kayıt

bazı odtülülerin mısırdaki idamlara karşı olması

  1. 1
    insan haklarını önemseyen, vicdan sahibi her odtülünün mısırda yaşananlara karşı takınması gereken tavırdır.
    evet var böyle bir güruh. kısa filmini bile çekmişler.

    http://youtu.be/KLLbA_NgPKA
    #81680 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  2. 2
    Zalime Alp mazluma eren olmak.
    Anlayamazsınız..
    #81681 ultras | 10 yıl önce
     
  3. 3
    "dini, dili, ırkı cinsiyeti fark etmeden mazlumun yanında durup hakkı zalimin yüzüne* savunacağız."

    (bkz: gezi parkı olaylarındaki palalı tipler)
    #81691 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  4. 4
    tamamen siyasi olarak gördüğüm tepkilerden biri. neden derseniz, tepkilerini insanlık ve vicdanla bağdaştırırken sadece kendileri gibi düşünenlerin yanında olmak, türkiye ve dünya genelinde idama değil de mısırdaki özellikle müslüman kardeşler denen şeriatçı, alevi düşmanı, işkenceci ve suikastçi bir siyasi örgütün üyelerinin idamına karşı çıkmak başka türlü açıklanamaz. "ulan zamanında hüsnü mübarek'in idam kararına da karşı çıksaydınız o zaman? insanlığınız şeriatçı siyasi örgütlerin bittiği yere kadar mı?" diye de sorarlar adama.*
    #81694 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  5. 5
    insan olmanın getirdiği bir sorumluluktur.
    #81695 mus19f1a | 10 yıl önce
     
  6. 6
    sadece odtülülerin değil, bütün insanların bütün idamlara karşı olmasının gerekliğini ortaya koyar.
     
  7. 7
    tamamen insanlığın bittiği yerde gösterilen samimi tepkilerden biridir. ama müslüman kardeşlere alevi düşmanı, işkenceci yaftasını vuracak kadar dünyadan habersiz ve sığ insanlar tarafından öfkeyle karşılanmıştır anlaşılamamıştır. sonuna kadar destek verdiğim filmde ve genel olarak bu idamlara karşı çıkılan bütün platformlarda temel mesele idam cezasına karşı durmak değildir. insanlığın ve adaletin bittiği yer; 15 dakika içinde yapılan darbeye karşı geldikleri için 529 kişiyi idam cezasına çarptırmaktır. hüsnü mübarek gibi halkına zulmetmiş yıllarca halkını zindanlarda çürütmüş kukla bir diktatörle bu 529 masum insanı karşılaştırmak en hafif ifadesiyle vicdansızlıktır bağnazlıktır.

    tabi ki bu idamlara islam düşmanlığından gözü dönmüş, kendi ülkesinde bile darbelerden medet uman ama lafa gelince en özgürlükçü en halkçı en demokratik olduğunu iddia eden 3-5 kuruşluk adamların aynı tepkiyi vermesini beklemek hayalperestlik olurdu. bu yozlaşmış ve insanlığını yitirmiş kesim kendi kısır dünyasında yalnızlaşmaya ve marjinalleşmeye mahkumdur.

    529 karınca öldürülse insanın vicdanı sızlarken, bazılarının ağzından salyalarını akıtarak zulme alkış tutmalarını insanlık tarihi affetmeyecektir.
    #81697 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  8. 8
    darbelerin de idamların da savunulacak bir tarafı yok.

    fakat yukarıdaki gerçek videodaki bazı odtülüleri samimi yapmıyor. yaptıkları söylemlerde yorumlarda geçen müslüman düşmanlığının tersi işliyor çünkü, yapılan haksızlık müslümanlara karşı olduğu için seslerini yükseltiyorlar. bunu yaparken de
    dünyanın her yerindeki zulme karşı olduklarını savunuyorlar, komik olan şey ise sadece kendilerine* bir şey olduğunda seslerinin çıkması dünyanın sadece müslümanlardan ibaret olduğunu yada dünyadaki mazlum kesimin sadece müslümanlar olduğunu düşünüyorlar sanırım.
    #81703 respector | 10 yıl önce
     
  9. 9
    (bkz: bazı odtülüler )
    #81729 mus19f1a | 10 yıl önce