kayıt

özgecan aslan

  1. 1
    Türkiye'de yine bi tecavüz skandalı, ayrıca düşünülmüş ve en canicesi. Kızın direnerek biber gazı sıkması ve zanlıdaki tırnak geçirmelere ve boguşmalara dahi aldırış etmeyerek amacına ulaşmaya çalışan mahluk hakkında da diyecek söz bulamıyorum doğrusu bi insanın gözünün bu kadar dönmesi gerçekten çok ilginç. Ama insanların destek mahiyetinde sürekli sosyal medyada Özgecanın resminin ve altında tecavüze uğradığı yazılarının bulunması bir baba ve bir aile için gerçekten onur kırıcı ve ailenin bu durumdan hoşnut olacağını hiç sanmadığım ve idam cezasının getirilmesi tekrar kamuoyuna
    çıkarılan olaydır.
    #98432 fişnereçeli | 9 yıl önce
     
  2. 2
    cinayetinin ardından kimisinin öfkeyle, kimisinin üzüntüyle, kimisinin adaletin sağlanamayacağı endişesiyle; tüm türkiyenin -medya yönlendirmesiyle de birlikte- insanlıktan çıktığı, ne söylediğini, ne yazdığını bilemediği ve anlam veremediğim bir şekilde tüm meselenin katillere verilecek herhangi bir cezayla çözüleceğini sandığı bizim yaşlarımızda bir arkadaşımızdı.
    #98440 solukbenizli | 9 yıl önce
     
  3. 3
    umarım ama umarım bari bu kızı deli gibi seven bir erkek arkadaşı veya eski erkek arkadaşı yoktur.
    #98447 cayisallama | 9 yıl önce
     
  4. 4
    her yil tecavuze, tacize, siddete maruz kalan yuzlerce kadindan yalnizca biri. bu cumleyi kurmak ne kadar acikli degil mi? ve politikalar degismedikce, caydirici cezalar koyulmadikca, kendini lider veya sanatci diye tanimlayan gevsekler sapikca dusuncelerinden vazgecmedikce daha da yuzlercesi gelecek. ki sadece bunlar buzdaginin sansasyonel kismi. uzerinde yasadigimiz topraklarda erkek cocuk dogdugunda senlik duzenlenir, kiz cocuk dogdunda sessizlik olur. kadin ilk reglsini yasadiginda, gebe kaldiginda gizli kapilar arkasinda dile getirilir. bir hayati karninda gururla sokaklarda tasidigini gostermesi istenmez. erkek aldattiginda elinin kiridir, kadin aldattiginda orospu. her gun aminakoyim aminakoyim demek aminakoyimi nokta niyetine kullanmak ayip degildir. isin kisasasi ozgecan aslanin ve diger kadinlarin katli, tecavuze ve tacize ugramasi hepimizin sucudur. televizyonun karsisinda olayin igrencligine bakarken, arkadaslarimiz arasinda bu igrenc katli konusurken bir sey yapmayi unutuyoruz. kendimizi ne kadar sorguladik? kadinin degerini gerek erkek olarak gerek bizzat kadin olarak ne kadar alcalttik? aynaya bakmanin sirasi gelmedi mi?
    #98449 oralettanesi | 9 yıl önce