kayıt

osurarak yatağı ısıtmak

  1. 1
    götü çakmak ya da mum alevine doğrultarak yapılırsa yataktan ziyade bütün oda fazlasıyla ısınabilir.
    #19094 marvellous | 14 yıl önce
     
  2. 2
    aynı odada sizden başkaları da kalıyorsa ve uyuyup uyumadıklarından emin değilseniz utanabileceğiniz,sabah ise hiç üşümedim ben diye övünebileceğiniz bir durumdur.
    #19096 umuahn | 14 yıl önce
     
  3. 3
    isalken yapılmaması gereken eylem.
    #44052 tipittin | 13 yıl önce
     
  4. 4
    işe yaramayan bir yöntem olmakla birlikte tam tersi bir şekilde kafanla birlikte tüm vücudunun tamamı yorganın içindeyken içerdeki oksijenin de azalmasına bağlı olarak zaten zar zor nefes alma olayını gerçekleştirdiğin bir anda osuruğun oluştuğu yoğun gazın yorganın içindeki azıcık hava karşısında ışık hızıyla yayılması sonuncu insan beyninde ani bir bilinç kaybına neden olarak kendini yorganın dışına atmana neden olur ki bu da içerdeki sıcak havaya tam alışmışken birdenbire vücudun dışarı çıkması sonucu vücudun daha fazla soğumasına neden olur.
    ben şahsen 15 yıl boyunca gecekonduda büyüdüm. o yüzden bu sıcak yatak muhabbetleri bana çok komik geliyor. çünkü hayatı boyunca hiç sobalı evde kalmamış adam bana sıcak yatak muhabbeti yapıyor. neymiş efendim sabahları sıcak yatağından kalmak istememişmiş de falanmış da filanmış.
    eğer ki doğalgazlı evde oturuyorsan yatağın içi ne kadar dereceyse yatağın dışı da o kadar derecedir.
    ama gecekondu çok farklı, yatağın içi sımsıcak ama evin içi buz gibi. yani buz derken gerçek buz. pencereler abartısız yarısına kadar buz tutmuştur. ağzından akan salya, gözünden akan çapak hepsi buz tutmuştur.
    mesela doğalgazlı evde insanlar genelde ısıyı sabitlemek için ayağı dışarda yatarlar.
    hadi sıkıyosa aynısını sobalı evde de yap. sabaha ayağın bağımsızlığını ilan eder. artık o ayak senin değildir.*
    yatağı ısıtmak için en basit taktik tüm vücudu (kafa dahil) yorganın altına sokup iyice büzülüp elli hızlıca ovuşturarak hohlamaktır.
    zaten belli bir süre sonra içeri iyice ısınır ve bu vakitten sonra kafanı dışarı çıkarıp normal yatma pozisyonuna geçebilirsin. (kolların dışarı çıkmaması önerilir)
    #75832 fenomenon | 11 yıl önce
     
  5. 5
    böyleside vardır
    (bkz: osurarak odayı ısıtmak)

    (bkz: bkz yazarlığı)
    #75865 respector | 11 yıl önce