kayıt

homofobi

  1. 6
    heteroseksizmin doğurduğu hastalık. aydınlanma devrimi öncesinden bir tek eşcinsele rastlayamazdınız. ancak bunun nedeni eşcinsel ilişkinin olmayışı değil, eşcinselliğin tıp tarafından tanımlanmayışıydı. aydınlanma devrimi sonrası eşcinsellik bir hastalık diye tanımlandı bu tanım da homofobiyi yarattı bir bakıma. devlet aygıtı bireyleri bu şekilde tanımlayarak onlara kimlikler biçerek onları kontrol etmeye başladı. günümüzde eşcinsellik, biseksüellik, transsesksüellik, transvestilik hepi birer kimliği ifade eder ve hepsinin sonuna fobi gayet rahat getirilebilir. norm olarak heteroseksüel ilişkiyi ve üremeye dayalı cinselliği aldığımız sürece bu fobiler kalacak. halbuki diğer birçok alanda olduğu gibi cinsellik ve cinsel yönelimlerde devlet aygıtının ve onu besleyen kanalların (din gibi) gizli resmi ideolojisinin yarattığı normları reddebilsek, dünya çok daha güzel ve özgür bir yer olacak.

    hamiş:bu normların reddi illa ki farklı normların kabulü anlamına gelmez. daha doğrusu tek norm özgürlük olursa sorun kalmaz diye düşünüyorum.
    ek: heteroseksüel olmama durumu küçük bir azınlığa ait bir özellik değildir aslında. buna örnek olarak türkiye'de çok sayıda transseksüel seks işçisi olduğunu verebiliriz. bu seks işçileriyle kendilerini "normal" yani heteroseksüel olarak tanımlayan kişiler cinsel ilişkiye giriyor. ama tabi penetre eden taraftaysan sorun yok hala "normalsin" di mi? yine osman baydemir'den gelsin : "hassiktir"
    #25136 hampartzum | 14 yıl önce