kayıt

linear algebra

  1. 1
    başında bi de basic olan dışarda arkadaşlar arasında matris determinant deil mi o amq diye dalga geçilen ama sınavları hep bi göte giren amqdumun illet bi dersi.bi okadar da gereksiz ki sormayın iki tane kural öğretcem diye ana bacı kayıyolar bi de öle bi ayarlanıyo ki harflendirme sanki katolog gibi, ebeveynsiz piçler ya...

    edit:sinirden başlığı yanlış açmışım linear algebra olucak türkçesi olan lineer cebirin başını almışım sınavlarda başını ala ala
     
  2. 2
    matrisler, determinantlar, vektör uzayları falan filan.

    odtü'de basic linear algebra adıyla verilen şu dersi doğru düzgün veren bir tane hoca yok. geçen dönem 3 kişi veriyordu ne yazsam gg olacak. devam zorunluluğu da olmadığından dersi alanların %70'i derse girmiyordu zaten. hayır girse değişen bir şey de yok. verilen ders de asıl önemli, problem çözerken işe yarayacak şeylerden ziyade kenarda köşede kalmış ıvır zıvır ayrıntılar.

    ilk 5-6 ders sonrasında (ismi lazım değil) hocanın inanılmaz özensiz anlatışından sonra derse merse girmedim. gilbert strang'in mit videoları ile bizim işlediklerimiz arasında da dağlar kadar fark vardı, onlar da bi işe yaramadı. ama derse girmeden, konuyu bilmeden ben bu dersi geçtim. hiçbir şey bilmeden beni geçiren öyle matematik bölümüne... hayır geçemeseydim, bu sefer de dersi doğru düzgün veremeyen matematik bölümüne... diyecektim. gerçi şimdi de diyorum.

    ha odtü'de bu ders nasıl geçilir? alırsınız çıkmış soruları, hatim edersiniz, sonra da geçersiniz. gerçi geçen dönem o yöntem pek yemedi, çünkü bunun farkına varan hocalar çıkmış sorularla tamamen alakasız şeyler sordular. nasıl geçtim hala bilmiyorum.
    #64162 fizikci | 11 yıl önce
     
  3. 3
    Applied Mathematics for Mechanical Engineers dersiyle belli bi noktaya kadar içerik olarak aynı olan derstir. aradaki fark bu derse odtü makinanın en iyi hocalarını yollamalarıdır.
    #64168 acrosstheuniverse | 11 yıl önce