kayıt

ahmet inam

  1. 1
    kendisine ahmet imam* da denilebilir.

    odtü felsefe bölüm başkanı olup 981923912 tane çevirisi, bir o kadar da yazısı ve kitabı bulunmaktadır. çok şairane kişiliktir, sevecen ve babacandır; gelin görün ki öğrenciye sevgi ve saygısı sahteliğini kısa süre sonra hemen belli etmektedir.

    kendisinin felsefe bilgisi ve ekspertizi (en iyi ihtimalle), 40 yaşındaki bakirin sahip olabileceği kadar cinsel ilişki pratiğine veya sayın başbakanımızın dini eşitlik -veya laiklik- anlayışının kalitesine pek muhtemelen eşittir. "felsefe sanattır" mottosunu benimsemiştir ve ne güzeldir ki kendi özgüveni, derslerde (yine en iyi ihtimalle) bir 600lü yıl bedevisi veya 21. yüzyıl imamı kadar analitik ve akılcı bilgi sunabilmesini sağlamaktadır.

    felsefe bölümü hocalarından çoğunluğunun farkında olduğu üzere, bölüm dahilinde bölüm başkanlığını en az hak eden insandır fakat elektronik bölümü mezuniyetinin getirdiği rekabet ruhu ile teo grünberg gibi kalifiye bir felsefecinin temellerini attığı köklü bir bölümün canına okumayı başarmış, bu sayede hayatındaki nice büyük başarılara bir yenisini daha eklemiştir. daha nice başarıları için aşağıdaki linke başvurulabilir

    http://www.phil.metu.edu.tr/ahmet-inam/
    #73349 svchostexe | 11 yıl önce
     
  2. 2
    Dünya gönülden gönüle isimli kitabında eğitim, çevre, hayat ve kültür hakkında yazdığı denememsi şeyler kendisi hakkında epey bilgi sahibi olmanızı sağlayabilir. ODTÜ için bu kitapta söylediği şu sözler ilgimi çekmişti :
    '' Okulum yüreğimdi benim. Derinleştirmeye çabaladığım iç dünyamdı. Sökmeye uğraştığım İngilizce felsefe kitapları, cambazlıklarla dolu integraller, türevler, denklemlerdi. Kentten uzaklığı büyülüyordu beni. Kaçıp sığınıyordum okula. Okul öğrencilerin sığınmayı istedikleri, içinde var olmaktan sevinç duydukları bir yer olmalıydı. Şanslıydım. Okulumu bulmuştum. Yalnızlığımı, sığınağımı, kovuğumu. Henüz ondaki büyülü doğayı keşfedememiştim. Bunun için yirmi yıl daha geçmesi gerekiyordu.''

    Aynı zamanda mühendistir. Mühendisliğin de sadece teknik problemleri olmadığını, insanlarla ilgili, dolayısıyla insanların hayatlarıyla ilgili problemleri olduğunu söyler. Teknik bilginin tek başına anlamsız olduğunu , yaratıcılık ve problemleri derinden görme yeteneğinin düşünmeden yani felsefeden geçtiğini düşünür.
    #88694 nihil | 10 yıl önce