kayıt

odtü stickerları'nın fahiş fiyatları

  1. 1
    Bugün itibariyle sadece geçen yıllarınkini görerek hayata küstüğüm para birimidir.
    Geçen yıl kahverengi stickerların -ki kendileri sadece kkm ve yemekhane otoparkına parkedebiliyorlar/aman ne çok yer- fiyatının 200 lira civarında, Sarı(ya da öğrenci neyse) stickerların fiyatı ise 400 küsur lira demişler.
    Akademikler ne ödüyor peki? Resmen sembolik bir 10-15 lira ödeyip sticker alıp istedikleri şekilde parkedebiliyorlar.-ve sticker'ı akademik hayatları boyunca kullanıyorlarmış diye duydum, belki şehir efsanesidir.-

    Bugün okuduğum forumdur, sözlüktür ne kadar yer varsa insanlar iki gruba ayrılmış. İlk grup fiyattan dert yananlar, ikinci grup ise "Baba parasıyla araba/araba aldın sticker'a mı paran yetmiyor/toplu taşıma aracı kullanın hede hödö" diyen muhtemelen tuzu kurulardan oluşuyor.

    Şahsım adına ilk gruptan yanayım. neredeyse ilkokuldan beri birikim yaptım ailemin yönlendirmesi sayesinde ve onların da arada katkıda bulunmasıyla. hani lisede haftada 20-30 lira harçlık alırdım bunun yarısını harcamazdım kenara atardım. çok uzak da değil 4 sene falan öncesi yani, 20 lira liseliye dayanır mı? harç'tır yurttur ailemden bir kuruş çıkarmadan son seneme geldim. E iş arıyorum, staja gidiyorum, hani eve çıkacak kadar belimi düzelttim -ve inanın bana yurtla pek bir fark kalmıyor harcama konusunda, yemek daha ucuza bile geliyor- ama malum 100. yıl bize lüks, daha uzak bir yere çıktık cebimiz yanmasın diye. e sağolsun başkan egoları kaldırdı. dolmuş'lar sabah derslerinde dolu geçiyor eğer ilk dolmuşları yakalayamıyorsan. e zaten dolmuşa günde 8 lira bayılıyorum, staja gideceğim yere dolmuş gitmiyor üstüne ona taksi parası veriyorum, işe başlayamıyorum çünkü bana verecekleri maaşın yarısı yol parasına gider. "lan şu birikmişimle yürür ayağımı yerden keser bir lpg'li oturgaçlı götürgeç alayım." şükür aldım, yürüyor da kerata maşallah. Bindim keyiflen okuluma geldim "Hocam odtü öğrencisiyseniz misafir giremezsiniz sticker almanız lazım" dediler sağolsunlar(!) yanımda odtü dışından arkadaş olduğu için geçebildim falan derken stickerları araştırayım dedim ve yukarıdaki manzaraya dönüş yaptık.

    neymiş efendim, odtü içindeki trafiğin azaltılması içinmiş, neymiş kahverengi sticker alırsak sadece kkm ve yemekhaneye parkedebiliyormuşuz -yer bulursan-. Akademiklerin arabaları trafik yapmıyor mu yani ben anlayamadım. Öğrencilerin 400 -belki de bu yıl 500- küsur lirayı sırf araba alabildiler diye ceplerinden verebileceklerini düşünmek nasıl saçma sapan bir mantıktır? Vosvos olsa araban zaten 4 senede vereceğin para arabanın parasını çıkarıyor. 50 liralık lpg'yle yeri geliyor 200-300 km yapıyorsun. Ayrıca akademiklerden çok öğrenciler otostopçu alıyorlar arabalarına -bugünlerde neden azaldığı daha da belli oldu, okula girilmiyor ki-

    Velhasıl, benim bu saçmalığa aklım ermedi. İlle de yürüyün, ille de dolmuş/ring saatleri içinde sıkış tepiş girin kampüse mi diyorlar, "sömürün öğrencileri mi diyorlar nedir.
    #80815 eksili pilav | 10 yıl önce
     
  2. 2
    akademisyensen girebilirsin
    yabancıysan kimlik bırakıp girebilirsin
    öğrenciysen fazla paran varsa sticker alıp girersin
    öğrenciysen fazla paran yoksa nah girersin
    #80818 exorcist | 10 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: odtü'nün saçmalıkları)
    (bkz: odtü'de alınması zor olan şeyler)
    (bkz: odtü'den nefret etme sebepleri)
    #80834 dadada | 10 yıl önce
     
  4. 4
    (bkz: arz talep ilişkisi)
    #101938 originofsymmetry | 8 yıl önce
     
  5. 5
    fahiştir. kahverengi sticker için 310 lira istemek vicdansızlıktır, hele ki bilkent hacettepe gibi okullarla karşılaştırıldığında.
    bir de üstüne ders almak için işlemeyen, insanı oradan oraya koşturan sistemin hatalı parka ceza yazmak konusunda mükemmel işlemesi sinir bozucudur.
    #101996 limonit | 8 yıl önce
     
  6. 6
    iki yıl önce bir sorun üzerine açılan başlığın geçerliliğini koruması, odtü adına bir utanç sebebidir. muhtemelen on iki yıl sonra da devam edecek fiyat politikasıdır.
    #102011 awesome | 8 yıl önce
     
  7. 7
    mezun olana kadar bir araba parası ödettiren fiyatlardır. stickerlar her sene kapış kapış gittiğinden olsa gerek ki fiyatlardaki artış dur durak bilmiyor. **
    #102019 dadada | 8 yıl önce
     
  8. 8
    Arabayı aldık sticker kaldı dedirten durumdur.
     
  9. 9
    ODTÜ İçi trafiği rahatlatma amacıyla uygulanmakta imiş trafiği rahatlatmak istiyorsan mezun, misafir gibi ipini koparanı içeri almıycan aga Düşün artık öğrenci ve personelin yakasından.
    #102201 NuriAlço | 8 yıl önce