kayıt

12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu

  1. 1
    12 eylül anayasası'nı değiştirmek için oldukça ironik bir biçimde 12 eylül'de -darbenin 30. yıldönümü- yapılacak olan referandumdur.içinde sivi diktatörlüğe meydan verebilecek maddelerin olduğu gözden kaçırılmamalıdır.anayasa mahkemesi hazırlanan taslakla ilgili olarak bazı maddelerin değiştirilmesi yönünde karar vermiştir.
    #23225 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  2. 2
    mantıksal olarak olmayacağını düşündüğüm referandumdur çünkü o gün herkesin oy kullanabilmesi ve hiç bir şekilde görevli olmaması gerekiyor diye biliyorum * fakat aynı gün 2010 dünya basketbol şampiyonasının hem finali hemde 3. lük 4. lük maçı var birde es kaza türkiye finale çıkarsa nasıl yapacaklar hiç bilmiyorum
    #23239 zoneiw | 14 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: hayırda hayır vardır)
    #23289 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  4. 4
    1980 den beri 8 defa çeşitli maddeleri değiştirilmiş anayasayı sanki ilk defa değiştiriyormuş gibi bir imaj yaratılmaya çalışarak yapılan referandum.
    #25499 gitbasimdanaysel | 14 yıl önce
     
  5. 5
    paket anlayışıyla ya hep ya hiç mantığı işletilen anayasa değişikliği referandumudur.
    hayır olsundur.
    #25532 burocknroll | 14 yıl önce
     
  6. 6
    sivil itaatsizliğin işlerliğini ve meşruiyetini yitirmiş bir sistemi rayına oturtmasına vesile olmasını umduğum "halkoylamasıdır."
    #25546 hampartzum | 14 yıl önce
     
  7. 7
    yapılan değişikliklere şurdan ulaşılabilir. Okumak yarım saati almaz kanımca

    http://www.enkisa.com/iste-ak-partinin-26-maddelik-anayasa-degisiklik-taslagi-10701.html
    #25550 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  8. 8
    kılıçdaroğlunun "12 eylül yasasını değiştirmiyorlar, 12 eylül yasasına kaçak kat çıkıyorlar" sözünün ne kadar doğru olduğunu gösteren değişiklik taslağının oylanacağı halkoylaması. 12 eylül 1980 yasasını oylarken de hayır demek yasaktı bakalım bu sefer nası oyunlarla işlerine geleni yapacaklar. demokrasi adı altında demokrasisizlik, bu kadarı da pes doğrusu.
    #28404 ignesfatui | 14 yıl önce
     
  9. 9
    sonucun büyük ihtimalle evet çıkacağı referandumdur . malesef ..
    #28405 inancimyokbenim | 14 yıl önce
     
  10. 10
    20 yıl önce %92 evet çıkmasına rağmen herkes ben hayır verdim diyor 20 yıl sonra da pek bi fark olmayacak tek fark evetler bu kadar çok olmayacak ama herkes hayır verdim ülkeyi bu hale ben getirmedim diye kendini kurtarmaya çalışacak. acaba evet verenler çocuklarına nasıl hesap verecekler.
    #28407 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  11. 11
    referandumda hayır'ın rengi nedir? kahverengi, rengi'yi at ne galdı? kahve...bir kahvenin kaç yıl hatrı vardır? 40**
    #28408 optican prime | 14 yıl önce
     
  12. 12
    diyelim ki, evetler %2 önde ya da %5 olsun. yani bu ülkenin tamamına hitap etmek zorunda olan bir metini*, o ülke halkının %45'i beğenmiyor, anlamına gelecek bu. ve %55'lik dilim, durumdan memnun olduğunu beyan etmiş olacak. peki, sandığa gitmeyecek olanların oranlarını hala hiç kestiremediğim için yok sayalım, daha doğrusu çok iyimser bir tablo koyalım sadede gelmek için:

    49 buçuk milyon insan, 76 buçuk milyon vatandaşı temsilen 2 farklı oy verebilecek. yukarıda belirttiğim oranları alırsak, 22 küsur milyon -ki her birinin oyu 1.6 kişinin oy sayısına eşit- yani 35 buçuk milyon insan "ben bu anayasaya tabi olmak istemiyorum" dediği halde 27 küsur milyonun -ki 1.6 kişilik oy değeriyle 43 buçuk milyon kişi "ben bununla yönetilmek istiyorum" dedi diye yok sayılacak(böyle hesap olmaz, biliyorum. oldu varsayalım).

