kayıt

halk cephesi

  1. 1
    devrimci halk kurtuluş partisi/cephesi'nin kısa ve halk arasında söylenen halidir. kavram olarak halk cephesi herhangi başka grubu, örgütü ya da daha geniş olarak bir muhalefeti temsil ediyor olabilse de türkiye'de halk cephesi dendiği zaman akla dhkp-c gelmektedir. kendilerine yasal ve sivil zemin kazanmak için bir 'parti', aynı zamanda silahlı mücadeleyi benimsedikleri için 'cephe' olarak faaliyet yürütürler. kendilerinden başka bütün sol siyasi oluşumları 'ılık sosyalist' veya 'karşı devrimci' olmakla suçlayan cephelilerin önder olarak benimsedikleri mahir çayan ve kurucu önderi Dursun karataş'tır. daima bir gerilla gibi kentte de tek tip elbise ile eylem ve yürüyüş yaparlar. alınlarında siyah yıldızlı bere, boyunlarında kızıl maske, kâh bütünüyle yeşil kâh siyah pantolon beyaz gömlekle " -kim vuruyor +cephe -kim için +halk için" diyerek alanları inletirler. gazi mahallesi, sarıgazi, okmeydanı gibi çoğunlukla alevilerin ikamet ettikleri yerlerde güçlüdürler. eylemlerdeki sarsılmaz duruşları, yiğitlikleri, molotof isabet ettirme oranları takdir edilse de devrimci anlayışlarında şu aralar gündemde de olan birtakım sorunlar* barındırmaktadırlar. oraya geçmeden önce grup yorum'un da cephenin sesi soluğu olduğunu söylemek lazım. tabii ki artık sadece halk cephesine mal edilemeyecek kadar devrimciler tarafından sahiplenilse de aralarında hoş bir bağ bulunmaktadır. konser ayarlamaları, sahne düzeni falan bunlardan hep cephe sorumlu, üzerlerinde halk cephesi yazılı tişörtlerle her bir işi yapıyorlar. ayrıca dhkp-c devletin terör örgütleri listesinde bulunmaktadır.
    birkaç gün önce sarıgazi halk cephesinin twitter ve facebook hesaplarından " mahallemizde fuhuş ticareti yaptığı teyit edilen bir kadın ve bir erkek cephe militanları tarafından halka teşhir edildi, dövüldü...mahallemizde yozlaşmaya izin vermeyeceğiz" ayarında bir paylaşım yapıldı, bahsi geçen kişiler fotoğraflara paylaşımda yer aldı. ancak bu ilk değildi. daha önce resmi olarak kabul edilen tek adresleri www.halkınsesi.tv ve dergileri yürüyüş'te de yer alan bir haberde gazi mahallesinde fuhuş yapan ve uyuşturucu satan/içen kişiler tespit edilmiş, kadınlar kendi kadın militanlarımız tarafından dövülmüştür dendi. daha sonra da cami avlusuna gelen milisler " hepimiz müslümanız şunun şurasında, mahallede böyle sapkın olaylara izin vermeyelim" minvalinde bir açıklama yapmışlar. haberi aradım tekrar, bulamadım ama sitelerinden isteyenler ulaşabilir hala kaldırılmadıysa. alevilerin hem mahallede hem örgütün içinde çoğunluk olduğu halde cami avlusuna gelip " ey cemaati müslimin" diyenlerin, devletin, erkek egemen sistemin her türlü baskısı altında ezilen kadınları, bir de cinsiyetçi bir yaklaşımla - kadın militanlar tarafından dövüldü- halka teşhir edenlerin bu eylemleri anlamak mümkün değil. devletin özgürlüğümüzü kısıtlasladığı, kadınları bedenleri üzerinde baskı kurmaya çalıştığı ve biz devrimcilerin-sosyalistlerin bu baskılara karşı ses çıkardığı bir durumda kendilerini devrimci, hatta en baba devrimci olarak görenlerin ahlak bekçiliğine soyunmaları "devrimci ahlaka" sığmaz. zaten devletten, devletin beslediği erkekten her türlü şiddeti gören kadın, bir de yapmak zorunda olduğu ya da olmadığı sonuç olarak yaptığı bir iş nedeniyle sizlerin devrimci anlayışınızdan mı dayak yiyecek. nerde kadını korumak. onun namusunun bekçisi olana kadar, evine götürmeye çalıştığı ekmeğin peşine düşsenize. kendisine devrimci diyen bir grubun ahlaksızlık yaptığını söyleyerek insanları cezalandırması akıl alır şey değil. uyuşturucu ile ilgili "devlet kasıtlı olarak mahallemizdeki gençlerin zehirlenmesi, örgütlü gücümüzün azalması için kendi çetelerini mahallemize sokuyor, buna izin vermeyeceğiz" gibi bir savunmaları var, ben burda anlayışlı olunması gerektiğini düşünüyorum. devlet bir bakıma casuslarıyla, kendi adamlarıyla muhalif hareketi zayıflatmaya çalışıyor. ama o zaman da mücadelen devlete, onun aranıza sokmaya çalıştığı işbirlikçileriyle, halktan haraç kesmeye çalışan vs. üyeleriyle olur. yani bu devrimci abilerimiz güçlü oldukları yerde bir anda kendilerini oranın mülki amiri zannettiler galiba. sonra insanlar neden devrimcileri benimsemiyor. eğer böyle bir devrim gelecekse, "ahlaksız(!)" kadınlar dövülecek, topuklarına sıkılacak, halkın önüne saçılıp rezil edilecekse gelmesin demekten kendini alamıyor insan.
    #86277 dreamer | 10 yıl önce
     
  2. 2
    Türkiye'de tek işlevi sağ partileri iktidara taşımak olan onlarca 'sol' örgütlenmeden başka bir tanesi.
    #86278 stfu | 10 yıl önce
     
  3. 3
    silahlı terör örgütüdür.
    kaynak: tr.m.wikipedia.org/wiki/Dhkpc
    #86296 fenomenon | 10 yıl önce
     
  4. 4
    şu zamanlar iyice sıkıntı çıkartmaya başladılar. lgbt-kadın-kürt hareketlerine olan bakışları onları halk cephesi değil halk otobüsü yapar anca. şükür diğer örgütler böyle değil. (bkz: hdk bileşenleri)
    #86377 haydaaa | 10 yıl önce