kayıt

la vie d'adele

  1. 1
    oldukça etkileyici mavinin tonlarının ruhunuza işlediği, kendini keşfetme, aşk, ayrılık ve toplum baskısı temalarını konu alan bir film.
    #89373 stainlessstell | 10 yıl önce
     
  2. 2
    kötü bir film değil ama gereksiz derecede fazla ve detaylı, erkek izleyiciye oynanmış gibi hissettiren sevişme sahneleri var. başrol oyuncularının röportajlarda "fahişe gibi hissettik", "yönetmen bizi zorladı, filmde kullanmayacağı uzunlukta sahneler çektirdi, çok fazla tekrar yaptık, bizden faydalandı" tipi ifadelerde bulunması da rahatsız edici. ayrıca iki güzel, sevimli kadın yerine iki adamın aşk hikayesi aynı konseptte, aynı yoğunlukta sevişme sahnesiyle çekilseydi nasıl yorumlar alırdı düşünemiyorum. brokeback mountain bile neler çekti, ne laflar döndü. ama kadınlar estetik, sanatsal değil mi? evet.
    #103118 dark matter | 8 yıl önce
     
  3. 3
    iki erkeğin aşkı anlatılsa ve on dakikalık sevişme sahnesi, iki erkek arasında gerçekleşse, nasıl tepkiler alacağını merak ettiğim film. hakim kültür tarafından lezbiyen ilişkinin estetize edildiğini düşünüyorum. gerçi kadın vucüdü hakim kültür tarafından bir çok alanda meta olarak kullanmakta. pazarlama, tanıtımlar, reklam filmlere ve bir çok alanda... erkek vucudu o kadar da estetize edilmiş durumda değil. iki erkeğin on dakika sevişerek boşalmaları, spermlerin havada uçuşması... pek hoş karşılanmayacaktı. filimin orjinal halindeki sevişme sahnesi de pek hoş karşılanmamıştır. eğer iş erkek erkeğe olsaydı, şu an filmden hoşlanan ve büyük bir aşk hikyesi olarak bahsedenlerin, aynı yorumları yapmayacağına inanmaktayım. ben erkek erkeğe sevişme sahnesi olsa yadırgar mıydım? hayır. anadolu'da geçecek bir filmde, eşek ile ilişki yaşayan birini çekmek gibi de bir hayalim var.
    #103157 this is my way | 8 yıl önce