kayıt

osmanlı imparatorluğu

  1. 20
    söz de sömürgeci ve katil devlettir.Şimdi aşağıda osmanlının kaç sene kimleri yönettiğini pardon özür kimleri sömürdüğünü söyleyen bir kaç istatistik var, onlara bkalım beraber.değerler yaklaşık olarak verilmiştir.

    bulgaristan 500 yıl
    yunanistan 400 yıl
    bosna hersek 400 yıl
    ukrayna 400 yıl
    macaristan 200 yıl
    arnavutluk 400 yıl
    gürcistan 350 yıl
    suudi arabistan 400 yıl
    somali 350 yıl
    mısır 350 yıl
    libya 350 yıl
    tunus 300 yıl
    suriye 400 yıl
    ırak 400 yıl

    şimdi gel gelelim sömürgeci osmanlıya.bu osmanlı ne kadar gerizekalıymış ki bir sömürgeci imparatorluk olarak yukarıdaki devletlerin hiç birine türkçeyi öğretememiştir.çok ilginç.yani hergün bir harf öğretse herhalde şimdiye tüm dünya türkçe akıyo olurdu.şimdi ingilizlerle fransızlarla ispanyollarla portekizlilerle osmanlıyı kıyaslayan sevgili dostlarım,bu devletlerin osmanlıdan daha kısa sürelerde kaldığı memleketlerdeki dil kıyımına bakmışlar mı.İngilizlerin 100 yıl durduğu hindistanın şimdi anadili ingilizce.dünya üzerinde hiçbir sömürgeci devlet yoktur ki gittiği yerde dilini oraya vermeden gelsin.osmanlıyı aralarında en çok seven arnavutluk bosna hersek gibi devletlerde dahi türkçe bilen adam sayısı nerdeyse yok adamlar kendi dillerini konuşuyolar.sizin bahsettiğiniz hangi sömürgecilik???ama tutturmuş bazı arkadaşlar katliam var da savaş var da... ya hangi devletin tarihinde daha doğrusu hangi insanlığın tarihinde savaş yok...ben de istemem ki olsun ama bunlar başka meselelerin konusu,ama sen osmanlıya sömürgeci diyeceksen önce birşeyler biliceksin arkadaş yok öyle hoşaftan salliyim antimilitarist takılıyım ayakları yemez yani...

    edit: ayrıca osmanlıda yaşanmış her şey mübahtır osmanlı yaptıysa iyidir diye bir bakış açısına olumsuz bakıyorum,osmanlının yaptığı bir yanlışı eleştirmemek bizden diye sahip çıkmak doğru değil tabi ki eleştirilmeli.fakat bir devlete sahip olmadığı bir ünvanı yapıştırmaya çalışmak da bir o kadar yanlış bir durum.

    edit 2: bu arada bu yukarıdaki devletler dilleriyle birlikte kültürlerini de korumuşlardır doğal olarak.
     
  2. 19
    amerikalılar, ingilizler, fransızlar gibi sömürgeci devletlerin karşısına çıkıp "hadi oradan ben sizden daha sömürgeciyim!" diyecek gücü kendinde bulan imparatorluktur. 3 kıtaya hükmeden ve düşman ordularına dünyayı dar eden bir imparatorluktur ama yok canım sömürgeci değildir ya. neticede benim tarihim falan olduğunu da kim söylemişse halt etmiştir. kendi topraklarında, kendi vatandaşlarından onbinlerce insanı katleden bir devlet kimin isterse onun katil devleti olabilir ancak herkesin değildir, yavaş gel. tarihi bilmek gerçekten önemlidir. "coğrafi keşifler" adı altında dünya halklarını kırıp geçiren ispanyolların, portekizlilerin, ingilizlerin...halkları köleleştirip, ölü yığınların üzerinde bir devlet kurmalarına hayranlık duymayanlar; orta asyanın bozkırlarından anadolu'nun ırmaklarına gelip yerleşen beyliklerin 300-400 yıl içinde kıtalara hükmeder hale gelen başka bir sömürgeci devleti, anadolu'da katliamlara doymayan bu imparatorluğu da yerin dibine sokmaktan çekinmeyecektir. tabi cumhuriyet de insanların modern köle olmasına bir engel değildir ancak, osmanlı'dan bağımsız olduğu için buranın konusu değildir.
    #78015 dreamer | 10 yıl önce
     
