kayıt

ödünç kitap vermek

  1. 1
    o kitabın gelmeyeceğini bile bile ya da gelse de eskisi gibi olmayacağını, yıpranacağını bile bile yapılan eylem.
     
  2. 2
    O kitabın geri gelmeyeceğini ve alanın da aynı hisle ödünç vermesi beklenen kitaptır bazen de.
    #64152 ayiboan | 11 yıl önce
     
  3. 3
    olmaz olsun öyle eylem. ev arkadaşıma verdiğim kitabın bile sonu belli değilken üç yılda bir görüştüğün kişinin kitap istemesi de çok can sıkıcı oluyor, keşke kimse kitap istemese birbirinden*. bir yandan da o kişilerin kitap satın almayı para kaybı olarak görmesi nedeniyle tek kitap okuma kaynakları olabiliriz. kütüphaneden aldıkları kitapları geri götürmeleri gerektiğinden(!) kitaplarımızı kitap satın almayanlar da arada bir kitap okuyabilsin diye feda etmemiz gerekebiliyor.
    #64155 navyflake | 11 yıl önce
     
  4. 4
    Geri gelmese bile sevdiğim olaydır bazen gaza gelip bir kitap önerir misin diyeni 3-4 kitapla gönderdiğim olur pişman olmadım ama Çavdar tarlasında çocuklar kitabımı özlüyorum sözlük başka tüm ödünç verilmiş kitaplarım başkalarını mutlu edebilir
    #64159 atarliceviz | 11 yıl önce
     
  5. 5
    ders kitabı vb sürekli el altında olması gereken referans kitap değil de hikaye ya da roman ise ödünç verilen arkasından ağlamanın pek de lüzumu yok. her ne kadar kitaplıkta durmasından zevk alsanız da büyük ihtimalle bir daha açıp içine bakmayacaksınız, o nedenle rafta duracağına başkaları faydalansın.

    ama bazı kitaplar vardır ki canınız sıkıldıkça bir kaç sayfa okur, tekrar tekrar bakar keyif alırsınız. işte onları vermek çocuğunu başkasına emanet etmek gibi oluyor.
    #64181 fizikci | 11 yıl önce
     
  6. 6
    sorumlu bir arkadaş bulunduğu vakit -ki kim kaybetmiş de biz bulalım sorumlu arkadaşı değil mi, bize gelse gelse "sorunlu" arkadaş geliyor. neyse- gönül rahatlığıyla yapılabilir. hatta karşılıklı yapıldıkça zevk bile alırsınız, zira verdiğiniz kitabı okuyup bitirdikten sonra en azından ortak olarak üzerinde bir sürü konuşabileceğiniz bir şey var demektir. ve boş futbol muhabbetleri ya da adriana lima''Nın bacakları hakkında konuşmaktansa bir kitap, bir yazılı eser hakkında konuşmak, kafa yormak, düşünmek çok daha iyidir.
    #64185 stfu | 11 yıl önce
     
  7. 7
    (bkz: ben senin bana kitap verebilme ihtimalini sevdim )
    #64187 acrosstheuniverse | 11 yıl önce