kayıt

dota 2

  1. 1
    warcraft oyunu içindeki editor ile icefrog, guinsoo ve eul üçlüsünün çabaları sonucu yaratılan defense of the ancients oyununun(modunun veya haritasının da diyebiliriz) valve ve icefrog işbirliğiyle hazırlanan ikinci versiyonu. ayrıca 2200 küsür saat oynadıktan sonra bırakma kararı aldığım oyun.

    oyunların amacı kişiye keyif vermek, anlık da olsa kafa dağıtmak olmalı diye düşünüyorum ama dota'da yaşadıklarım bunlardan çok uzak. bu duruma neden olan en büyük etken gözümde community. siz ne kadar iyi niyetli ve işbirlikçi olursanız olun yaptığınız işi beğenmeyen birileri elbet çıkıyor. bunları sallamayıp kendi oyunumu oynamaya çalıştığımda ise ya ping manyağı oluyorum ya da hakaretlere hedef oluyorum. hayır bir de daha kim hangi rolü üstlenir kim ne yaparsa bu maç kazanılır bilmeden herkesi eleştirenler var; arkadaşım madem bilmiyorsun oyunu niye konuşuyorsun daha? ya öğrenmeye bak sen sonra konuşursun. örnek vermem gerekirse birkaç gün önce bir maçta bizim takımdaki clinkz midde stormla karşılıklıydı, beyefendi orchid gitmeye tenezzül bile etmedi sağ olsun, yetmedi ona buna laf etmeye başladı. sonra vay efendim biz bu oyunu niye kaybediyoruz?hatırladığım en yakın örnek bu ve bunun gibi daha niceleri çok sık yaşanıyor.

    hayır bir de dota'yı lol'le kıyaslarken "lol'ü çocuklar oynuyor abi, seviye yok." argümanını da artık saçma bulmaya başladım. bu oyunu da eşşek kadar adamlar oynuyoruz ama lol'deki amaçsız laf atışmalar küfürler bunda da var ve bunu iki oyunu da bir süre oynamış biri olarak rahatlıkla söyleyebiliyorum.

    hayır bir de adam yanlış bir şey söylediğinde veya yaptığında düzelteyim şunu bir daha bu yanlışı yapmasın düşüncesiyle cevap vermek de pek faydalı olmuyor; direkt alınıyor, "ne dedin sen ne dedin sen?" moduna giriyor. hal böyleyken sesimi çıkarmamaya alıştım ama bazen hakkımda atıp tutanlara cidden dayanamıyorum. ben de oyunun inciğini cıncığini her şeyini bildiğimi söyleyemem ama en azından kafamda soru işareti olan bir yer varsa bu konuda diğerlerinin fikrini alırım, söylediklerini güzelce dinlerim.

    insanların carry ve mid hastası olduğunu göz önünde bulundurup mümkün mertebe offlane gitmeye çalışıyorum arkadaşımla, genelde de lane'i kaybetmiyoruz ama özellikle son kaç maçtır ne yaparsak yapalım elbet bir şeyler ters gidiyor. ya mid satıyor ya top satıyor, ya arkadaşım laglanıyor ya da hiç bize gank'e gelinmiyor. safe lane'i farmlayacak hard carrymizin farmı ise göz dolduruyor genelde, istisnalar var ama genelde cidden kötü farmlıyorlar. bazıları çok heyecanlı oluyor sürekli kill peşinde koşuyor farmı unutuyor. halbuki bir hero öldürünce gelen gold 200-250 desek 5 last hit ya, 1 dalga nedir yani?

    communitynin bir kötü yanı daha biri oyunu durdurursa, sebep belirtsin veya belirtmesin 10 kişiden elbet biri devam etme sevdalısı oluyor. her maç değil ama 3'te 2 realist bir tahmin olur sanırım. arkadaşım sen bu oyuna girdiysen yaklaşık 40-45 dakikanı gözden çıkarmış oluyorsun. acil durumlar dışında neden bu devam etme aşkı? özellikle picklerden hemen sonra oyunun başında bekleyemeyenlere sesleniyorum: iki dakika beklesen ölecek misin? o düşen veya afk adama early abandon yazılsa sen de çıkıp bir daha aratsan bulsan hero seçsen daha mı hızlı olacak?

    community başladığımdan beri aşağı yukarı böyleydi sanırım, son zamanda daha çok bozduğuna inansam da flameler pingler hep vardı. ya da artık tahammülüm kalmadığı için gözüme batmaya başladı. ama artık zerre umrumda değil, kim kimin annesiyleymiş, kime tren yapılıyormuş bana ne?

    bundan sonra yazacaklarım tamamen kendi hatalarım. bu oyunu başladığım günden beri çoğu şeyin üstünde tuttum, yemedim içmedim dışarı çıkmadım adeta hayatımı verdim tatile gitmedim evde international izledim bazen sevindim bazen üzüldüm bazen heyecanlandım. ygs lys'ye çalışmadım bunu oynadım siktiriboktan bir bölüme yerleştim bölümde de mgitmedim patır patır kaldım yine de bırakmadım şu mereti. ama artık ne olursa olsun kaldıramıyorum.

    son olarak şunu belirtmek isterim ki kendimi** bir oyuna bu kadar vermemin büyük bir aptallık olduğunu fark ettim ama bir türlü kabullenememiştim. herkesin bir hobisi vardır yani boş zamanlarında severek uğraştığı şeyler diyordum ama benimki farklıydı: sorumluluklarımdan kaçıp dotaya sığınıyordum, dotayı yapmam gerekenlerin önüne koyuyordum hep. bundan rahatsız olup bırakmaya çalıştıysam da becerememiştim, tam bırakıcakken bir update geliyordu veya bir arkadaşım başlıyordu falan bir şekilde devam ediyordum sonra bu düşünceleri de unutuyordum. ama bu sefer geri dönüşüm yok, yaktım gemileri.

    cosmetic item falan isteyen olursa birkaç parça bir şey var, postamı parantez bir parantezlendirin.


    edit: one does not simply quit dota. 2400 saat oldu biri beni durdursun.
    #81637 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  2. 2
    bağımlılık yapan oyunlardan birisidir, özellikle takım kurmayı becerebildiyseniz.
    #86431 dadada | 10 yıl önce
     
  3. 3
    bazen parayı fazla bulup bkb yerine heart gidince götte patlayan, beraber oynadığım arkadaşımın uyarısına rağmen geldiğim gaz sadece bu sebepten ötürü olmasa da oyunu kaybettirdi. yüzüne bakacak halde değilim. üstteki manifestoyu da bir okuyayım yeni bir şeyler yazayım tez vakit.
    #103985 originofsymmetry | 7 yıl önce
     
  4. 4
    bugün 7.00 updatei gelecek, yeni hero da var. talent tree diye her 10,15,20 ve 25. levelda heroya özel seçmeli yetenek olayı da koymuşlar. pocket riki muhabbeti de gerçek oldu. bugün bir ara gelecek bu update, ilgilenenler için linki: http://www.dota2.com/700/
    #104104 originofsymmetry | 7 yıl önce