    mahkumlar ve askerler bu 49 buçuk milyonun içinde değil. doğum tarihi 11 eylül 1992 olanlar o 1.6 kişilik oyu vermeye hak kazanırken, 13 eylül 1992 doğumlu akranları kendi seçme haklarını onlara devretmiş olacak. akli dengesi yerinde olmayanları zaten çıkar.

    böyle bir siyasal rejimde bir partinin daha fazla oy aldı diye iktidar olmasını anlayabiliyorum*. o %10'luk barajın b'sini daha anlamıyor olsam da... ama hiç kimse bana 27 milyon kişi kabul etti diye 22 milyon kişinin idare edileceği yasadaki tüm haklarından mahrum bırakılmasını anlatamaz. hele 1 oyun 1.6 oy kadar ediyor olmasını hiç...

    her şeye rağmen pazar sabahı erkenden kalkıp "evet" yazılı mührü "hayır"a basacağım. ben de uyursam o gün, pazartesi sabahı yok sayılanların sayısının 1 kişi artmasından korktuğumdan. fakat işte tam da bu nedenle demokrasi denen büyük kandırmacadan hep daha fazla iğreniyorum. beni sabah yatağımdan "hadi koçum, hadi aslanım, sen bu ülkenin geleceğini çizeceksin!" diye kaldıran ve ertesi sabah "bu sefer de kandın gerizekalı!" diye komodinin üstüne parayı bırakıp kaçar gibi kıs kıs gülen adi idare biçiminin adı olduğu için... bana 0.6 kişinin de hakkını verme cür'etinde bulunduğu için...

    "demokrasi halkın kendi kendini yönetme biçimidir."

    recep tayyip erdoğan ve kodamanları, o tanımdaki 'halk'ın içini dolduruyor 8 senedir. yarın veli ya da ali gelmiş ne fayda... bizim evin köşesindeki bakkal, az ilerideki midyeci ali ağabey, sonra annem... onlar hiçbir zaman kendi kendini yönetemeyecek nasılsa. ama onlar erdoğan ve şürekasından daha mı az 'halk'? değilse, demokrasi tanımında 'halk'ın ne işi var? öyleyse, siz minicik çocuklara hep bir ağızdan yalan söylemeye utanmıyor musunuz ilkokullarda?

    "hayır" arkadaşım! kendi götünü kurtarmak için kelime oyunları yapıp rant sağlamaya çalışanlara benim vereceğim günah bile bir şey ifade etmeyecek ama onları var eden, ayakta tutan, ümüğümü sıkan sisteme "hayır".

    tanım: * bok.
    #28880 hao jiu bu jian | 14 yıl önce
     
  13. 13
    insan görmediği bi şey için "lan daha kötüye bari gitmesin işler" der ve reddeder...bu olasıdır...az çok tahmin edebilir ne olacağını en kötü ihtimalle ve görür karanlık noktaları...
    ancak görmediği bir şeyi nasıl kabullenir?
    bir millet düşünün memuru askeri sikmeye yer arıyor? afedersin de git kendini becer...
    bu millet her fırsatta aydın köşe yazarını, memurunu, askerini sikiyor! bildiğin sikiyor ya!
    manyak mısınız kardeşim siz? sizi aydınlatan, sizi eğiten, sizi koruyan adamdan ne istiyorsunuz? boşalacak yer mi kalmadı,
    hanım evden mi kovdu?
    içim gidiyor şu 3 kitlenin* haline...
    bizim milletin de içi gidiyor ama kaymak için; kaymamak için zor tutuyorlar kendilerini diyeceğim de her fırsatta kayıyorlar!
    12 eylülmüş, siktir git kardeşim ya...
    böcekleri kullana kullana bana yasa getirme...
    kendi kitlenin ezikliğine güveniyorsun; siktir git ya?
    defol a.q.
    memleketten soğuttunuz adamı...siktir git!

    #28909 optican prime | 14 yıl önce
     
  14. 14
    yayımı gereeee gereeee altınok'u gönderdiğim, sayıyı yaptığım müsabakadır, bastım hayırımı işaret parmağımı öperek vatana millete hayırlı olsun!
    #28913 optican prime | 14 yıl önce
     
  15. 15
    Ülkenin tam anlamıyla 3e bölündüğünün resmidir. %33 seçmen oy kullanmamış. kullananların %57.02si evet, %42.98 i hayır demiştir.
    #28921 nileriverandluna | 14 yıl önce