kayıt

nişantaşı halkını acınası olarak tanımlayan osmanlıcı

  1. 1
    metu sözlük'ün birgaripmakinacı'sı gibidir.

    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/196512/nisantasi-halkini-acinasi-olarak-tanimlayan-osmanlici
    #83325 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  2. 2
    acınacak halde olan bir halkı acınası olarak tanımlayan sağlam değerlerin insanıdır.
    #83327 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  3. 3
    ankaralı namıklara batmıştır. olm bozkırınız fazla mı geldi lan .d
    #83328 bursa cocugu | 10 yıl önce
     
  4. 4
    aslında neci olduğu tam belli olmayan acziyet içindeki bir vatandaştır çünkü sahiplendiği osmanlı hanedanından bihaber olduğu açıkça ortadadır. bir örnek ile açıklayacak olursak http://m1307.hizliresim.com/1c/v/qud44.jpg

    ben onun yaptığı gibi yaşam tarzını ve içinde bulunduğu grubun inanç ve düşünce sistemini beyinden yoksun sıfatlarla yaftalamak yerine daha uygun cümlelerle eleştirmek taraftarıyım. zira onun yaptığı fiiliyatın aynısını gerçekleştirmek bahsettiğim acziyetin ta kendisi olacaktır.

    ilk olarak şunu söylemek isterim; haklarında adeta orosbu ve pezevenk imalarına sahip değerlendirmeler yaptığın insanların hoşgörüsü sayesinde oradasın. senin sahip olduğun bakış açısı o insanlarda olsaydı asla oradan sağ çıkamazdın. şimdi oradaki insanlardan biri de tutucu bir semtimizde "yıl olmuş 2014, kızların başlarında birer bez parçası, hala gericilik peşindeler" dese linç girişimi kaçıncı saniyede başlardı tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek.. varsayalım ki iddia ettiği gibi oradaki insanlar bu ülkenin aksayan tarafı, buna karşın kendisi bu ülke için ne yapmakta, insani değerlerden yoksun bir şekilde yorumlar yaparak bu ülkeye nasıl bir katkıda bulunmakta merak etmekteyim. yaptığı iş ki bu gıybettir, savunduğu değerlerle ne kadar bağdaşmakta ve nasıl bir çelişkiye sebep olmakta, bunu idrak edecek bir düşünme yetisine sahip midir? bu da kendisi tarafından irdelenmesi gereken başka bir mevzudur. ayrıca mensup olduğu camianın pek bir sevdiği ve sık sık hikayeleriyle dem vurduğu sadi-i şirazi'den ve hatta onun ağzından bir hikaye de ben anlatmak isterim.

    daha çocukken ibadeti sever, gece kalkar namaz kılardım. aynı şekilde günahtan da sakınırdım. bir gece babamın hizmetinde bulunuyordum. bütün gece uyumadım ve kur'an-ı kerim'i elimden bırakmadım. yanımızdaki insanlar horul horul uyuyordu. babama; "ne olur, şunlardan bir tanesi olsun başını kaldırıp da iki rekât namaz kılsa... ölüler gibi yatıyorlar!" dedim. babam dedi ki: "evladım, keşke sen de uyusaydın da onların gıybetini yapmasaydın!" diye yazmış sadi-i şirazi ve eklemiş;
    "gururlu kimse kendinden başkasını görmez, onun gözünün önünde ayırıcı bir perde vardır. hakikati gören bir göze sahip olsaydı, kendisinden düşkün kimseyi görmezdi."

    uzun lafın kısası çok zeki arkadaşım düşkün olan sensin, yaptığın tenkit maksadını aşmış, özel hayatın derinliklerine dalmış ve o derinliklerden bir avuç malum madde ile geri dönmüştür. senin camianın diliyle anlatacak olursak insan-ı kamilin tavrından fazlasıyla uzaklaşmış, düşkünler düşkünü bir organizma olmuşsun. allah ıslah eylesin. yalnız son olarak şunu da eklemek isterim, benim inandığım islam ile senin inandığın islam aynı islam değil. zira islam buysa kral sensin.
    #83346 kamikaze | 10 yıl önce
     
  5. 5
    laikçi bir hanım ablamızla da küçük bir muhabbeti olmuş olan zat-ı muhteremdir.

    http://youtu.be/3TgDVUclHBs

    (bkz: osmanlıcı vs laikçi)
    #83348 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  6. 6
    çok sempatik bir arkadaşmış yalnız. o yanaklar o mimikler yirimmmm.
    #83349 bursa cocugu | 10 yıl önce
     
  7. 7
    doğru tanımlamış müsveddedir. nişantaşı insanı denilen canlılar çoğu zaman acınasıdırlar. burunlarını göbek deliklerini gösterdikleri için değil, 2 liraya alınıp bir tencere pişirilebilen makarnaya bir kafede okunamayan italyanca yazılar altında 22 lira verdikleri içindir.
    #83901 ayca22 oturum acti | 10 yıl önce