kayıt

chp'ye kalsaydı mercedese binemezdik

  1. 1
    62. hükümet adalet bakanı bekir bozdağ beyanı:
    http://tinyurl.com/nnn4ye2

    bu beyanda bizi rahatsız eden şey nedir? bekir'in chp'ye çakmış olması mı? akp'yi sevmiyoruz diye mi? i. dünya savaşında gerizekalı gibi yenildikleri için bizim kuponu da yatıran almanlara ve arabalarına gıcık olmamız mı? aslına bakarsanız, mercedes alabilecek durumu olan birisini murat 131'e binmeye zorlamak için hiçbir haklı gerekçe öne süremezsiniz.

    klasik geyiktir; osmanlı ile yakın dönemde modernleşme hareketini başlatan japon imparatorluğu, batının ahlaksızlığının yanında (hala "japonlar kültürlerine sahip çıkarak modernleştiler" diyen kaldı mı?) bonus olarak üretim ilişkilerini ve tekniğini kopyalama yoluna gittiler. biz ise aynı batının kısmen hukukunu, ve büyük oranda tüketim alışkanlıklarını ithal ettik. tüketim alışkanlıkları derken sadece tüketim mallarını kastetmiyoruz; batılı okullar, opera, balolar, giyim tarzı vs. getirilerek paranın satın alabileceği bir modernleşme anlayışı hakim oldu. yeni türkiye cumhuriyeti'nin kuruluşu ile birlikte ihya edilen zümreler de bu alışkanlığı aynen devam ettirdiler. bugün ihya edilme sırası kendilerine gelen kesimler de, yüz elli yıllık bekleyişlerinin bitmesi ile birlikte artık hızla "modernleşmek" istiyorlar. petrolle parayı bulan araplar devasa yükseklikte gökdelenler, çöllerin ortasına su parkları gibi tasarım harikası yapılar inşa "ettirerek" açlıklarını dindiriyorlar. tabii bizde petrol kuyuları yok, haliyle bizim modernleşmemiz kendi cebimize göre olmalı. işte bu noktada bekir bozdağ da seçilmiş bir siyasetçi olarak tabanına bir nevi modernleşme danışmanlığı yapıyor: mercedes kullanın! modernleşme mercedes'te.

    modernleşme merakı bizde kolay kolay tükenmez. bitmeyen bu modernleşme merakı, onu hep yanlış yerde arayıp arayıp bir türlü bulamıyor oluşumuzun bir sonucu değil mi sizce de sevgili okur-yazar dostlarım?
    #96594 Sweeny Todd | 9 yıl önce