kayıt

kapıdan önce kadının girmesini bekleyen erkek

  1. 11
    tanım: salaktır.

    toplumda kibarlık olarak görülen ilginç bir yargıdır. evet bunun nedenini hiç sordunuz mu acaba? niye kardeşim? niye ben önden geçiyorum?

    genelde böyle şeyleri konuşacak kişi pek bulamadığım için, kendimi tutamayıp ortamda konusunu açınca " uff sen de habire bişiler buluyon bi memnun ol" dendiği için lafı ağzıma tıkıyorlar. bu lafı ağzıma tıkayan tayfa ise toplumda bir kadın olarak bilinçsizce de olsa kendi kendini aşağılatanlar arasında.

    soruma geri dönüyom:

    neden bir erkek, kapıdan geçerken kadına öncelik tanır?

    net bilemiyorum arkadaşlar. ehe. lakin, dışarıdan baktığınızda kadının erkeğe bağımlılığını görürsünüz. nasıl? benim için oradan önce veya sonra geçmenin farkı yoktur. yol veren erkeğin bilinçaltından " kadını yönetmek " ( karşı tarafa önceliği vermek ya da vermemenin erkeğin kararı oluşu, bunun da altında kadının tek başına bir şeyleri yapamaması düşüncesi yatıyor ) fikri; bu hareketten hoşlanan kadının bilinçaltında ise "buyruk altına girmek" ( erkeğin baskın olmasından hoşlanma) fikri vardır.

    yani zorlama filan değil aslında gerçekten böyle. mesela ciddi ciddi şu "bağyanlar önden" kalıbı neden ve nasıl çıkmış bileniniz var mı?
    varsa dinlerim.

    yoksa dediÄŸim gibi.

    centilmenlermişmiş. ya bırahın bu işleri.
    #103569 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  2. tümünü gör