kayıt

madımak oteli

  1. 1
    aziz nesinin de aralarında bulunduğu 37 kültür adamının yakıldığı yer.
    #11411 isinylmz | 14 yıl önce
     
  2. 2
    çocukken babam'ın maaşını aldığında bizi ailece yemeğe götürdüğü yerdi. sivas'ın en lüks sayılabilecek mekanlarından biriydi, orada yemeğe gitmek de öyle. fotoğraflarımız vardır madımak oteli'nde, hayal meyal hatırlarım babam beni dansa kaldırırdı, en güzel yemekleri yerdik.. sivas katliamı'ndan bir kaç gün önce de ordaydık..

    katliam günü evde kapalı kalmışız, annemin sekreteri alevi mahallesinde oturduğu için dönememiş evine, onu da almışız. ben çok ağlamışım o akşam. annem öyle söyledi.
    #11418 gzmaknc | 14 yıl önce
     
  3. 3
    dalga geçercesine yıllar yılı altında kebapçı işletilen, güzel insanların diri diri yakıldığı otel. türkiye tarihindeki en utanç dolu katliamlardan birine tanıklık etmiş olmasına karşın hala zor gelmektedir kimilerine müze yapılması fikri. tepkiler, toplanan imzalar sadece trajikomik bir şekilde o ateşin hala yanan sıcaklığında et pişiren kebapçıyı kapamaya yetmiştir. madımak bir utancın, vahşetin temsilcisidir. nereden nereye gelinmiştir, anlaşılsın utanılsın diye varlığını sürdürmelidir. nitekim bu ülke hiç bir yere gidememiştir o günden beri. düşünen güzel adamlar hep katledilmişlerdir, katledilmektelerdir. ve madımak bu ülkenin tanık olduğu tüm insanlık utançlarını göze soka soka göstermelidir. unutulmamalıdır. her sevinci her zaman gölgelemelidir.
    #11421 geist | 14 yıl önce
     
  4. 4
    aziz nesin'in kendi anlattığı hikaye şudur...

    "artık umudum tükendiğinde kenarlarda dizlerimi çeneme çekip korkmaktan vazgeçtim, kalktım ve yatağa yattım sırtüstü... bize bunları yapanlara 'aziz nesin köpek gibi öldü' dedirtmemek için, gururla, korkmadan ölmek için yattım yatağa... bize bunları yapanlar insanlığımızı düşünmediler ama ben insan gibi ölmeyi çok düşündüm... bir şekilde kurtarıldıktan sonra, nefes alamayacak halde itfaiyenin merdivenine adım attım, sonra da oraya çöküp ağlamaya başladım. ama mutluluktan değil, orada yanıp kül olanların yanında olsaydım da keşke bunları göremeseydim diye. aşağıdaki kalabalık nefretle bağırıyordu. sonra en kötüsü oldu işte, bir itfaiye eri bana doğru geldi. elimi uzattım beni kaldıracak diye, ama o 'keşke sen de yansaydın köpek' diyerek tekmeledi beni... işte o gün insanlık bitti bu ülkede, sonra da hiç geri gelmedi..."

    #11432 bobigeloglum | 14 yıl önce
     
  5. 5
    şu resim bu olayı çok iyi özetliyor sanıyorum.

    http://www3.bobiler.org/upload/all/237/madimak_oteli_yangin_yanin_yobaz_2_temmu_23732184967.jpg
    #46511 w4rdoom | 13 yıl önce