kayıt

insanların diniyle taşak geçmek

  1. 1
    saygısızlıktır.*
    #90531 dadada | 10 yıl önce
     
  2. 2
    ayıptır günahtır.
    #90533 fenomenon | 10 yıl önce
     
  3. 3
    tam fiil bu mu emin olamamakla beraber, arada yaptığım şey. güzel olan sadece müslümanların diniyle değil , bütün dinlerle dalga geçiyor olmam. kötü olan çoğu müslümanın kendi dinleri dışındaki dinlere saygı duymayışıdır olsa olsa. madem inanıyorsun öküze tapana da saygı duy o zaman. illa senin kitabın allahın olmasın saygı duyulması gereken. herkesin kafası aynı gerçi inanan ve üzgünüm taşak geçen şey sanırım din denen şeyi insanlara inandırmayı başaran o ilk insan.

    (bkz: kutsala saygı beklentisi)
    #90550 nihil | 10 yıl önce
     
  4. 4
    esasında dinin saçma görülen yaptırımlarını, çağdışı fikirlerini yanlış bulup eleştirmek amaçlı yapılır. dinin yaşlılara saygılı olun, fakirlere el uzatın gibi nasihatler verdiğinden söz edebiliriz mesela, dinin bu öğütleriyle taşak geçen biri gördünüz mü hayatınızda? kaldı ki bunlar dinin öğütleri değil insan olmanın, güzel bir toplumun özüdür.

    ama bana sakal-ı şerifle gelirseniz, kılda keramet olsa itin götünde çıkmaz diye taşşak geçerim tabi.
    ekstra taşak editi: (bkz: kök hücre ile sakal-ı şeriften hz. muhammed' i tekrar canlandırmak )
    #90551 mechanil | 10 yıl önce
     
  5. 5
    tüm müslüman olduğunu söyleyenleri aynı kefeye koyan insan davranışıdır, tıpkı tüm ateistleri başta ilahi dinler olmak üzere hiçbir din hakkında bilgisi olmayan cahil insanlar olarak gören inananlar gibi. sorun davranışta değil kafa yapımızda. hangi din olursa olsun hangi varlığa tapılırsa tapılsın saygıyı hak eder tıpkı hiçbir dine inanılmamasına saygı duyulması gerektiği gibi. sonuçta her biri ayrı birer öğretidir.


    (alt alta iki entrye bakıyorum da aynı şeyleri savunuyorsunuz. birisi kutsal varlıkların hepsinin saygıyı hak ettiğini savunuyor, diğeri sakal-ı şerife "kılda keramet olsa itin götünde çıkmaz diye taşşak geçerim tabi." mantığıyla yaklaşıyor. ilginç gelmedi değil.)
    #90553 dadada | 10 yıl önce
     
  6. 6
    ibadet adı altında birçok saçmalığı barındırdığı için olabilir. mesela bunlar kutsal suji efendinin, çok afedersiniz, kakasını bulsalar hemen sujinin kutsal mirası müzesine koyup ellerini-yüzlerini kutsal kakanın içinde bulunduğu cama sürerler. yaparlar bunu.
    dışarıdan herhangi bir insan bu durumun saçmalığına tanık olduğunda ise hede hödö derler.

    neyse, sonuç olarak bunlara inanç diyoruz. yani kanıtlama, bilmek mümkün değil. sadece inanarak kendimizi tatmin etmiş oluruz. bu açıdan bakarsak ben de ayağımı yorganın dışında bırakırsam, yatağın altından bir kafa çıkıp ayağımı ısıracakmış sanıyorum. ben inanıyorsam kimse de saçma diyemez sanırım.

    ne saçmaladım amk. suç hep fb-gs maçında.

    ek olarak şu zamanlarda sağlam taşak gerekir.
    #90578 emmettbrown | 10 yıl önce
     
  7. 7
    aşağıda "insanların diniyle taşak geçmek için bir şeyler yazın." yazması çok hoş olmuş yalnız.

    ve ateistlere has olmayan davranıştır. sadece müslümanlara yapılınca yanlış oluyor herhalde.
    #90621 pyrogenic | 10 yıl önce
     
  8. 8
    din konusu bir yana bırakılsa bile insanlar birbirine gerçekten saygı duyduğunda yapılmayacak bir şeydir. tabi ki bunu bile beceremiyoruz *)))))
    #90622 karbonhidrat | 10 yıl önce
     
  9. 9
    bir önceki entry'mi tövbe edip geri alıyorum.
    tanım: cezasız kalmayan olaydır.

    http://www.zapkolik.com/video/hz-muhammed-sav-ile-dalga-gecti-canli-yayinda-oldu-122940
    #90636 mechanil | 10 yıl önce
     
  10. 10
    saçma dinler için müstehaktır. kısaca hepsi.
    #90658 galaxi90 | 10 yıl önce
     
  11. 11
    bir tür dini ritüelin yerine getirilmesi durumu.

    taşakizm. diğer dinlerle taşak geçip cennete gidiyorsun. tabi diğer dinlerde de cennet olduğu için onla da taşak geçmek zorundasın. yani en nihayetinde bir taşak uğruna kendini bozuyorsun. din bazen kendini bozmaktır. insanların iyi olması için bir dine ihtiyaç yok. din iyi bir yönetim aracı.
     
  12. 12
    koskoca yunan tanrılarının video oyunlarına alet edilmesi gibi bir gün bütün dinlerin başına şu ya da bu şekilde gelecek olan olaydır.
    #92655 mechanil | 10 yıl önce
     
  13. 13
    ya sen benim niçin inancıma saygı göstermiyosun ya dedirten hareketlerdir.

    http://i.hizliresim.com/JEL1DE.jpg
    #92673 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  14. 14
    Taşak geçmekten kasıt saygı duymamaksa ayıp edilmiş olur zira herkesin tuttuğu kendine. Ancak goygoy geçmek manasındaysa gayet yapılası bi davranış. Ciddi şeylerle dalga geçmezsek nelerle dalga geçiçez?Küfür edene, ayağı takılıp düşene mi gülelim? (bkz: yaradanım göktengri peygamberim ağaçtan çıkan ışıklı karı )
    #92727 oralettanesi | 10 yıl önce
     
  15. 15
    kanımca dine göre değişen bir olgudur. (bkz: dinin inancın a.koymak)
    #92814 mini mini bir tuş | 10 yıl önce