kayıt

ankara'da aşık olmak

  1. 1
    başkentten farklı anlamlar ifade etmesidir ankara'nın. bir konser için, geçerken uğramışçasına girmişşsindir odtü'ye. istanbul adamısındır. garipsemişsindir ankara'yı. ''insan nasıl yaşar burada'' dersin. geceli gündüzlü içmektesindir. o dilberi görürsündür ki iri gözleriyle delmekte göğsünü için acır ''olmaz'' dersin. yarın istanbul yolcusuyum diye geçirirsin içinden. bu son gecemi yanında uyanacak şekilde sonlandırsam sonra ölsem dersin. öyle de olur. ölmezsin. ''bir gün daha'' der dilberin kıramazsın, kalırsın.

    bundan sonra hikayenin long distance relationship dönemi başlar. o aşti'den biner sen esenler'de başlarsın üşümeye. dostlar arkadaşlar ''olmaz'' der sen ''olur'' çekersin. olur da, tutar 1000 km yol yaparsın ailenin karşına çıkar ''işte bu'' dersin uğruna öleceğim kadın, kadınım. ses etmezler kızları gibi severler. 3 yıl ölürsün, üç yıl yaşarsın doruklarında. vazgeçersin kürkçü dükkanı-tilki ikilemi gibi sonunda yanında bulursun. candan vazgeçersin... okuldan mı vazgeçmeyeceksin atarsın üç yılını çöpe gelirsin kırıkkale'ye yeniden başlarsın bir okul macerasına. 70 km nedir ki 1 saatte dilberinlesin. 1 yıl daha geçer bozkırın ortasında.

    ''gidiyorum jiyan'' der. ''gitme berfinim, gitme bejanım diyemezsin. çeker gider senle bir maç yapsa 3-0 önde olacak piçin birine. piç dediğime bakma iyi çocuk esasında. okulunu bitirmiş, yüksek lisanslı, biraz daha paralı. al sana 3-0. öleceksindir, ölmezsin de. bu böyle gider işte...

    #38551 kademinay | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör