kayıt

odtü istatistik bölümü

  1. 1
    kantininde çekilen ucuz fotokopi ve verilen ucuz çıktılarla sunum vs. yapacak öğrencilerin uğrak mekanıdır ve sanılanın aksine 1 tane de olsa sınıfı vardır, amma ve lakin kullanılmamaktır yüksek lisans ve doktora dersleri haricinde.
     
  2. 2
    bulana ödül vereceğim bölümdür. soran kime tarif ettiysem anlattıysam bulamamıştır.
    #20991 amnesiphobic | 14 yıl önce
     
  3. 3
    gitmesem de görmesem de o bölüm benim bölümümdür. seneye görecez artk
    #21198 ajdarha | 14 yıl önce
     
  4. 4
    kendileri bizzat kimya bölümünün en ücra köşesindedir. öğrencilere, istatistik bölümü nerede sorusu yöneltildiğinde 10 öğrenciden 8 i ya bilmiyorum der yada yanlış cevap verir.
    #29808 abonededi | 14 yıl önce
     
  5. 5
    sevgili bölümüm kimyanın sığıntısı olmakla beraber , fotokopi için en ideal yerdir. özellikle 1. sınıfta arayıp da bulamayacağınız ders dökümanı,sınav sorusu , kitap çözümü yoktur.
    #30583 jackass | 14 yıl önce
     
  6. 6
    her devlet kurumunda istatistikçi bulundurulmak zorundadır. ayrıca vestel arçelik vs. gibi firmaların kalite kontrol birimlerinde istatistiksel yaklaşımlar kullanılmaktadır. uygun modelleme ile ürün ömrü ve performans grafiği çıkartılır. (e endüstri müh. leri de yapıyor) bir analizi yapmak sadece verileri programa girmek değildir, ki istatistikçinin yaptığı tek şey bu değildir, verilerin analizini mühendislik birimlerinden daha iyi yapar ( bir zahmet ). ayrıca biyoistatistik alanında türkiyede inanılmaz bir açık vardır, geçenlerde öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak isterim. bir ilacın piyasaya sürülmesinde istatistiksel bir onay yoksa o ilaç piyasaya sürülemez, amerikada bu alanda çalışan 2.ooo kamuda + 8.ooo özelde olmak üzere 10.ooo kişi vardır. bu sayı türkiyede sıfırdır.
    uzun lafın kısası data analizi diyebiliriz diye düşünüyorum. *
    kimya bölümünün tam arkasındadır. yüzünüzü kimya müh. verip sağ taraftaki geniş çimenli yoldan arka yol tarafına yürürseniz otoparka çıkarsınız. ilerde sol köşede binayı göreceksiniz.

    saygılar, sevgiler
    #64951 hyena | 11 yıl önce
     
  7. 7
    Oldukça başarılı bulduğum, sevimli ve anlayışlı hocalarıyla kalbimde yer etmiş ancak Sosyal Bilimlerle birlikte ODTÜ'nün bir nevi üvey evladı gibi ufacık bir binaya (ki kimyanın bir köşesinin ucundadır) sığdırılmış güzelim bölüm.
    Hemen hemen her bölümde bir şekilde görülen İstatistik, Mühendislerce küçümsense de dersleri azımsanacak gibi değildir aslında. Ancak şu da bir gerçek ki Türkiyede -onca ihtiyaca rağmen- itibar görmeyen bölümün taban puanları nispeten düşüktür. Büyük çoğunluğu rahatına düşkün olan öğrencilerinin az çalışıyor olmalarından gayrı bölüm dışarıdan çok kolay görülür.
    #65230 firtina | 11 yıl önce
     
  8. 8
    efsane bir kantini vardır. hayır ne özelliği vardır deseler söyleyemem lakin ne zaman bir fotokopi ihtiyacım olsa kendimi orada buluyorum. beni bir şeyler çekiyor. kaynayan çaydanlık, fotokopi kokusu ve meyve sepetinin aynı mekanda bulunması mı acaba *
    #65240 burocknroll | 11 yıl önce