kayıt

bu devirde hala namus diyen şerefsiz

  1. 1
    şerefsizler çünkü. şerefsiz adiler hatta. bu insanlar için acayip hikayeler kuruyorum kafamda, haliyle ruh sağlığımı etkiliyor.

    neymiş kardeşim bakire değil diye kimse onu kabullenmezmiş, namussuz derlermiş ona... bunu diyen bir kadınsa, erkek kısmının bu kafayı kullanarak kadınları ne hale sokabileceğini görüyonuz dimi?

    ya sieeeeeeeeeeeeeeeeeee ya. size laf yok artık, anca küfredecem, öyle artık.

    it kadın.
    #103691 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  2. 2
    namus kelimesine ne atfettiğine göre değişir. feminist as fuck kişisinin bile namus deyince aklına bakirlik / bakirelik geliyorsa toplumun gerizekalılığı iyice yerleşmiştir. bana göre namus insanın verdiği sözün arkasında durmasıdır. A kişisine göre B, B kişisine göre C olabilir.
    #103725 faki | 8 yıl önce
     
  3. 3
    namus diyince akla her şey gelemez birincisi. bir iffet anlamı vardır bir de dürüstlük. yani aklıma çok uçuk bir şey değil, toplumun sorunu ve bağnazlığı olan bir mevzu gelmiştir.

    tırnak içinde -toplumun gerizekalılığı- olması gereken şey ise bir kelimeye devasa anlamlar yüklemektir. kelimeler bireysel değil toplumsal yapıyla şekillenir. sen öyle ben öyle anlarım belki, ama kalıplaşmış anlamları yaratan toplumdur. bunu tartışmak gerizekalılık değildir.

    #103728 feminist as fuck | 8 yıl önce