kayıt

bizans miğferi takan odtü'lü

  1. 1
    1071 malazgirt bulvarı'nın açılışını protesto eden grubun arasında giymiş olduğu bizans (ya da her ne b*ksa) miğferi ile dikkatleri üzerine çeken odtü'lüdür.
    bizim kimin tarafında olduğumuzu ve kime karşı olduğumuzu öğrenmemizi sağladığı için bu kişiye ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
    biz 1071'de malazgirt'te hangi taraftaysak allah'a hamdolsun ki 1071 malazgirt'te de aynı taraftayız.
    lafa gelince "vatan millet sakarya" diyen ulusalcıların böyle bir göstericiye izin vermeleri onların ne kadar samimi olmadığını gösterir.
    yalnız olayın önemini kavrayamayanlar, "o bizans değil roma", "eee takmışsa ne olmuş" hatta ve hatta "o aslında akp'li provakatör" gibi saçma sapan yorumlarda bulunmaktadır.
    hemen yanıt vereyim.
    öncelikle o miğferi ister roman olsun, ister bizans olsun, ister sparta olsun sonuç olarak bizim tarihimize ters olan bizim tarih boyunca savaştığımız düşmanlarımızı temsil eder. bu miğferi "ben türkiye'ye karşıyım, türklere karşıyım" demektir. bunun tartışılacak bir tarafı yoktur.
    ikincisi, "bir kişi üzerinden tüm gruba laf atmayın"cılar var. oradaki eylem akp alehine miydi? evet öyle. peki her akp alehine olanı kabul eder misiniz? tabiki de hayır. şimdi ben çıksam da elimde fg pankartı ile gösteriye katılsam tepki görmeyecek miydim? milligörüş pankartı ile katılsam tepki görmeyecek miydim? elbette görecektim. eee o zaman demek ki bizans miğferi sizin için sorun değil. o zaman bir kişinin kıyafeti oradaki tüm grubu temsil eder.
    son olarak o kişinin akp'li olduğuyla ilgili iddiaya yorum dahi yapmıyorum.
    bizim yolumuz belli, bizim safımız belli. biz hiçbir zaman vatanımızı satmayız, eğer vatan için canımızı vermemiz gerekiyorsa bir saniye dahi düşünmeyiz.
    biz 1071'de sultan alp arslan'ız, 1299'da osman gazi'yiz, 1444'te ii. murat'ız, 1453'te fatih sultan mehmet'iz, 1517'de yavuz sultan selim'iz.
    www.haber7.com/guncel/haber/1131774-bizans-kostumleri-giyip-teror-estirdiler
    #80857 fenomenon | 10 yıl önce
     
  2. 2
    "ee takmışsa n'olmuş cidden? hayatında neyi değiştirdi bu?" gibi soruları akla getirir. insanlar buna neden bu kadar takılıyor anlamıyorum. akp tırı ele geçirildi, camları kırıldı orda, yol kapandı o konuşulmuyor adamın miğferi konuşuluyor. amaç üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek.
    (bkz: detaylarda boğulmak)
    #80858 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  3. 3
    hükümetin ve "melih başganın" yol yapımı ve sonrasında yarattığı trajikomik durumla gayet güzel dalga geçmiş olan eylemcidir*. yapımına başlamadan ve oldu bittiye gelen yapımında sanki düşman toprağına gider gibi yaptıkları açıklamalar ve yüce bir zafer kazanmışcasına yaptıkları hareketleri, en sonunda bulvara türklerin anadoluya giriş tarihi ve yeri olan "1071 malazgirt" adı verilerek tamamlandı. *

    e haliyle bizans askeri olan odtülüde miğferini takmış, yoksa nasıl savunsun şanlı selçuklu ordusunun biber gazı kapsülünden kendini?

    sonradan gelen edit: belli bir amaçları olduğunu belirtmeyi unutmuşum, hedef odaklı bizans askeridir bunlar ayrıca*
    #80860 respector | 10 yıl önce
     
  4. 4
    her zaamanki gibi
    (bkz: bir yobazın hayal dünyası)
    #80862 exorcist | 10 yıl önce
     
  5. 5
    adam polismiş ya la! kesin bilgi değil ama facebook hesabındaki paylaşımlara bakarsak polis olma ihtimali çok yüksek.
    "adam polisin teki cikti riza baba" (ekşiden alıntı) güldürdü.
    http://www.ulkehaber.com/bizans-kilikli-odtu-eylemcisi-desifre-oldu_34117.html
    #81743 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  6. 6
    yasal hak olan bir protesto eylemine giderken kask, baret takmak zorunda bırakılan bir halkın otoriteyle dalga geçme şeklidir.
    adam devletin yaptığı hukuksuzluğa baş kaldırırken kafasını korumak zorunda ulan, hala bizans roma miğferi diyorsunuz; hala tarafını belli etti diyorsunuz.
    yazıklar olsun size, lanet olsun.
     
  7. 7
    (bkz: polis )
    (bkz: ajan provokatör )