kayıt

eylül cansın

  1. 1
    5 aralık 2015 tarihinde intihar eden bireydir. intiharından hemen önce facebook sayfasında veda videosu paylaşmıştır. videoyu izleyen herkes fazla söze gerek olmadığını farkedecektir ama yine de insan bu acı tablo karşısında kelam etmeden duramıyor.
    Eylül'ün intiharındaki en temel neden, yaptığı kimlik seçiminin onu sürüklediği noktada ki tükenmişliğiydi.

    ..yapamadım, izin vermediler.. Eylül'ün bu sözleri herşeyi açıklamaya yetiyor.

    Kısaca Eylül Cansın, seks işçiliği dışında herhangi bir meslekte tutunmasına izin verilmeyen, empati sıçan bu toplumdan payını almış 1992 doğumlu transeksüel gencecik kadındır.

    hepimizden çok hayata tutunmaya, sevmeye çalışan insanları tüketmek için yemin etmişiz sanki. onlar çabaladıkça engeller koymaya, eşcinsel oğlunu öldürmeye, lezbiyen kızını evlatlıktan reddetmeye, cinsiyet değiştirmiş insanı ifşa etmeye..

    Eylül'ün neden öldüğünü hepimiz biliyoruz.
    #98161 abonededi | 9 yıl önce
     
  2. 2
    Buna sebep olanlar,insanları sadece cinsel seçimleriyle yargılayanlar utansın,burası Türkiye tabi pardon unutmuşuz biz
    #98168 canselbek | 9 yıl önce
     
  3. 3
    Aslında ölmek istemeyen ama baska çaresi olmayan insandir. Evet, o da bizler gibi insandır. Belki çoğumuz gibi bedeni ile durtuleri uyumlu degildir, ama bu onu insan olmaktan çıkartmaz. Bir çoğumuz cinsel tercihleri olarak yorumlasak da pek tercih degildir onun yaptığı, içinden gelen odur. Aynı zamanda türkiyenin icler acisi durumunu tekrardan gozler önüne serebilmistir o kucucuk yasina ragmen. Neymis efendim en azindan imanliymis, o yuzden uzulmus bir arkadas (?), neymis marjinallik olsun diye travesti olmus, zaten bu lgbt nin uyelerine bakarsak fark edermisiz, hepsi bi acayipmis, erkekler kadin kiligina falan giriyormus ( tanimlarla sorunu var herhalde), aman iyi olmus dunya bir ibneden kurtulmus, bizim (siz?) Gibi insanlarin oldurmesine gerek kalmadan geberip gitmis...ve daha niceleri. Tek denilecek sey var umarım ilahi adalet vardir da o siz gibi insanlar (?) bunun nasil bir şey olduğunu anlayacak seyler yaşarsınız.
    #98180 morcoraplikedi | 9 yıl önce