  3. 18
    genel itibariyle kendi tarihini bilmeyip ama dış ülkelerin tarihlerine hayran kalan insanların hala bombok bodoslama,hiç bir kaideye dayanmadan eleştirdiği imparatorluk... yani azıcık osmanlı hakkında memleketten objektif sayılacak insanların kitaplarını okusan ve tabi azıcık da vicdanın varsa bu kadar yerden yere vurmazsın ya.tabi ki bazı radikal dincilerin osmanlıyı ve padişahları kutsallaştırmalarını yanlış buluyorum ama sırf radikal dincilerle aynı safta olmucam diye de bilmeden etmeden bu devleti de itin götüne sokmamak gerekir neticede senin tarihin.amerikalılar,ingilizler,fransızlar gibi sömürgeci milletler dahi kendi tarihleriyle övünüyorken sen kalk osmanlının amuna koy ayıptır daha doğrusu cahilliktir.osmanlıyı vicdansız bir şekilde ele alan insanların ben osmanlı hakkında herhangi bir bok okuduklarını net bir şekilde düşünmüyorum.hala daha devletin dilinin arapça olduğunu osmanlıcanın bir konuşma dili olmayıp yalnızca bir yazı dili olduğunu bilmeyenler mevcut.onlara ilber ortaylı bakışı atıp cehaletlerinden kurtulmalarını diliyorum...

    not:sözlerim osmanlıyı bilmeyenlere değil bilmeyip de bilmeden eleştirip itin götüne sokanlaradır...
     
  4. 17
    Türkiye'de ilk, orta ve yüksek öğrenimini gerçekleştirmiş her insan evladı gibi yıllarca ilgili dersleri alıp da hangi perspektife bağlı olarak eğitim verildiğini anlayamamış bir kişi olarak kendimi iki kelime etmekten aciz hissettiğim konudur.
    #77800 ayiboan | 10 yıl önce
     
  5. 16
    (bkz: ne kadar cahilsin angemon keşke ölsen)

     
  6. 15
    yıllarca sefere giden hükümdarlar 3 ayda hacca gidip gelememiştir. kendi ülkesinin toprağına bile gitmeye üşenir hale gelmişlerdir. devlet mülkiyetine bağlı arazi sistemi bozulunca kendine bir daha gelememiş devlettir. kapitalist sisteme çalışır vaziyete gelmiştir. sanayii devrimiyle, burjuva devrimi niteliğinde olan fransız devrimiyle ancak ve ancak proleteryanın el birliğiyle savaşabilecekken farklı farklı tutunacak dallar aramış devlettir. (bkz: i. murat) (bkz: attan inmeyesüz) (bkz: beşik uleması) (bkz: fransız devrimi)
    #69826 rulokat | 11 yıl önce
     
  7. 14
    bazı gavur evlatlarını derinden rahatsız eder adını duymak bile. hiç bir şey olmasa şeyh edebali yeter, fatih yeter, sokullu paşa yeter osmanlı'yı sevip saymak için.

    ha ayrıca 3 ay koca devleti bırakıp hacca gitsin de devlet ona buna yem mi olsun.
    #69811 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  8. 13
    (bkz: ottoman empire)
    #69804 trolleybus | 11 yıl önce
     
  9. 12
    en iyi zamanlarında yüzölçümü 4 milyon kilometrekareyi bulmuştur. amerika kıtasının keşfinden önce dünyanın hükümdarı sayılabilecek kadar büyük bir devletti fakat amerika kıtasının keşfiyle cücük gibi kalmıştır. zira amerika kıtası 42 milyon kilometrekare kadardır.

    ayrıca (bkz: iskan politikası)
    (bkz: hoşgörü politikası)
    #52302 dadada | 12 yıl önce
     
  10. 11
    son padişahının, ülkeyi parçalamaya çalışan, devletinin en büyük düşmanı olan ingiltereye dilekçe ile başvurarak iltica ettiği devlet.
    #52289 gitbasimdanaysel | 12 yıl önce
     
  11. 10
    at sırtında dünyayı titreten devlet... malesef bugünkü torunları kendisine küsmüş olmasına rağmen o azamatinden hiç birşey kaybetmemiştir
    #52287 trolleybus | 12 yıl önce
     
  12. 9
    asla gurur duymadığım imparatorluk bu adamlar yüzünde bugün bu kadar kemalist devrime karşı insan var.
    #52283 eskiblackhand | 12 yıl önce
     
  13. 8
    türklerin de bağımsızlığını kazanmasıyla 1922 de yıkılan imparatorluk.
    #52272 troia | 12 yıl önce
     
  14. 7
    en parlak dönemlerinde sanki defterin arkasına çizilen haritada kare kare toprak alınmış gibi genişlemiştir. Şu an o halini koruyor oysa Şampiyonlar ligine eşdeğer bir seviyede osmanlı ligi olurdu herhalde.
    #28172 marvellous | 14 yıl önce
     
  15. 6
    halil inalcık'a göre 1300 yılında kurulmuş, bünyesinde bulunan farklı dil,din,ırk mensubu tebaası ile klasik bir ortçağ imparatorlğu olarak türkiye cumhuriyeti kurulana dek varlığını sürdürmüş devlettir.
    #23914 ezgiii | 14 yıl önce