa yürüme mesafesi bile sayılabilir.) eskiden beton yığını olarak gördüğüm ama bir kaç senedir belediyenin merkezi bu tarafa alma çalışmaları sebebiyle çevre düzenlemesi yapılmış olan otogardır. konyanın iklimine ne kısa ve bodur ağaçlar olan makiler, ne de karadenizin her zaman yeşil olan iğne yapraklı çam ormanları uygun olduğundan konyalının aklı gibi bozkır olan topraklar ancak aslında ot olan boyu 8-10 cmi geçmeyen kısa çimlerle yeşillendirilmiştir. yani konyalının yeşillik anlayışı çimdir.
    İner inmez tramvaya 2-3 dk'da yürüyerek gidebilirsiniz, işte popülasyondan kareler: görüntüde modern olan ancak telefonu çaldığında 'alowww, geliyom dedim ya gızım tranvaydayım.he tamam baggala uurar gelirim.' vb konuşmalarıyla sizi hayal kırıklığına uğratabilecek kızları, ya da gonyalıca tabiriyle 'götüyle dağ deviren' teyzeleri ilk dikkat çekecek olanlardır. erkekleri kapıdan girenleri podyumda yürüyen mankenleri izleyen aç kurtlar edasıyla seyreder, gözlerini dikerek bakmaktan da çekinmezler. biraz açık giyinmiş olan kadınlara 'la havle ve la ....' şeklinde sesli olarak protesto eden amcalar (daha doğrusu dedeler) ise en az zararlı olanlarıdır çoğu zaman.
    konyaya indiğiniz zaman gidecek bir yeriniz yoksa size iyi bir sığınak olabilir konya otogarı. ama adama sorarlar 'galacah yerin yousa nie geldin gonyaya hacı?' diye.
    eğer konyaya kadar geldim sevdiklerime de bir iki hatıra hediyesi alayım diyecek olursanız bunları da otogardan temin edebilirsiniz ama size tavsiyem mevlana'nın karşısındaki hediyelik eşya dükkanlarına uğramanız olacaktır.
    #65356 firtina | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör