kayıt

ahmet davutoğlu'nun günlüğü

  1. 1
    büyük bir politik dehanın günlüğüdür. bir dahinin eyleminin, düşünce kıvılcımlarından nasıl evrildiğini anlamamıza yardımcı olabilir.

    sevgili günlük,

    stratejik derinlik diye bişey buldum. süper lan valla! ben bununla biraz oynayım, kitap falan yazarım.
    bu arada bıyık bıraktım, nasılım 8|)


    sevgili günlük,
    bugün dışişleri bakanı oldum. çıldıracam la sevinçten. bi daha söylüyom bak: [caps lock] dışişleri bakanı olduuuum!!!bir11!![capslock]. sonunda kıymetim anlaşıldı. sonunda orjinal fikirlerimi uygulamaya geçirebileceğim.
    gri takımım için mavi gömlek aldım. nasılım 8|)


    sevgili günlük,

    başbakanımız tayyip erdoğan (a.s)cumhurbaşkanı seçildi. haliyle başbakanlık koltuğu boşaldı. dışişlerinde gösterdiğim başarılarla yeni başbakan olmaya aday kişilerden biri de benim. allahım, noolur ben olayım inşallah. tayyip başkaaaan: beni seç beni seç!!


    sevgili günlük,

    başbakan oldum laaannn!! uu beybiii, çek dis out! ouu yeeaa!!! bazıları çekemedi tabii: yok komşularla sıfır sorun derken hepten bok etmişim ilişkileri; yok suriye uçağımızı düşürmeye benim bakanlığım dönemince cürret edebilmiş, yok bir grup çapulcunun konsolosluk görevlilerimizi kaçırmasına mani olamamışım... kıskançlık tabii bunlar hep. meyve veren ağacı taşlarlar. zoruna gidenin borusuna gitsin, çekemeyen anten taksın.
    her büyük devlet adamının adı geçtiğinde akla gelen veciz bir sözü var. benim de kendime bir tane bulmamın zamanı geldi. şu nasıl: "kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın!" üğğğffff, oldu bence.
    tabanı dolgulu ayakkabı aldım kendime üç çift. nasılım 8|).
    #93627 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  2. 2
    sevgili günlük,

    israil din kardeşlerimize saldırıyı bir türlü kesmedi. bugün artık sabrım taştı resmen yani. israili bi kınadım, ama böyle kıçımdan ateş çıkartıyom resmen. netanyahu'nun suratını görmen lazımdı. apışıp kaldı kavas. sırada da esed yönetimi var. yalnız onu yarın yapacam, akşamdan biraz kurufasulye yiyeyim de hele.
    makam aracıma neon taktırdım. nasıl olmuş 8|)
    #93628 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  3. 3
    sevgili günlük,

    "başbakanım olur musun" yarışmasında barınç, memedali ve ben jüri önüne çıktık bugün. jüride velinimetimiz tayyip erdoğan (a.s) ve yanında tanımadığım birkaç yabancı jüri üyesi vardı. sanırım amerika'dan gelmişler. ingilizcem süper olmasına rağmen aradaki mesafeden velinimetimiz büyükusta ile ne konuştuklarını anlayamadım gerçi, ama çok ciddi görünüyorlardı. sanırım yabancı genç yetenek avcıları kendileri.

    neyse, jüri önüne çıktık, aralarında birşeyler fısıldaştıktan sonra velinimetimiz bize döndü "evet arkadaşlar, bi moonwalk yapın sırayla, görelim" dedi. barınç enayisi "benim özgül ağırlığım var, öyle acaip şekillere giremem" diyordu ki bi baktım memedali sahneye fırlamaya hazırlanıyor. sol ayağımın ucu ile arkasından çelme takıp düşürdüm bu hıyarı. uçan adam sabri gibi yuvarlandı yerde denyo. yıh yıh yıh. hemen ardından fırladım sahneye. içime michael jackson kaçmış gibi başladım yardırmaya. "ouu mr. davutoğlu, you are a true talent...incredable!..magnificent!.." diye bağırdı yabancılar. dansımı tamamlayıp kollarımı açıp eğilerek selam verdim. sonra arkamnı dönüp eski yerime yürüdüm. o sırada barınç dişlerinin arasından kafasını sallayarak bana sessiz sessiz söyleniyordu. ne derse desin amk, yanlış ata oynadı, baştan kaybetti denyo. ben oynarken maliyi revire taşımışlar. o arkamdan konuştu mu bilmiyorum valla, günahını almayayım şimdi.

    jüri kararını bir hafta sonra açıklayacakmış galiba. neyse, ben performansımdan eminim. açılın lan, yeni başbakanınız geliyoooor!!! 8|).
    #93629 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  4. 4
    sevgili günlük,

    geçen gene rüyamda hegel ile tartışıyordum. elinde kırmızı bir elma tutuyordu. bana "elmanın hayata gelebilmesi için, çiçeğin ölmesi gerekir" dedi. çevik bir hareketle elmayı elinden kapıp bir ısırık aldım. "yemeyenin malını yerler gülüm" diyip kulak memesinden şafak aldım. "te allam" diyip uzaklaştı. ben de elmanın kalanını yedim.

    #93865 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  5. 5
    canım günlük,

    türkeye'yi ışıl ışıl bir gelecek bekliyor demiştim ben. evet, biz bunları kitaplarımızda yazdık. işte bugün, sadece türkiye'm değil, bizim basiretli politikalarımız sayesinde bütün ortadoğu ışıl ışıl. gözümü alıyor, güneş gözlüksüz bakamıyorum, o derece.
    süper miyim neyim lan! 8|)
    #94313 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  6. 6
    muhterem günlük,

    ışid'e destek verdiğimizi iddia edenler belge getirsin. bize akıl vermeye çalışan kılıçdaroğlu iq testi sonucunu getirsin. toma yakanlar gtümü yesin. biri bana gelsin/o da sensin... meymune kızım, haplarımı getirir misin? teşekkürler.

    tamam sakinim. nerede kalmıştım? toma, evet. şimdi yeni süper fikrim, yakılan toma yerine 100 (yazıyla "yüz") toma alıyoruz. böylece ne yapmış oluyoruz? hem dış mihraklara türkiye devletinin gücünü göstermiş oluyoruz, hem de alıyoruz veriyoruz, ekonomiye can veriyoruz. işte toma üreten firmamızın hisseleri yükselmeye başladı bile. hahaayyt!! ekonomi dediğin böyle yönetilir koçum.

    internette sweent todd mahlaslı bir münafık da nereden bulmuşsa eski günlüğüme erişmiş, yayınlıyormuş. şimdi seni güzelce yastık kılıfının içine saklayayım da o zaman bulsun da ifşa etsin bakalım. dur hatta efkan'ı arayayım da buldursun şu herifi. dur çalıyor... hmmm açmadı...nassı yani?? bu adam niye başbakanının telefonunu açmıyor yhhaa!? zaten geçen gün tayyip erdoğan hazretleri (s.a.v) ve tüm kabine halı saha maçı yapmışlar, takmın biri bir kişi eksik kaldığı halde beni çağırmak aklıllarına gelmemiş. ufaktan kıllanıyor muyum ne? dur neyse, vesvese yapmayalım şimdi durup dururken. hadi kaçtım ben.
    #94800 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  7. 7
    hello günlük,

    acaip dedikodular dolanıyor ortalıkta. ilk seçimlerde hakan fidan meclise sokulup başbakan yapılacakmış falan filan. kim neresinden uyduruyorsa artık... haşmetlü cumhurbaşkanım oyunu hemen gördü neyse ki. şamil-mamil aynen ofsaytta.. ahahaha!!! pazartesi yanıma çağırıp kapağı sağlam olmuş mu bi kontrol ederim.

    ekonomimiz uçacak demiş miydim sana günlük? demiş olmam lazım. pilot koltuğunda oturan kişi olarak sorumluluk bende. ekonomiyi ben uçuracam. şimdi şu verileri ele alalım... hmmm... şu gayri safi milli hasıla denen kalemin karşısındaki rakamda virgülü şöyle accık sağa doooru... huoop 19000$ oldu. yuvarlayıp 20000 derim ben buna. veya sktiret, küsüratlı kalsın. seçime doğru çıkarırız 20000'in üzerine. dolar bizim yuro bizim tey tey tey!

    hadi çüüüsss.
    #98411 Sweeny Todd | 9 yıl önce