kayıt

richard dawkins

  1. 1
    1941 doğumlu darwinist biyolog, bilim adamı. ama daha çok ateist kimliğiyle tanınır ve kanımca bu entry'den sonra pek çokları yok efendim "ateist değil ama agnostik olabilir" ya da "zoolog'sa, işini yapsın" gibi tartışmalar getirecektir. aslında asıl kızgınlığım tübitak'ın artık, ne artığı yıllardır, yeniden basmadığı, telifini de kimselere vermediği the selfish gene adlı kitabadır. kitaba kızgın değilim tabi, tübitak'a kızgınım. oysa biyoloji bilmeyen bana evrim hakkında neler neler öğretebilmiştir bu bencil gen'ler.

    not: yaratılış atlası'nın yeni basımına geçilmiş olup, bu yıl da öğrencilerin sırasında bulunacaktır.*
    #12347 hao jiu bu jian | 14 yıl önce
     
  2. 2
    memler denen insanın sosyal ve kültürel içeriğini bir sonraki nesle aktaran bilgi kodlarını ortaya atan darwinist bilim insanıdır. ayrıca http://richarddawkins.net/ adresinden ulaşılamayarak resmi internet sitesinden kendisiyle ilgili daha fazla bilgi alınamayacak biyologtur kendisi. çünkü bu ateist, evrim saçmalarıyla nice taze beyinleri zehirlemiştir diye düşünülmektedir. nitekim 'sizin için düşünülür'cüler sayesinde meraklı çocuklar imzasız bir -bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir- yazısıyla karşılaşmaktadırlar bu internet sitesine girmeye çalıştıklarında. fail-i meçhul görünen bu yazı harun yahya adlı şahsın açtığı dava sonucu oradadır aslında.- nam-ı diğer adnan oktar-
    yazıktır.
    #12971 geist | 14 yıl önce
     
  3. 3
    gerçekleri görmezden gelip dünyayı aldatmaya arsızca devam eden ateist, sözde bilimadamı. her şey bu kadar açıkken, doğadaki mükemmel uyumu birtakım tesadüflerle açıklamaya çalışmak ne kadar gerçekçidir, ne kadar doğrudur? fosiller bağırıyor "işte ben burdayım, milyonlarca yıl önce de böyleydim, hala aynıyım." diye. buna rağmen neyin propagandası yapıyor bu adam? türlü yalancılıkların, ahlaksızlıkların kalesi ateizmi. şükürler olsun ki sayıları o kadar az ve gitgide o kadar azalıyor ki, insanın içi rahatlıyor. bırakın insanı, ufacık bir hayvanın bile içiçe geçmiş karmakarışık organları, sistemleri bulunurken, "bunların hepsi kendiliğinden oldu." demek ne ahlaka sığar, ne bilime. sonra bu adamın sitesi engellenince köpürüyorlar "vay efendim, nerede kalmış özgür bilim." diye. bunun neresi özgür bilim, tarafsız bilim? adam düpedüz yalan söylüyor gözlerimizin içine baka baka. ve maalesef batı özentiliğinin kıskacına düşmüş gençlerimiz bu adamın kitaplarını alıyor. gördüğüm kadarıyla, birçoğu da daha önsözü okumadan rafa kaldırıyor, şükürler olsun.
    #30336 kundi | 14 yıl önce
     
  4. 4
    richard dawkins gibi bilim insanlarının bilimsel olmayışından dem vuranların bilim algısından şüphe ederim. nedir yani bilim hiçbir şey kendiliğinden püf diye olmaz bunun içindir ki o vagonları taşıyan bir lokomotif olmalıdır mı? ya da masaya konan tavuk üzerinden "bu tavuk yoktan varolmuş olabilir mi?" argümanları mıdır bilim. peki ya özgürlük? herkes istediği gibi düşünsün ama şeytana da uymasın hani mi? eli kolu her yere yetişebilecek kadar uzun adamların buyurdukları mıdır bilimsel olan? kimsenin dini görüşü, tanrı inancı beni ırgalamaz ki esas özgürlük de bu değil midir? richard dawkins ten alıntıyla bitirelim madem. önemli olanın sayı değil, doğa olduğuyla:
    "evrime karşı bu savaşı asla kazanamayacaksınız."
    not: evet bir önceki entry e cevap niteliğinde.
    tanım tanım illa ki tanım diyenlere geliyor: cumaya gittim gelicem.
    #30339 geist | 14 yıl önce